Skocz do zawartości
IGNORED

Który Music Angel?

Azorsky

Rekomendowane odpowiedzi

Są 2 na allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i

Ukryta Zawartość

Czy któryś jest okazją, a jeśli nie to za jaką cenę byłby?

Pytanie nr 2

Jak rozumiem po lekturze wpisów przydałby się takiemu Aniołkowi upgrade. Czy macie namiar na kogoś kto mógłby go wykonać i jaki byłby szacunkowo jego koszt?

Pytanie nr 3

Z jakimi kolumnami Aniołek najładniej zagra? Mam w domu B&W 705 ale rozumiem że nie do końca może to być udany mariaż

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/38885-kt%C3%B3ry-music-angel/

Azorsky, 30 Gru 2007, 11:09

>Są 2 na allegro:

>

Ukryta Zawartość

>i

>

Ukryta Zawartość

>Czy któryś jest okazją, a jeśli nie to za jaką cenę byłby?

>

>Pytanie nr 2

>Jak rozumiem po lekturze wpisów przydałby się takiemu Aniołkowi upgrade. Czy macie namiar na kogoś

>kto mógłby go wykonać i jaki byłby szacunkowo jego koszt?

>

>Pytanie nr 3

>Z jakimi kolumnami Aniołek najładniej zagra? Mam w domu B&W 705 ale rozumiem że nie do końca może to

>być udany mariaż

A czemu to szanowny kolega nie odrobił pracy domowej? Oto zaległości do odrobienia:

Ukryta Zawartość

Ad1.

O tym czymś na KT66 już kilka razy pisałem na forum. NIE MA TAKIEGO MODELU!!!. Istnieje natomiast model XD 500 na lampach EL34. Tutaj te lampy wyciągnięto, i wstawiono KT66 które NIE SĄ ZAMIENNIKAMI DLA EL34, aczkolwiek działać totot będzie, bo EL34 i KT66 mają taki sam pinout. Diabli wiedzą czy chociaż wyregulowano biasy pod inne lampy. Osobiście nie lubię lamp KT66 i 6L6 których są odpowiednikiem. Znacznie wyżej cenię EL34.

Cena za takiego frankensteina pozszywanego z kawałków jest SKANDALICZNA.

Drugi link prowadzi do oryginalnego, seryjnego modelu XD500MK III mającego wszystkie oryginalne lampy na swoim miejscu. W istocie w obu linkach jest ten sam model, z tym że ten droższy ma wymienione lampy na INNY TYP NIŻ W ORYGINALE, a ponadto IMHO wyraźnie gorsze.

Wniosek nasuwa się oczywisty. Kupić oryginał, tym bardziej że cena jest bardzo dobra, a ewentualne zmiany wprowadzać świadomie i z rozmysłem, a nie na chybił-trafił. NIE KUPOWAĆ DROGIEGO SKŁADAKA.

Ad2.

Przeczytaj wskazany wątek.

Ad3.

Do Twoich B&W można kupić tego ORYGINALNEGO XD-500 Mk III na lampach EL34, i będzie dobrze współpracował. Cena jest bardzo dobra. Niemniej uważam, że z Twoimi kolumnami jeszcze lepiej się zgra Music Angel XD-SE 845 na potężnych triodach 845. Będzie nieco drożej, ale i lepiej. Warto. Model 845 można sobie sprowadzić z Chin. Obecnie można to srobić w 2-3 tygodnie. Polecam.

post-3550-100005499 1199011036_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

MC Gyver Dzięki za rady i pouczenie o pracy domowej. Jeszcze 2 pytanie (choć na 1 częściową odpowiedź znalazłem).

1. Gdybyś miał kupować dziś Aniołka 845 to gdzie byś konkretnie to zrobił? Możesz podać link do strony/kontaktu?

2. Gdzie kupiłbyś Jolidę 202 i 502? I którą byś bardziej polecał - w sensie czy krańcowa różnica w cenie jest warta różnicy jakości? To jest pytanie akurat nie ode mnie, gdyż ja raczej zdecydowałem się na Aniołka.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Azorsky, 30 Gru 2007, 12:04

>MC Gyver Dzięki za rady i pouczenie o pracy domowej. Jeszcze 2 pytanie (choć na 1 częściową

>odpowiedź znalazłem).

