Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  651 członków

Sony Klub
IGNORED

Klub Miłośników Sony z serii ES

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Igielka ze zmęczona pokrywa górną? Nie dziękuję za takie cuda.. ;)

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

W pracy na telefonie go widzialem to moze masz racje ;p

No na tel wyglądał na idealny faktycznie, ale na dużym monitorze było widać, ze jest niebardzo :)

Chce ktoś sprzedać F770ES ?

który to już raz ....? :)

ja tam swojego sprzedałem za 1600zł (po lekkim opuszczeniu ceny :))

i nowy nabywca po przesiadce z yamahy ax-500 jest bardzo zadowolony! (ma ku temu prawo wszak :)!)

ja tam też mam teraz spokój i zadowolenie z mym "nowym" rotelem - nie żałuje sprzedanego sony

?

który to już raz ....? :)

ja tam swojego sprzedałem za 1600zł (po lekkim opuszczeniu ceny :))

i nowy nabywca po przesiadce z yamahy ax-500 jest bardzo zadowolony! (ma ku temu prawo wszak :)!)

ja tam też mam teraz spokój i zadowolenie z mym "nowym" rotelem - nie żałuje sprzedanego sony

Znajomy mnie dręczy i muszę coś pomóc mu poszukać.. :)

No i proszę mój były wzmacniacz wolny rynek mamy sprzedałem za 650 pln a tu taka okazja 1199 pln na alledrogo i nawet fotki moje hmm...

http://allegro.pl/sony-ta-f690es-pilot-100-oryginal-i4149625012.html

Edytowane przez sebolx

Znajomy mnie dręczy i muszę coś pomóc mu poszukać.. :)

aha okej :) !

No i proszę mój były wzmacniacz wolny rynek mamy sprzedałem za 650 pln a tu taka okazja 1199 pln na alledrogo i nawet fotki moje hmm...

http://allegro.pl/sony-ta-f690es-pilot-100-oryginal-i4149625012.html

co za oszust !!!! 1199zł !!! - nieźle cene podbił ! - nie dał bym tyle za ten model ....

Edytowane przez szymek20

?

I lepszy od 770, to jest tak jak z tymi 555ES takie super tylkoz e stoja po 500 600zl i nie chca sie spzredac a ponoc najlepsze integry zaraz po 777ES.

Jak sprzedajemy to wszystko jest lepsze od lepszego.

Kiedys sobie sporzadzilem taki ranking modeli MOIM ZDANIEM, podkreslam moim zdaniem.

1. 770

2. 700

3. 670=570

4. 550=650

5. 690=590

6. cala reszta 505, 530, 606, 630

555nigdy nie slyszalem ale podejrzewam gdyby byl taki swietny to znikal by w mgnieniu oka, a tymczasem nawet 570 za cene 700zl sprzedala sie szybciej ;p

Edytowane przez Bumpalump

sony ta-f555es to odpowiednik ta-f770es to moje zdanie z tym ze ta-f 555 ma więcej góry a 555mkII ma bardziej wyrównaną ze średnicą

a sprzedaje się gorzej bo nie jest sterowana z pilota

Witam.Bumpalump a oto moj rankin nie podwazajac twojego bo kazdy ma swoje osobiste upodobania i preferencje i z tego wzgledu moj jest taki pomijajac serie 7 bo jej nie mialem okazji sluchac wiec opieram sie tylko na tych urzadzeniach ktore mialem !!!!

SONY TA F444ESMK2

SONY TA F 690ES

SONY TA F 606ES

SONY TA F 670ES

SONY TA F 550ES 570ES I SONY TA F505 ES KTORY WEDLUG MNIE JEST PODOBNEJ KLASY CO NP 550 ES TYLE ZE MA INNY DZWIEK BO OPARTY JEST NA TRANZYSTORACH TOSHIBY !!!! OCZYWISCIE NIE JEST TO REGULA BO WIADOMO JAK COS ZESTROIMY ZLE W STOSUNKU DO RESZTY TORU TO MOZE WYJSC TAK ZE COS NIBY LEPSZEGO MOZE ZAGRAC GORZEJ !!!

