Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 300zł

Roberto85

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałeś DT880 Pro lub Grado SR325i? Bo jeśli nie, to Twoje uwagi są niewiele warte. Dzięki DT880 Pro udało mi się podrzucić mojego CDka na odpowiednią półkę jakościową, a fabrycznie to nie był słaby model. Z SR325i i DT880 Pro można usłyszeć iluzję żywej muzyki, z HD600 - według mnie to niemożliwe. Nie przeczę, że to wina egzemplarza, ale one naprawdę grają jak przez koc. Poza tym ten kabel to na dzień dobry do wymiany, toż to prawie jak sznurówka. No i pytanie - czemu kupować słuchawki, które będą zmuszać do długiego i mozolnego poszukiwania odpowiedniego sprzętu? Beyerdynamiki i Grado też nie należą do grających dobrze z byle czego, ale chyba może być łatwiej. Zresztą, to nie jest temat o słuchawkach za 800-1200zł.

discomaniac71, 7 Lut 2008, 12:47

>HD 600 jak przez koc? Niezle:) Mamy tu same autorytety:) Kreuja nowa rzeczywistosc:D

Disco, nic na to nie poradzę, że istnieją lepsze słuchawki za podobną kasę. Poza tym podkreślam - może być tak jak z Tonsilami, których Ty słuchałeś i węszysz wciąż po forum, czy ktoś o nich nie piszę, żeby zaraz wparować z wpisem jak ten powyżej - są uwalone, i dlatego ktoś je sprzedał mojemu kumplowi używane.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ale pisanie o nich ze graja jak spod koca jest smieszne - co do nich podlaczyles? Radyjko tranzystorowe? Kurcze kupcie sobie wreszcie jakies lepsze zrodla to moze to gowniane Tonsile przestana wreszcie tak grac. A na Tonsilu to ja sie wychowalem i nie mam zamiaru do tego wracac.

mam dt 990 pro te nowsze i hd 600 do tego wzmaki Q-audio i MF x -cans v3 żaden Beyer Dynamic nie ma tej przestrzeni,takiej ilości szczgułów i takiej plastyczności co hd 600,są za to bardziej zdecydowane z silniejszym basem i wyrazista góra ale wyrafinowania senków nie maja. Do senków warto kupc wzmak MF V1 lub V2 ,wtedy jest kapitalnie.

Disco, nie radyjko tranzystorowe. Źródło jak w moim opisie, wzmacniacz własnej roboty, poziom jakościowy... mogę dać namiary na PW tych, co słuchali, posiadali, itp. Co do jakości CDka - chętnie dostarczę na odsłuch do Krakowa, przy okazji sam się dowiem, na czym stoję. Z kocem może przesadziłem, ale ten sennheiserowski woal jest, i się już zdążyłem od niego odzwyczaić. Sopran jest grany identycznie jak w HD595, w HD580 było trochę inaczej (lepiej), nie umiem wskazać przyczyny. Kumpel sam mi mówił, że te jego HD600 jakby nie miały sopranów. Podkreślam, że innym razem słuchane na moim sprzęcie podobały mi się bardzo, egzemplarz kolegi, w towarzystwie DT880 Pro już mi się tak nie podoba. Może zostańmy przy takich wnioskach? Znowu się wątek rozpędza nie na temat.

UWAGA senki są wrazliwe na przesterowania,puściłem do hd 600 zbyt mocny i uszkodziłem je,uszkodzenie slychać tak że dźwięk zrobił się ciemniejszy jak by było mniej sopranów ,ale nikt by się nie domyślił że cos jest nie tak, sam wysłalem do sprawdzenia serwisowi ,kupiłem nowe .

Dlatego należy być ostrożnym kupująć od kogoś ,bez porównania z drugim takim samym modelem.

folab, to co piszesz wygląda mi na wyjaśnienie sprawy. Gość je puścił tanio - za około 150$, gdy kumpel był w USA. Słuchałem HD600 jednego z tutejszych forumowiczów i sopran jak najbardziej wtedy był, w ogóle było miodnie i rozważałem ich zakup zanim ostatecznie stanęło na DT880 Pro. Najlepiej, gdyby ktoś z posiadaczy HD600 ich posłuchał, bo to jest niemożliwe, żeby taki efekt dawała elektronika, zwłaszcza gdy inne modele słuchawek grają z niej nader zadowalająco. HD580 z gorszego wówczas sprzętu grały u mnie wyraźnie lepiej. Cudów nie ma, te HD600 są po przejściach.

>discomaniac71, 7 Lut 2008, 12:47

>HD 600 jak przez koc? Niezle:) Mamy tu same autorytety:) Kreuja nowa rzeczywistosc:D

Kto jak kto ale Michał jest w sprawach słuchawek zdecydowanie większym autorytetem niż Ty, więc wypowiadaj się o swoich klockach Pioneera i Sony ale nie zarzucaj braków w osłuchaniu komuś, kto przerzucił i przesłuchał sporo więcej od Ciebie w temacie słuchawkowym.

Pozdrawiam,

ps. wiem wiemy HD-600 są najlepsze i nic nie jest w stanie tego zmienić! ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jasne jasne jestem zly bo nie gloryfikuje smieci. Od HD 600 lepsze sa dla niektorych DT 880 i oki bo to znakomite sluchawki ale z nieco innym sposobem prezentacji. A co do tego ile przerzucilem i przesluchalem nie Tobie oceniac bo nie masz o tym zielonego pojecia. Bez wzgledu na to ile przesluchalem bylbym na pewno wiekszym autorytetem dla Ciebie gdybym zgadzal sie z Toba ale nie zamierzam.

