Skocz do zawartości
IGNORED

co zagra z avance 503mk2

roman

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie jestem "ludz" wiec odpowiem.

Wiesz, kolumny graja z reguly "swoim" basem, chyba ze tesciowa ma niezly wokal jak krzyczy, to wtedy masz dwa zrodla.

Jesli chcesz i bas i przestrzen to proponuje Gryphona Tabu.

Jesli przestrzen jest priorytetem to zdecydowanie Creek 4300.

Zgadzam się z przedmówcą w sprawie Creeka 4330. Słuchałem go z 503 chyba z pół godziny i przestrzeń była rewelacyjna. Ale (jak już nie raz wspominałem) jak dla mnie bas ciut za miękki.

I love the sound of crashing guitars

Witam,

Ja mam 503 + Harman/Kardon HK 670, po odsłuchach wygrał z CA 500, Rotel'em 02 i NAD'em 350. Dodam tylko że moje Avance są po modyfikacjach. Ogulnie Avanc góre ma tak jakby ktoś koc na nie zarzucił. więc raczej szukaj czegoś co gra jasno myślę że tu dobry może być Rotel. Albo poddaj je dobrym modyfikacją no i przedewszystkim wytłum skrzynie, bo te orginalne strasznie dudnią. Wcześniej na to nie zwaracałem uwagi. Teraz wiem że avance zakupiony w sklepie to nie bardzo się nadaje do słuchania. w tej cenie to jest dużo kolumn które zagrają lepiej. Dobry marketing i recenzje w prasie robią swoje! Sam się na to nabrałem teraz już więcej bym nie kupił tych kolumn. Jedynie co pomogło to wcześniej wspomniana mdyfikacja. Pojawiła się przestrzeń, brak dudnień z skrzyni no i średnica i góra stała się czytelne i czysta. Wcześniej była przymulona.

Modyfikacji uległy (gniazda tylne, kondesatory, cewki, wyleciało zabepieczenie i oczywiście cała skrzynia została wytłumiona i dociążona!)

pozdrawiam

Sebastian

=>roman

nie wiem jak Creek gra z 503 mk2, wiem za to jak gra z 503. Całkiem fajnie, duża przestrzeń i szczegółowość, zestawienie bardzo wrażliwe na okablowanie, neutralne. Czytałem w prasie że wersja MK2 Omeg ma więcej góry, i że jest bardziej wyrazista (łatwiej słychać szczegóły) niż w 503. Naprawdę jeżeli masz możliwość to posłuchaj Creeka, dla mnie w tej cenie nie ma rywala.

=>Bastek

słuchaj jeżeli nie jesteś za bardzo zaganiany ;) to prosiłbym o skontaktowanie się ze mną na priva w sprawie modyfikacji Omeg 503. mój mail [email protected]

Pozdr.

Creek jest bomba. Ja mam A50IR i gra to z Castle Pembroke.

Jedyna wada tego wszystkiego jest taka, ze teraz zamiast sluchac plyt, wyszukuje na plytach jakiegos bebnienia na garach albo kontrabasu i sie wsluchuje. Od godziny mecze Spaceways Inc. i Hamida Drake'a walacego po bebnach przy zgaszonym świetle. Stereo i przestrzen super.

PZDR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.