Bumpalump co do starej serii one nie schodza tak szybko rzeczywiscie ,a wedlug mnie powodem sa takie aspekty jak brak pilota , archaiczny wyglad , male doswiadczenie ludzi ze stara seria , ktora na allegro pojawia sie rzadko i nie jest tak rozglosniona i opisana na forach jak seria nowsza typu 690 550 670 itp i uwazam ze taki stan rzeczy jest powodem mniejszego popytu na starsza serie , ale Bumpalump dyskutujemy sobie tu fajnie wiec mowie ci jezeli ty lubisz sankeny (bo ja tez polubialem sankeny ,ale dopiero od momentu zakupu mojego 444esmk2 ) to jak zdecydujesz sie na zakup modelu ze starszej serii to zobaczysz dopiero ile klas lepszy jest np 444esmk2 od np 550 670 es i jakie sa roznice !!! Malo tego kiedys starsza seria czyli 444esmk2 555es 555esmk2 byla do kupienia za 300 zl 400 zl max 500 zl , teraz ze wzgledu ,ze jest juz ciut glosniej bo i jak pisze troche o starszej serri i inni juz tez cos pisza ceny tej serii poszly wrecz drastycznie w gore bo widzialem ze juz za 555es ktos chcial 999 zl , a w tej cenie sam bym sie juz zastanowil czy nie znajde czegos lepszego !!! ja za swojego dalem 444mk2 dalem 350 zl a teraz sam bym go juz za tyle nie sprzedal bo jezeli wedlug mnie duzo gorsza 550es chodzi po 500 zl to czemu ja za swojego mam wolac np 400 ?

Bumpalump podaj telefon zadzwonie pogadamy se z 10 min :)

glosnoscia steruje z cd a jak chce zmienic zrodlo to zaden problem podejsc i to zrobic oraz pod wzgledem technicznym mechaniczny selektor jest lepszy od elektronicznego lub mechanicznego sterowanego elektronicznie, mikroprocesory drogie a mechaniczny zawsze mozna zregenerowac

Bumpalump co do starej serii one nie schodza tak szybko rzeczywiscie ,a wedlug mnie powodem sa takie aspekty jak brak pilota , archaiczny wyglad , male doswiadczenie ludzi ze stara seria , ktora na allegro pojawia sie rzadko i nie jest tak rozglosniona i opisana na forach jak seria nowsza typu 690 550 670 itp i uwazam ze taki stan rzeczy jest powodem mniejszego popytu na starsza serie , ale Bumpalump dyskutujemy sobie tu fajnie wiec mowie ci jezeli ty lubisz sankeny (bo ja tez polubialem sankeny ,ale dopiero od momentu zakupu mojego 444esmk2 ) to jak zdecydujesz sie na zakup modelu ze starszej serii to zobaczysz dopiero ile klas lepszy jest np 444esmk2 od np 550 670 es i jakie sa roznice !!! Malo tego kiedys starsza seria czyli 444esmk2 555es 555esmk2 byla do kupienia za 300 zl 400 zl max 500 zl , teraz ze wzgledu ,ze jest juz ciut glosniej bo i jak pisze troche o starszej serri i inni juz tez cos pisza ceny tej serii poszly wrecz drastycznie w gore bo widzialem ze juz za 555es ktos chcial 999 zl , a w tej cenie sam bym sie juz zastanowil czy nie znajde czegos lepszego !!! ja za swojego dalem 444mk2 dalem 350 zl a teraz sam bym go juz za tyle nie sprzedal bo jezeli wedlug mnie duzo gorsza 550es chodzi po 500 zl to czemu ja za swojego mam wolac np 400 ?Bumpalump podaj telefon zadzwonie pogadamy se z 10 min :)

Dopóki nie usłyszy to tego nie pojmie. Ten 770es przy tym f555es to ciepła klucha, 570es gra podobnie do 770es, 707es próbuje grać jaśniej ale nijak mu to wychodzi.

