Skocz do zawartości
IGNORED

Sztuka kupowania CD

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzilem i odetchnalem....;-)

Mam jednak "dobry" DAC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

Ja kolumn nawet nie slucham. Mnie wystarcza impuls palcacyjny. Wiekszosc czytajacych pewnie nawet kibicuje szczekajacym ale wielu pomysli sobie tak - a po cholere ja ma ryzykowac i kupowac syfa z tymi dac sigma delta? i na wszelki wypadek kupuje CD z dac na PCM1702 lub Pcm 1704. I takie jest prawo Kopernika ze lepszy dac wypiera gorszy.

Panowie!!!

Moze naraze sie wiekszosci ale BADZMY TOLERANCYJNI.

Przeczytalem wiekszosc watku i czasem bylo zabawnie. Najgorsze jest Wasze podejscie do czlowieka ktory chce narzucic innym swoja mysl. [Co zabawne twierdzi ze ten watek jest dla idiotow... ale to na marginesie]

Kto w takim razie poslucha tego co pisze? To troszke bez sensu ale moze taki jest zamiar.

Zamiast pisac kto ma racje co gra lepiej zajmijmy sie watkiem. Jaka jest sztuka kupowania. Na 4 strony wpisow widzialem najwyzej z 10 ktore sa na temat

Zgodze sie ze czesto niestety kupujemy w ciemno. Nie mowie o tych ktorzy maja mozliwosc odsluchania sprzetu przed dokonaniem zakupu. (czyli najczesciej kupuja w sklepie)

Moze jednak troche prawdy i jest w tym co pisze Pan senicz. Jesli przeczytac co 10 post to ziarenko by sie znalazlo.

Zwykly czlowiek z ulicy sprzet ocenia po tym co napisza inni bo sie na tym nie zna.

Czlowiek ktory sie orientuje w temacie sprawdzi jaki scalak siedzi w sprzecie

Zapaleniec ktorego zyciem jest audio nie kupi zanim nie poslucha.

Pan senicz stara sie obalic teorie 'TDA1541' najlepszy. Jednemu podejdzie TDA a innemu PCM (mnie osobiscie podeszly PCM56).

Zawsze jak czytam ze TDA jest najlepszy to mi sie przypomina brzmienie wzmacniaczy Technicsa ktore to sa 'najlepsze'. Sa najlepsze (bo kiedys tylko takie staly na gorze polek) jesli nie postawi sie obok np jakiejs Yamahy Pioneera Marantza Denona itp...

W pewnych warunkach moga sie jednak okazac lepsze.

Wszystko zalezy od aplikacji. Jesli ktos sam stara sie 'dograc DAC'a' to wie jaka z tym zabawa. W cenie do kilku tys zl na dobra sprawe nie ma bardzo dobrych aplikacji. Sprzety graja zazwyczaj srednio. Placi sie za gwarancje lub za znaczek/firme.

Z wypowiedzi zrozumialem ze szanowny kolega senicz zamierza 'dograc' takiego PCM'a. Chwala mu za to.

Jestem z toba Panie senicz. Oby Ci sie udalo tak jak mnie sie udalo cos 'dograc' (moim zdaniem-jak ktos chetny to zapraszam na odsluch najlepiej z jakims sprzetem z W-wy)

Bardzo nie lubie gdy ktos z gory skresla czyjes zamiary i twierdzi ze nie da sie zrobic, nie zagra, lepiej kupic cos innego. Po co cos dlawic w zarodku jesli moze z tego byc piekna rybka.

Zawsze mozna kupic cos lepszego. Trzeba miec tylko na to pieniadze.

Samemu jak sie robi jakies przerobki (lub zlecic komus kto sie na tym zna) mozna uzyskac sprzet ktory jest warty np 5tys zl brzmieniowo a zaplacic za niego ponizej 1kzl.

Po alledrogo widac ze takie rozwiazania nie ciesza sie popularnoscia. W cenie nie sa wcale dobrze grajace sprzety tylko nowe.

Swieze rozwiazania. Czesto jednak bardzo nowy scalak nie gra dobrze bo na dopracowanie aplikacji potrzeba troche czasu. (chociazby taki przyklad z innej bajki- Vista)

Zanim takie rozwiazanie wejdzie do produkcji to kolejne lata :D Stad popularnosc naszego TDA. Jest on oklepany a przy okazji dobrze brzmi (nie pisze ze jakos fenomenalnie bo to zalezy od aplikacji) Ja slyszalem TDA w kiepskiej aplikacji i dla mnie dobrze nie zagral. Moge nazwac jego brzmienie analogowym. Jednym sie podoba innym nie.

Zamiast wiec wyzywac sie nawzajem pomozmy sobie zbodowac cos nowego. Dopracowac wspolnie. No chyba ze Pan senicz nie bedzie chcial niczyjej pomocy to juz jego sprawa. Takie samodzielne zabieranie sie za cos to jak z motyka na slonce. Zawsze ktos cos wie w jakiejs dziedzinie wiecej od nas i wykorzystajmy to.

Audio to zaden wyscig szczurow... Ceni sie kazda glowa kazdy pomysl i ktos kto go sprawdzi/przetestuje/poslucha/oceni.

Kolego senicz jesli zalozysz watek o tuningu/przerobce tego PCM'a to chetnie poczytam a moze nawet i cos dopowiem z wlasnego doswiadczenia ktore jak na razie jest bardzo male.

Juz pisalem ze TDA ma wady fabryczne. A moja krytyka sigma delta sigma DAC ma uzasadnienie. Aby nie pchac sie w niepotrzebne kupowanie zlomciuniow na tda1541 lepeij kupic cos z najnowszej dostepnej technologii pcm czyli pcm1702/04. W tych cd nie usicie robic zew. zagarow a tylko skupic sie na nowym i/v i wyjsciu. To da naprawde duza poprawe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.