Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 300zł

Roberto85

Rekomendowane odpowiedzi

Lancaster: "mam teraz philipsy hp890...nawet musze przyznac wciagające, choc calosciowo raczej po pulchniejszej stronie audiofilii....no i trochę za wielgaśne jak na mój gust...."

Muszę przyznać, że z wyjścia małego jacka typowej karty dźwiękowej 890 są za ciche - tj. mają małą efektywność. Podobnie z mp3playerami. W takim układzie wydają się również przebasowione - "pulchnie" ;-)

Ale z wyjścia słuchawkowego mojego Philipsa 304 mk2, i jak przypuszczam innego wysokiej jakości źródła dźwięku typu wzmacniacz słuchawkowy, "pulchność" przechodzi w "potęgę". Słuchałem ich kilka lat, a przed zakupem w porównaniu do kilku innych "dużych" w mediaM i jak dla mnie były najlepsze.

Faktycznie zastrzeżenia można mieć co do walorów sticte użytkowych - są faktycznie duże i trochę cięższe niż inne które próbowałem. Odsłuch dłuższy niż 2 godzinny w średniej temperaturze pokoju to już się uszy pocą ;-)

Za to bardzo fajny jest odłączalny kabel - nie dość że wysokiej jakości - OFC o wydłużonych kryształach, to jeszcze odłączalny na małego jacka - ile razy uratowało to przed urwaniem nadepniętego kabla.

Ogólnie, to miałem jeszcze Sehnheisery PX100, teraz słucham na pożyczonych technicsach. Sehnheisery brzmiały przy phlipsach jak suchy szczupły i szybki monitor przy troche mułowatych dużych kolumnach. Pewnie podobne "dizałanie" - dużo dobrego prądu i te mułowate duże pokazują inną skalę dźwięku.

>Łowca debili, 5 Lut 2008, 13:55

>>Odpowiem może za siebie - pokaż mi drogi Łowco gdzie i w jakiej wypowiedzi ja coś komuś

>nachalnie(..)

>Może jednak ja. Praktycznie wszystkie twoje wpisy pół roku wstecz. Trzeba było nie robić z siebie

>idioty, przykre ale prawdziwe.

Zaczyna się stara śpiewka o idiotach i debilach, napiszesz mi raz jeszcze analizę psychologiczną mojej osobowości? Może coś uległo zmianie... Bez oceniania kto jest idiotą, a kto nie - nie potrafisz wklepać w wyszukiwarkę mojego nicka i poszukać jakiegoś dowodu na swoje bzdury, które tutaj wypisujesz. Napisałem Ci po raz setny jak to było "pół roku temu", a Ty dalej nic nie trybisz. Pozostań więc przy własnych, mylnych przekonaniach... tylko nie wypisuj ich na forum, bo dzięki Tobie burdel tutaj wcale się nie skończył!

Aha i nie nazywaj swojej durnej krucjaty performancem, bo można dostać zajadów ze śmiechu.

Pozdrawiam,

>szwagiero

>gagacek nie ten login! ;)

O co chodzi? Masz problem? Dlatego że coś raczyłem napisać? Przecież to prawda, a że prawda boli?

Kuknąłem co tu porabiasz - piszesz jak dureń do nie wiadomo kogo i po co. Nawet nie ma się z czego śmiać:(

Pisz sobie dziecko, pisz, jeśli tylko ci to w czymś pomoże.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Ja tez się podepnę pod temat .

Poluję na słuchawki nauszne za 300-400 zł. Słuchawki będą podłączone pod nada c372 oraz asus xonar d2 (zastanawiam się nad zmiana na prodigy hd2).

Słucham głównie rock, hard rock'a progresywnego metalu, nu metalu oraz szeroko pojętej muzyki klubowej ( hardstyle, trance, house). Chcę , aby słuchawki charakteryzowały sie takim dźwiękiem: mocny, głęboki, potężny bas, dobra detaliczność, nie męczące/ostre/kłujące wysokie tony, skłaniam się ku lekko przyciemnionemu/neutralnemu brzmieniu, tony średnie oraz wysokie na podobnym poziomie (tzn. żeby nie były podbite względem siebie - ostatecznie dolna średnica może się lekko wybijać), dobra separacja dźwięków oraz dobra przestrzeń. Są jakieś słuchawki w tej cenie o zbliżonej charakterystyce?

Mogą być słuchawki otwarte.

intuos, rozwiążę twój problem, bo cię pokręci: ta sama czcionka, ta sama:)

tylko proszę, nie sygnalizuj bez przerwy problemu, czy na spacerku masz ciągnąć szczoteczkę do zębów na sznurku czy ją pchać:)

Trochę sensu poproszę.

gagacek, zrób coś wreszcie ze swoimi projekcjami. Przykro czytać ....ale w sumie już sie przyzwyczailem....