Wynione przez Ciebie 570es i 770es grają tak, ze można przy nich zasnąć.. A kopułka się nie wyciągnie ze wzmacniacza czegoś, czego poprostu nie oddaje...

Edytowane przez jarek5127

Ciepła klucha -ale w najlepszym wydaniu ;-) . a z tym snem to chyba po nieprzespanej nocy z powodu słuchania muzyki .;-)

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Mamy zupelnie inne kolumny, tekstylny wysokotonowiec i basy w BR vs tytanowe i aluminiowe wysokotonowce i wszystkie kolumny w closed.

Ale to tez nie jest tak ze jak mam tytan i oz to zadowole sie jakims mulem i ciemnym wzmakiem, wzmacniacz jest dynamiczny i naturalny i taki ma byc do tych kolumn, widocznie aby zaspokoic Twoje wymagania te fx300 musza zagrac z czyms znacznie jasniejszym, ja znam granie tych fx300 z 570es i uwazam ze jest ok, moze z x90 byloby lepiej, nie wiem bo juz nie mialem okazji porownac.

jesli 570 bylby ciepla klucha to czym jest przy nim pioneer a 757? pomiedzy ciemnym a jasnym jest jeszcze naturalne i taki jest 570/670

Ten 570es gra lepiej od pioneera, ale głównie przez to ze ma mniej mulacego basu. W sony masz w porównaniu do tego pionka bardziej punktowy i krótki.

AX900 też miałem pod tymi kolumnami, mocy ma, ale średnie musiałem podbić o około +2db żeby mieć ich tyle co w 707es.

Jarek ty nowy uzytkownik a z twoimi opiniami sie zgadzam prawie po calosci

Jarek podaj numer kom pogadamy :D

bo chcialbym sie cos dowiedziec !!! bo chyba masz info ,ktore mnie interesuje

8.1 nie ale z 8.2i tak grajacymi z AX900, taki troche mezalians ale co tam, dla kumpla bardziej liczy sie bas z tych kolumn.

Dopóki nie usłyszy to tego nie pojmie. Ten 770es przy tym f555es to ciepła klucha, 570es gra podobnie do 770es, 707es próbuje grać jaśniej ale nijak mu to wychodzi.

Wynione przez Ciebie 570es i 770es grają tak, ze można przy nich zasnąć.. A kopułka się nie wyciągnie ze wzmacniacza czegoś, czego poprostu nie oddaje...

No proszę nawet tak sobie nie żartować :) Nie zgodzę się z tym, że 770-tka to ciepła klucha. I podpisuję się pod tym "ręcami i nogami"!

No proszę nawet tak sobie nie żartować :) Nie zgodzę się z tym, że 770-tka to ciepła klucha. I podpisuję się pod tym "ręcami i nogami"!

To posłuchaj choćby 690es albo 444es.. U mnie niestety te 770es i 707es grały klarownie, ale góra jest nudna i nic się na niej nie dzieje.. Muzg123 przebrał przez swoje ręce modele od 707 do 870 i stwierdził to samo co ja, wszystkie grają mułowato, a najlepiej 707es z wszystkich 4 kolosów..

Jarek wierze ze miales doczynienia z klockami sony es wiec prosze o twoj ranking owych klockow oparty o te urzadzenia ktore miales , tylko prosze bez subiektywnych odczuc tylko obiektywnych mozesz cos takiego namazgrac? z checia sie zastanowie :D

aha i jezeli mailes 555es to jak sie on ma do 444esmk2 bo wkrotce chcialbym zmienic mojego 444esmk2 na 555es czy sa roznice czy warto itp?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.