Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też szukam Daca, za dużo tego na rynku i nie mogę wybrać. ;p miałem takie typy:

1. Smsl sanskrit 2015

2. Nostromo 5

3. Aune t1 mk2

4. Dragonfly 1.2

5. Hegel super

6. Ifi idsd Nano

Największy problem w tym, ze nie mam jak ich posłuchać, u mnie w mieście nie ma takiej możliwości, muszę kupić w ciemno i albo będę zadowolony albo nie ;p

Z tych co podałeś powiem szczerze pierwszy raz o nich słyszę no tylko znam produkty Hegela wzmaki Cd itd. Ceny są bardzo dobre tych daców bardzo podoba mi się Nostromo 5 tylko jak brzmią to jest pytanie .. Moje typy to: MUSICAL FIDELITY V90-DAC , CAMBRIDGE AUDIO DACMAGIC 100 , Micromega MyDac , ARCAM irDAC , Audiolab Q-DAC i jeszcze MARANTZ NA6005 czy miał ktoś albo posiada który będzie najlepszy..?
  • 2 tygodnie później...

Jak Sansui :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To zależy co się rozumie przez "lepiej" i czy słuchający potrafi faktycznie dobrze wybrać co gra "lepiej". Na samym końcu trzeba jednak zawsze pamiętać, że w danym systemie, nawet najbardziej dobrze grający klocek może się wyłożyć :) Tak to jest z opiniami :)

To co napisał kiedyś Blumpalump odnośnie testowanego Sansui zdaje się potwierdzać, że gra kiepsko, ale jak z resztą wyższych modeli? Trza słuchać i słuchać :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

I każdy ma się domyślać co miałeś na myśli?

Nic nie wyjaśnia, pokazuje tylko Twój fanatyzm...

Wysokie modele Sansui biją każdego Sonego tak jak obecnie Accuphase. Jedno zdanie a ile wyjaśnia.

A jakie to sa wysokie modele Sansui? AU-X901 to przeciez Alfa 707 czyli drugi od gory wzmacniacz w hierarchi.

I jak gra z sansui?

670ES zagrala lepiej od tego Sansui, wiec odpowiedz sobie sam jak Sansui wypadlo na tle 830 ;p

Masakra widze ze fani sansui sa wszędzie dopiero co chce skończyć już już rozmowę z panem o nicku (czubsi) Kurde nie da się normalnie rozmawiać z nim zaraz naskakuje no i ma wszystko najlepsze masakra jak mnie śmieszą tacy ludzie .. Ja miałem styczność z sansui 701 tzn. brat miał po technicsie i niczym szczególnym się nie wyróżnił był może ciut lepszy od technicsa ..

Edytowane przez Slawi7

Wysokie modele Sansui biją każdego Sonego tak jak obecnie Accuphase. Jedno zdanie a ile wyjaśnia.

Sansui bije accuphase? osz w morde, to juz fanatyzm level hard!

Wszystko się zgadza, ale jest różnica między stwierdzeniem:

AU-X901 myślę, że zagrał by lepiej w takim a takim zestawieniu, u mnie gra z takim i spisuje się bardzo dobrze.

a takim:

AU-X901 bije na głowę wszystkie wzmacniacze Sonego.

Czaisz różnicę?

I tu się zgodzę z jackiem oraz neomammut ja nie stoje slepo za jedna firma albo drugą mnie na razie odpowiada sony i tyle ale nie wiem czy kiedyś nie zmienię i dobrze wiem ze 870 es to nie szczyt tylko dobrze zbudowany wzmak i tyle ale dobrze ze nie czytaliście mojej rozmowy z (czubsi) to jest dopiero fanatyk ja tylko zapytałem czy może wie jak polepszyć z deczko wysokie tony aby trochę ocieplić to on ze moje się do niczego nie nadają ze to śmieć a jego są wybitne masakra ale śmieszne to ze on ma takie same kolumny tylko model niższy jamo d 570 a ja 590 wiem ze to nie sa kolumny wysokich lotów ale bez przesady .. Ja pisałem tylko o ociepleniu wysokich tonów . Odpowiedz od (czubsi) a już rozumiem ... fan Sony, któremu nie gra no to gratulacje - szukaj dalej szczęścia :-) i wsiadł na temat Sony co za człowiek .. Najlepsze to : (czubsi) Miałem 803-ki B^w i zostawiłem sobie te małe Jamo powinno dać Ci to do myślenia . Myslałem ze pękne ze smiechu brat ma model niższy B&W 804 i nie wiem co by musiał przerobić w tych jamo aby się chociaż zbliżyć do nich a nie mówiąc już o B&W 803 które niby miał .. Jest tego sporo więcej ale oszczędzę wam .. Masakra żałuje ze się odezwałem do niego ..:((

Edytowane przez Slawi7

Ale bzdura. Firmę założył w 1972 roku Jiro Kasuga i Nacaichi, pracowali wcześniej dla Kenwooda. Początkowo nosiła ona nazwę Kensonic...