Co do Włodka, to wiadomo - peany sie należały(za prezentację nalenika sprzed 2 lat) to były, jak na AS zagralo w zeszlym roku też napisałem - nie widzę powodu zebym mial zmieniac podeście do pracy czlowieka wraz z podejściem do niego ? Ty za to nie słuchales zapewne dwa lata temu, ale raczyłes senicza obdazyc hojnie swoimi madrosciami ludowymi etc. ....wiec kontynuując twój styl nie udawaj idioty albo przynajmniej zadaj sobie trud czytania mniej wybiórczego.....choc z ta moja klawiaturą to rzeczywiście masz pewnie dodatkowo pod górkę :)

Pozdrawiam

Ja %^&*^$*&^$*%$& czy wy wszędzie musicie wyjeżdżać z tymi obrzucaniem się gnojem, z tym pie^&$^%$&^# na temat senicza? Załóżcie sobie oddzielny wątek i tam się obrzucajcie, a nie rozpierdalacie połowę wątków na tym forum!!!

lancaster:

- to ze szczoteczką też ciebie dotyczy

- Nie dość że jesteś fałszywy, to jeszcze dalej robisz z siebie durnia. Na własne życzenie, ale ty to lubisz.

- Nie czekamy, tylko ty czekasz

- Spróbuj przeczytać:

... Zrób... coś... z... małpowaniem... manier... , głupich... czy... głupszych... . Spróbuj ... być ... konstruktywny...

.... fajne, ... no ... nie?... I ... jak ... stylowo? ...

Trochę sensu poproszę.

Buks, ja bym widział Grado SR80, albo Pioneery SE-A1000, ale tu trzeba wiedzieć czym są jedne i drugie. Jak starczy kasy, to poluj na używane Sennheisery HD595, będziesz miał już wszystko ze swojej listy życzeń.

Buks, sorki z mojej strony. Fajny temat....szkoda ze autor na dzien dobry ie daje banów wszystkim piszącym nie na temat...

....co do philipsów 8900 to bardzo muzykalne suchawki....ladna lekko zaokrąglona ale tż dos namacalna średnica....gora pasma w zaleznosci od nagrania potrafi byc nawet osc obecna okazujac cieżar talerzy perkusji....jedyne uwagi po 2 dniach słuchania mam do niezbyt zwartych niskich rejestrów....jak dla mnie to własnie taki ich charakter w znacznej mierze odpowida za calosciowy odbior tych suchawek....do 300złwarto posłuchac uważam.

Pzodrawiam

Buks, a moze jak uż masz jakies tam pieniadze przeznaczone na słuchawki to kupilbyś w necie kilka par....jedna po drugich i sam porównał ? Lepiej sam sobie nie wybierzesz.....z tych propozycji ktore widziałem miałbym na uwadze AudioTechniki, Grado(może akurat Tobie podejda), i Creative Aurvena live :) ....zaczalbym od creativek ;)

michelangelo: właśnie się zastanawiałem nad hd 595, tylko nie byłem do końca przekonany czy mnie zadowolą, cóż spróbuje ich gdzieś przesłuchać, jak na razie sa moimi faworytami.

lancaster: przeprosiny przyjęte, te philipsy to nie byłby chyba trafiony wybór dla mnie, niektórzy jednak narzekają na małą ilość basu oraz brak odpowiedniego kopa. Ale dla osób szukających "spokojnych" słuchawek jest to z tego co czytałem bardzo ciekawa propozycja.

Buks dla mnie pionki se-a1000, jawygodniejsze z dostepnych , z dobrym cieplym wzmakiem albo zrodlem narpwde cie zaczaruja, szczegolnie przestrzenia, dla mnie osobiscie lepiej zagraly ze Slawkiem Senicza niz hd595, zreszta kopaczmopa mysli tak samo -tez taka opinie wyrazil na odsluchu na as, takze ja bym atakowal pionki, sa tanie i z dobrym sprzetem zagraja rewelacyjnie , co oznacza ze wraz z polepszaniem tego co masz w domu one coraz wiecej beda wyciskaly z siebie, tylk proces wygrzewania jest dlugiiiiii-200h

Buks> "te philipsy to nie byłby chyba trafiony wybór dla mnie, niektórzy

>jednak narzekają na małą ilość basu oraz brak odpowiedniego kopa"

Mało basu !?? Co do kopa to się zgodzę - ale co do głębokości i ciężaru, dla mnie to bas z 890 jest ciężki jak lokomotywa.

