Skocz do zawartości
IGNORED

Czy za 300-400 zł można kupić dobre CD?

Karol_Szymanowski

Rekomendowane odpowiedzi

Żadne wymienione tu CD nie zagra lepiej niż Stelmach. No chyba, że ktoś preferuje zamulone brzmienie denon-owskie. Kiedyś porównywałem Denona 890 ze zwykłym Sony XE-700 - w brzmieniu Denona dominowało tylko niskie basmo - może jest to i ocieplone brzmienie, ale bez przesady.

Człowieku nie wiesz co mówisz. To świadczy tylko o tym że nie słuchałeś tych modeli, a porównywanie danonka 890 do 1460 sobie daruj bo jest to tak samo niedorzeczne jak twierdzenie że 1460 to zamulone CD...

Proszę czytać uważniej, nie porównywałem 890 i 1460 tylko 890 i Sony xe-700, a pozostałe do Stelmacha. Wczoraj miałem okazję słuchać Denona s10 i jakoś nie zrobił na mnie wrażenia. Zatem chyba nie wiele straciłem nie słuchając 1460-tki.

uzytkuje stelmacha od ponad roku, jestem zadowolony jednak nie dajmy sie zwariowac ze gra jak cdek za 4tys. gra bardzo dobrze jak na swoja cene i to wszystko. moj egzemplarz byl dodatkowo tuningowany mial powymieniane sporo bebechow jeszcze przed wymiana przetwornika, kiedys probowalem go sprzedac za 750zl. to nawet nikt nie chcial go posluchac, wiec odpuscilem sprzedaz i zostal u mnie i wcale nie zaluje ludzie jednak wola starocia z allegro:)

Mam zainstalowanego Stelmacha w Sony CDP-XB930 QS, który kosztował 2000 zł i bezposrednie porównanie jego i Stelmacha daje jednoznaczną odpowiedź - CD z Dac-iem Stelmacha może nie może konkuroważ z CD za 4000 zł a napewno z odtwarzaczami z przedziału 2500-3500. Zresztą i za 5 tys. można kupić badziewie.

aaa to pewno 1015 ma inna charakterystyke zreszta to nowszy model. Poza tym wlasnie mi sie wydawalo ze tu glownie za jaskrawosc moga odpowiadac jasne PMA i S520 no ale CD mogl sie dolozyc. Poza tym Usher to juz na tyle niezle kolumny ze slychac na nich bledy reszty toru.

Tak jak pisal Iceman Denony trzycyfrowe moga mulic chyba ze wezmie sie za nie Piotrek 608, mialem od niego taka dobrze zmodyfikowana 890tke to byl czad choc 980tka chyba gra przyjemniej.

wovo, 22 Gru 2007, 21:11

>Dołóż 100 i za 500 dorwij Arcama Alpha One

Na pewno miałeś na myśli Alpha One? Z tego co widzę, ich ceny są bliżej 300 niż 500.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

moj cd ma dwa wyjscia, na jednym jest stelmach na drugim grzebany stary dac z onkyo 7511, i tez az tak wielkiej roznicy nie ma. napewno jest roznica w efektywnoci wyjcia co troche zmyla i w pierwszej chwili ma sie wrazenie jakby stelmach gral szczegółowiej i lepiej.

Za niewiele wyższą kwotę dostać można Maratza CD74, fakt że to "dziadek" ale za to dźwięk taki że będziesz piszczał z radochy. Brać w ciemno, satysfakcja gwarantowana.

Stelmach też zależy który. Podstawowa różnica wg. mnie polega na tym że Stelmach to pewniak, a tunning... same kłopoty bo nie dość że CD muzi być dobrym gruntem do tunningu to jeszcze masa pracy a efekt niewiadomy.

Marantz ... nie słuchałem, ale co moge powiedzieć o DCD1460 - szybkie, dynamiczne, naprawde fajne CD, przy którym słuchając muzyki na pewno nie zaśniemy. A przepis na tunning jest już gotowy :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.