Skocz do zawartości
IGNORED

Skąd materiały na stolik, standy ?

Iceman

Rekomendowane odpowiedzi

>wykaż trochę inwencji.

No wykazuje - wpadłem na pomysł zrobienia czegoś, nawet obmyśliłem już zarys a wreszcie założyłem niniejszy wątek. Czyż to nie dość inwencji ;-)

• 3 miesiące później...

Daj spokój. To typowe forum w naszym kraju-raju. Nikt Ci nic sensownego nie powie i każdy trzyma informacje dla siebie. Od dłuższego czasu dobrych szukam rurek, którymi by się dałoby się połączyć marmurowe czy granitowe blaty i nic. Cisza. Oczywiście tu i ówdzie można zamówić gotowy, kamienny stolik tylko nie wiedzieć czemu połowa ceny to robocizna.

Daj spokój. To typowe forum w naszym kraju-raju. Nikt Ci nic sensownego nie powie i każdy trzyma

>informacje dla siebie. Od dłuższego czasu dobrych szukam rurek, którymi by się dałoby się połączyć

>marmurowe czy granitowe blaty i nic. Cisza. Oczywiście tu i ówdzie można zamówić gotowy, kamienny

>stolik tylko nie wiedzieć czemu połowa ceny to robocizna.

Jest w tym trochę racji więc każdy coś wymyśla a (gotowce są ale po ... zł)i tu się płaci za produkt niszowy

Metoda jest prosta

1. ładne rurki zewnętrzne - sklepy z akcesoriami meblowymi

2. Wewnątrz rurki guma/masa bitum i zatopione szpilki - inne sklepy z mat chemicznymi

3. Z obydwu stron proste podstawki anty rezonacyjne (w sklepach audio po 30-50PLNza parę)trzeba tylko nawiercić lekko z obydwu stron pod owe szpilki. Można też użyć gotowych elementów z zawieszenia samochodów (tuleje)wciśniętych w końce ślicznej rurki.

Przy dużej masie płyt kamiennych teoretycznie nie trzeba szpilek ale jest to troche niebezpieczne prze przesuwaniu.

Generalnie jak mówił Mc Gyver (prawdziwy a nie nasz z forum): " zapałki, gumka i scyzoryk a zaraz będzie helikopter".

Chcecie kupić profesjonalne i w sklepie internetowym - jest pełno gotowych ale nikt nie będzie sprzedawał za 5 zł elementów do złożenia zabawki za 1000 zł

tkirmuc, 2 Kwi 2008, 19:00

>Daj spokój. To typowe forum w naszym kraju-raju. Nikt Ci nic sensownego nie powie i każdy trzyma

>informacje dla siebie. Od dłuższego czasu dobrych szukam rurek, którymi by się dałoby się połączyć

>marmurowe czy granitowe blaty i nic. Cisza. Oczywiście tu i ówdzie można zamówić gotowy, kamienny

>stolik tylko nie wiedzieć czemu połowa ceny to robocizna.

nie robocizna tylko zus podatek itp nikt zadarmo nic ci niz robi fizycznie chyba ze ja ci zrobie stolik a ty mi skopiesz całą dziła 20 arów zgadzasz sie

a ile niby by miala ta robocizna kosztowac? 30zl? tak jak voldemort mowi to nie tylko robocizna w tym jest. a rurki lub prenty kazdy tokarz ci zrobi. tylko trzeba wiedziec co sie chce.

No pięknie ująłeś ideę forumm internetowego. Coś za coś. Nie wiem dlaczego ale to już norma, że więcej można się dowiedzieć (o dziwo - za friko) na forach zagranicznych (Niemcy, Rosjanie).

>No pięknie ująłeś ideę forumm internetowego. Coś za coś. Nie wiem dlaczego ale to już norma, że

>więcej można się dowiedzieć (o dziwo - za friko) na forach zagranicznych (Niemcy, Rosjanie).

Jakie coś za coś? (chyba pracujesz w Banku)

Podpowiadamy Ci, że trzeba trochę inwencji i WIEDZY (dostępna w necie) a nie mendzenia że nie ma super zabawek za tanie pieniądze bo to jest DIY.

DYI znaczy "zrób to sam- czyli A Słodowy" a nie adresy sklepów gdzie kupisz tanio bo uwierzyłeś w "factory outlet". Napisz prostymi zdaniami co chcesz zrobić a postaramy Ci się powiedzie jak zrobić a nie gdzie tanio kupić. nie ma jeszcze marketów outlet dla produktów audio. A jak nie umiesz sobie poradzić to wracaj do roboty i zarabiaj kupę kasy na gotowe produkty.

dino, 2 Kwi 2008, 21:01

Żeby coś konstruować trzeba mieć materiały - tego się nie przeskoczy, a adresy sklepów gdzie się kupi tanio materiały właśnie tutaj chcę widzieć - najlepiej bezpośrednie linki. Czy wyraziłem się już teraz dość precyzyjnie czy może jeszcze ktoś czegoś tu nie rozumie?

shark700, 2 Kwi 2008, 22:18

>->Iceman

>Użyj WYSZUKIWARKI jest przynajmniej kilka tematów w których były opisywane stoliki od a do z.

OD TEGO ZACZALEM ZANIM ZALOZYLEM TEN WATEK!!!

> Iceman <

Jeśli masz jakąś koncepcję / plan / idż do firmy chandlującej marmurem , granitem i tam wybieżesz sobie kamień nawet z odcieniem tobie odpowiadającym dotną i obrobią wg rysunku jak będziesz chiał powiercą otwory itp. następnie na nogi nie rurki tylko pręty najlepiej mosiężne idziesz do tokarz nawierci i nagwintuje otwory / centrycznie za parę zł / a złożysz sam i gdzie tu problem jak chcesz to mam 2 firmy od kamienia za płotem np. /www.carrara.poznan.pl/ zadzwoń zorientuj się

pozdrawiam powodzenia pochwal się efektem

Mój kolega, patrząc na łysoli w czarnych, piętnastoletnich BMW, mówi na nich: "penerzy bez kasy.". Marzy mi się SM1 od JTL ale firma wyparowała. Po wpisaniu w google miasto+ślusarz+tokarz wyskoczyło mi masę adresów. Krótka wymiana maili i wycena - 70 zł za rurkę. Ciężko być audiofilem bez kasy :-).

Po dwu tygodniowym obcowaniu z B&W703 i wzmacniaczem lampowym zrozumiałem, że Skoda to nie Audi jednak i jak chce się mięc dziką rozkosz dźwiękową, to tanie ersatze ci tego nie dadzą.

> tkirmuc <

chyba przesadziłeś z tą ceną za rurkę a tak naprawdę to wystarczyło by powiercić otwory nagwintować można samemu , są pewne rzeczy których się samemu nie zrobi ale stolik i to dobry tak patrz zakładka DIY piękny stolik i napewno taniej niż kupiony gotowy co nie znaczy że będzie kosztował 100 PLN

Najlepiej jest iść do zakładu kamieniarskiego :)Szczególnie polecam małe zakłady. Jak mieszkasz na śląsku w okolicach Bytomia to godny polecenia jest kamieniarz przy ulicy Korfantego o ile nie mylę się jest to Korfantego 1.

Trochę czekałem na standy bo 2 tygodnie ale za to przywieźli mi je do domu i dzwonili do mnie z informacjami o przebiegu prac.

ps To są granitowe standy o wadze ok 30kg sztuka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.