Lancaster: posłuchaj jak będziesz miał okazję z jakimś typowym wzmakiem słuchawkowym - przyznaję, nie są one mistrzostwem świata w analityczności, ale np. Sehnheisery 590 brzmiałe dla mnie przy 890 suche jak pieprz.

(a ha, dla poszukiwaczy spisków - moje 890 to prezent od ojca i nie mam zamiaru ich sprzedawać ;-)

Ja i kilku innych użytkowników tego forum woli znowu HD595 od Pionków, nawet ze Sławka - też słuchałem. BTW, kiedy premiera rynkowa wzmacniacza?

Poza tym Pionki się słabo głowy trzymają, a ta brzdąkająca sprężynka przy prawym przetworniku to mnie lekko w domu wkurzała przy każdym ruchu głowy. W Sennheiserach nie ma takich patentów, normalna skokowa regulacja. Nie czarujmy się, SE-A1000 to wynalazek do kina domowego i oglądania filmów zasadniczo, a że potrafią dobrze zagrać, to tylko im na plus zaliczyć.

a jak zwiekszymy budzet do 400zl moze z malym hakiem to warto poszukac HD580, jak za ta cene rewelacja a juz do naprawde znakomitych sluchawek duzo im nie brakuje. Niemniej jednak tez polece HD595 jakby co. Pioneery wydawaly mi sie fajne ale jednak jak mialbym wybierac to wolalbym Senki,.

Mam tylko jedną taką uwagę :)

Proszę o doradzenie mi nie najlepszych słuchawek w danej cenie ogólnie, tylko słuchawek które najbardziej zbliżą się do brzmienia, które preferuję. Może też nie do końca się jasno wyraziłem......ale nie chodzi mi tylko o potężny bas, ale również, żeby nie było go tyle co kotu napłakał :p

Przeczytałem sobie opinie na temat hd 600 i jedni piszą , ze basu jest za mało, ale znalazła się również osoba, która napisała, że jest go dużo, więc jak to jest? Czy to zależy aż w takim stopniu od źródła? Czy może to tylko subiektywne odczucia dotyczącego lubianego brzmienia?

Niemniej wolę , żeby basu było trochę za dużo niż trochę za mało:)

Buks jesli lubisz potężny głęboki , przestrzenny bas to zdecydowanie polecam senki HD515 lub HD555, bardzo ładna przestrzeń generalnie charakterystyka lekko ciemna podbasowiona :)

Zgadzam się co do HD 555, są lekko przyciemnione, no i bas jest faktycznie głęboki jednak w mojej opinii słabo kontrolowany tzn. jest zbyt długi co może się podobać, gdyż nie jest to drastyczne wydłużenie.

Witaj! Nie słuchałem rzeczonych senków(muszę się przyznać) ale posiadam Fostexy T50-RP czyli ortodynamiczne słuchawki studyjne. Liniowo jak diabli ale bardzo dobrze,wszystko brzmi naturalnie i bo wrecz banalnej poprawie wszystko ulega poprawie(przestrzeń,wybrzmiewanie i bas staje się bardziej naturalny-jeśli w tych słuchawkach może byc jeszcze lepszy). Ja słucham power metalu,rocka i innych gatunków i prawie we wszystkim się sprawdzają.

Słuchawki są bardzo dobrze wykonane i są b.wygodne-choc czsami gniota w czubek glowy,ale już się z tym uporałem. Kupiłem je w stanach na stronie www.zzounds.com/item--FOST50RP (wysłała mi je znajoma) - cena na nasze to ok.200zł + przesyłka

Polecam

Mam w tej chwili w domu HD600 pożyczone od kumpla. Lepiej wspominam HD580, gdy miałem w domu dzięku uprzejmości kopaczmopa. Te HD600 podobały mi się tylko raz - jak je na AS podpiąłem do swojego zestawu. Niestety, nie chce mi się przerabiać sprzętu pod te HD-ki, bo mam go obecnie do słuchania Beyerdynamików i Grado, ale przy DT880 Pro te HD600 brzmią jak coś zepsutego, jakiś taki knebel nałożony na przetworniki. Najgorzej wypada sopran. Jakość wykonania też co najmniej klasę niżej - od nauszników aż po kabel i wtyczkę. No ale my tu rozmawiamy o słuchawkach za połowę ich cen z Allegro. Reasumując - do HD600 trzeba mieć odpowiedni wzmacniacz, DT880 albo SR325i nawet z niektórych mp3 playerów potrafią przyjmenie zagrać. Dlatego do napędu o ściśle nieokreślonych możliwościach polecam jakieś Grado, HD595 albo Pionki SE-A1000.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.