>discomaniac71, 7 Lut 2008, 14:16

Problem w tym że zaciąłeś się na tych HD-600 i jak ktoś napisze cokolwiek źle o HD-600 to włącza Ci się czerwona lampka, to samo jak ktoś napisze cokolwiek o Tonsilach - czujesz się w powinności reagować w takich sytuacjach?

Skończ już z tymi śmieciami, bo rozumiem jakby wrzucał takie teksty ktoś, kto posiada sprzęt za krocie, ale tu gadamy o HD-600 i DT-880, a nie o słuchawkach za 4-5 kzł! DT-880 miałem, tak samo jak inne Beyerdy (DT-150, DT 770 Pro) i sprzedałem, bo nie widzę sensu wywalać pieniędzy w błoto, kiedy mam to samo za ułamek ich ceny i to w bardziej odpowiadającej mi osobiście prezentacji brzmienia. Poza tym dla różnych osób "śmieciowe hi-fi" może oznaczać coś zupełnie innego, bo dla ludzi którzy posiadają słuchawki za 5 kzł albo nowy sprzęt za kilkadziesiąt kzł Twoje hd-600 jak i inny "śmieciowo-vintage'owy" sprzęt który masz w "o mnie" może się wydawać mega-śmieciem!

Pozdrawiam,

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Taki tekst jak powyzej mogl napisac tylko ktos kto nigdy owego sprzetu za kilkadziesiat czy kilkaset kzl nie slyszal. Wiesz mam dla Ciebie propozycje. Wez te swoje Tonsile i idz na odsluch ale taki porzadny. Niech to bedzie Ancient Audio Sound&Line albo jakiekolwiek inne miejsce gdzie mozesz posluchac naprawde drogich (ale i dobrych) konstrukcji. Zobaczymy jaka beda mieli mine panowie organizatorzy jak zobacza mega hit polskiej produkcji:) Bo na HD 600 czy DT 880 zareaguja najzupelniej normalnie mimo posiadania sprzetu za czasem kilkaset kzl.

PS Mine Marcina z S&L juz znam:) Oczywiscie po odsluchu:)

tak jak już pisałem hd 600 maja potencjał . ich prawdziwe możliwości zaczynają sie na wzmacniaczach cary 300sei,manley 300B itp.podłączenie ich do jakiś budżetowych śmieci i pisanie ze grają kiepsko to nieporozumienie.

Disco przczytaj jeszcze raz uważnie mój wpis, bo chyba nie zrozumiałeś czegoś!!! Aha dla ścisłości nie mam od dawna Tonsili, natomiast miałem i mam inne słuchawki które są albo na poziomie, albo przewyższają HD-600 zrozumiałeś? Mój kumpel, który ma studio masteringowe twierdzi, że Beyery DT-150 zabijają HD-600 i HD-650, było już kilka osób, które twierdziło tak samo, więc jak widzisz wszystko jest kwestią dyskusyjną i zależy od upodobań, m.in. dlatego, że poruszamy się w podobnym przedziale cenowym!

Jeszcze zarzucasz mi, że nie biegam po salonach audio hi-fi i nie osłuchuje sprzętu za dziesiątki czy setki tysięcy, a Ty to robisz więc jesteś lepszy ;) Hehe dobre dobre, poza jednym małym faktem, że po pierwsze zupełnie nie wiesz czy ja robię to o czym piszesz czy też nie robię, druga sprawa jeśli masz hobby pod tytułem biegam po salonach audio i słucham sprzętu za setki tysiaków, a potem kupuję takie za tysiaka i żal mi dupę ściska to OK - to Twoje hobby nie moje. Nie będę już wspominał o tym, że są tacy, co biegają po tych salonach, a i tak nic nie słyszą i nie usłyszą - odrębny temat.

Pozdrawiam,

Kończysz? To dobrze - o to chodzi! Niech sobie każdy własne wnioski wysnuje.

A co do Twojego stwierdzenia - pozostawię to bez komentarza, bo jeśli poruszasz takie tematy to chyba oznacza, że sam masz z tym problem, ale spoko brniemy dalej w "dowalaniu" za wszelką cenę? Niestety znowu pudło z Twojej strony!

folab, 7 Lut 2008, 15:56

>Dajcie sobie cos na wstrzymanie,to nic nie wnosi.

oczywscie ze tak folab.

zobacz tylko ze kiedy innym koncza sie argumenty zaczynaja opwiadac o swoich problemach "malych"

Szfagiero stara byc rzeczowy, mozna powiedziec ze pracuje ze studiem i zna sie na "studyjnej" stronie zagadnienia, reszta jak widzac troche powyzej chodzi po "salonach" .

w swojej cenie sa niezle ale czy warto dla poparcia tej tezy przekonywac wszystkich na sile, dogryzajac innym .... zwykly badziew jezeli chodzi o kulture osobista, ale z tego nasze forum jest znane.....

podajcie sobie ręce na zgode

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>discomaniac71, 7 Lut 2008, 17:00

>co sobie wymyslilem? mam Ci pokazac umowe o prace? zalosny jestes.

Nie obchodzi mnie to, co robisz, gdzie i jaką masz umowę. Ciekawi mnie natomiast to, czemu twierdzisz, że ja nie mam zielonego pojęcia w tym temacie? W tym sensie to było - znowu nie zrozumiałeś - ręce opadają! Aha żeby nie było nieporozumień, nie kreuje się tutaj na guru w tych tematach tak jak Ty, ale swoje wiem, znam i mam do czynienia, więc nie pisz bzdur!

Nie chce zakładać kolejnego tematu więc sie dołączę. Generalnie szukam słuchawek do 300 złotych ale mają to być słuchawki z wbudowanym mikrofonem. Zależy mi przede wszystkim na oddaniu przestrzenności i równowadze tonalnej.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.