Gość A&T

(Konto usunięte)

Inżynierska myśl z Sansui była kontynuowana przez nową firmę Accuphase.

Powiem ta. Żaden Sony nie może się równać z najwyższymi modelami Sansui. Zresztą Sony nigdy nie słynęło ze wzmacniaczy czy kolumn a tylko z odtwarzaczy CD. A tu kwitnie kult wzmacniaczy.

Edytowane przez A&T

Accuphase to swego rodzaju kontynuacja Sansui. Brak wiedzy się kłania

Cool story bro, w Sansui pracowalo kilku inzynierów z Kenwooda, pierwsze wzmacniacze wypuscili pod szyldem Kensonic, z Sansui to nigdy nie mialo nic wspolnego

Zresztą Sony nigdy nie słynęło ze wzmacniaczy czy kolumn a tylko z odtwarzaczy CD

I tylko z odtwarzaczy? jesteś tego pewny co piszesz?

Pozdrawiam

Tomasz

Powiem ta. Żaden Sony nie może się równać z najwyższymi modelami Sansui. Zresztą Sony nigdy nie słynęło ze wzmacniaczy czy kolumn a tylko z odtwarzaczy CD. A tu kwitnie kult wzmacniaczy.

A Ty myslisz ze 870 czy 830ES to jest juz szczyt wzmacniaczy Sony? kilka osob ma sprowadzone Sansui z Japonii ktore nigdy nie byly dopstepne w Europie

I nie wiem czy wiesz ale podobnie bylo z Sony, sa przeciez wzmacniacze ESL, ESJ, ESG, ESX wiec jak widzisz Twoja wiedza na temat Sony jest jeszcze mniejsza niz moja na temat Sansui.

O kolumnach Sony tez niewiele wiesz, wiesz o istnieniu takich kolumn jak AMP-8 lub G9? te pierwsze kosztowaly MILION jenów, policz sobie ile alf bys za to kupil...to jesli chodzi o starsze projekty, z nowszych mamy SS-TL5, SS-F7ES, SS-F80ESL az szczyt hi-endu czyli Sony SS-M9ED

to ze Sony nie naklepalo od cholery modeli kolumn nie znaczy ze nie slyneli z produkcji kolumn, bo wypuscili kilka modeli ktore na stale wbily sie w historie najlepszych kolumn.

Jesli sie myle to mnie popraw, ale Sansui AU-X901 to europejski odpowiednik Japonskiej alfy 707, a wyzej co mamy? alfe 907 wiec chyba mozna zaliczyc 901 to wzmacniaczy prawie topowych.

Wiec jest przekonany ze topowe Japonskie wersje wzmacniaczy Sony dotrzymaja kroku topowym japonskim wersjom wzmacniaczy Sansui.

I tylko z odtwarzaczy? jesteś tego pewny co piszesz?

Sony SS-M9ED

Sony AMP-8

Sony SS-G9

ale co tam, sony nie slynelo z dobrych kolumn ;p

Gość A&T

(Konto usunięte)

Widzisz tak się składa, że również jestem fanem Sonego. Mam ich kilka sprzętów nie od dziś. Jednak wiem jaką pozycję zajmują.

Jesli sie myle to mnie popraw, ale Sansui AU-X901 to europejski odpowiednik Japonskiej alfy 707, a wyzej co mamy? alfe 907 wiec chyba mozna zaliczyc 901 to wzmacniaczy prawie topowych.

No niestety nie. Jest to mocny wzmacniacz ze średnie pułki na dzisiejsze czasy.

No niestety nie. Jest to mocny wzmacniacz ze średnie pułki na dzisiejsze czasy.

A pomimo to wypadl znacznie gorzej od budzetowego 670ES

Wiec taka 830ES czy 870ES mozna smialo postawic do pojedynku obok topowej alfy 907, jesli bedzie taka sposobnosc gdzies w okolicach wroclawia porownac to napewno to zrobie

Widzisz tak się składa, że również jestem fanem Sonego. Mam ich kilka sprzętów nie od dziś. Jednak wiem jaką pozycję zajmują.

Napisz wiec cos wiecej, co posiadasz, z jakimi kolumnami to gra, jakie masz wzmacniacze sansui i rowniez z czym one graja.

Inżynierska myśl z Sansui była kontynuowana przez nową firmę Accuphase.

Gadasz bzdury. Jak napisałem wcześniej, firmę założył w 1972 roku Jiro Kasuga i Nacaichi, pracowali wcześniej dla Kenwooda. Dołączyli do nich później inżynierowie z firm Marantz i Luxman. Firma ruszyła pod nazwą Kensonic, a właścicielem był Kenwood. Później firma przemianowała się na Accuphase (od ACCUrate - dokładny oraz PHASE - faza), natomiast Kenwood zachował część udziału w nowej firmie. Firmy Sansui nie ma nawet w początkowych fazach działania firmy!

Akurat z Wikipedii nie korzystałem - podaj więc źródło swoich informacji...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.