>1. Gdybyś miał kupować dziś Aniołka 845 to gdzie byś konkretnie to zrobił? Możesz podać link do

>strony/kontaktu?

MA 845 należy upolować na ebayu HK w licytacji (nie "kup teraz"). Tak będzie najtaniej.

>2. Gdzie kupiłbyś Jolidę 202 i 502?

202 w ogóle bym nie kupił. Jeżeli zainteresowałoby mnie cokolwiek na lampach EL84, to tylko Manley albo jakieś słuchawkowce.

502 też raczej bym nie chciał. Słuchałem, grało nawet fajnie, ale za tą cenę można znacznie lepiej. Potem natknąłem się na schemat 502 i zrozumiałem dlaczego nie gra lepiej. Możnaby zmodyfikować, ale po co, skoro za znacznie mniejsze pieniądze dostanie się Music Angela który po modyfikacjach zagra lepiej?

>I którą byś bardziej polecał - w sensie czy krańcowa różnica w

>cenie jest warta różnicy jakości? To jest pytanie akurat nie ode mnie, gdyż ja raczej zdecydowałem

>się na Aniołka.

Jeżeli już koniecznie Jolida, to na pewno nie 202 tylko 502. Ten przynajmniej ma jakiś potencjał.

>Z góry dziękuję za odpowiedź

Alż proszę bardzo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jeszcze 2 pytanka:

1. Lepszy do tych kolumn będzie rzeczywiście MA oparty na 845 niż na KT88? To są dość mocne kolumny

2. Znalazłem np coś takiego:

Ukryta Zawartość

ale patrząc na Air Mail to koszt transportu to jakaś abstrakcja - GBP 380 (chyba że czegoś nie rozumiem)?

To się nijak nie składa.

3. A gdyby nie ebay.com.hk to jaki sklep?

Ukryta Zawartość

Nie rozumiem tej aukcji (jakieś krzaczki). Ale przynajmniej są fajne fotki.

Koszt transportu faktycznie abstrakcyjny. Może napisz do Tomka L3, ściągał dla mnie dwa wzmacniacze i koszty były zdecydowanie niskie. Pewnie będzie wiedział od kogo warto kupić. Różni sprzedawcy mają różne koszty transportu.

Moc nie ma tu nic do rzeczy. Skoro MA 845 pomiata jak chce kolumnami na Scan-Speakach 8542 (takich jak w ProAc Studio 100) to i z B&W sobie poradzi z palcem w d...

Oczywiście KT88 też by sobie poradził, ale z jego sygnaturą brzmieniową uważam że będzie to gorsze połączenie. Może drzeć ryja.

Nie mam już marantza,ani innych grajotek-powód prosty brak czasu i chwilowo miejsca.Za rok jak ukończę domek zrobimy nowe zakupy i na pewno to będzie wzmacniacz na lampeczkach.A porównanie marantza do xd500 nie ma sensu bo xd500 przebija go kilkukrotnie pod każdym względem.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Arek__45, 30 Gru 2007, 15:44

>.....no ktory....

A który Ci się podoba!

138 funtów za wzmacniacz na 845 to nie ma się co zastanawiać tylko brać!

Do tego drobne 1950 PLN przesyłka do polski, potem przeróbki ze strony lapizator.eu i (nie licząc przesyłki) mamy super wzmak poniżej tysiaka ;-D

Shipping Info

(...)

Poland - Air mail only - GBP 400

Chciałbym się jeszcze przypomnieć z pytaniami

1. A do Music Angela jakie źródło by pasowało/ładnie się komponowało, w sensie CD?

2. Ew. jaki gramofon ze wzmazniaczem by dobrze zagrał?

3. Pytanie o sklep www.e-audio.net - czy on właśnie oferuje taki serwis; wysyłka kurierem, załatwienie cła, dostawa pod drzwi, czy to jakiś inny?

Jakie źródło do Music Angela? Zależy do którego. Do KT88 miękkie, ciepłe, gładkie (np. Meridian). Do 845 z kolei zybkie, detaliczne, jasne (Audio Note, Theta). Bardzo istotny jest też dobór kolumn. Takie, które agrają z KT88 niekoniecznie muszą dobrze grać z 845, i odwrotnie.

• 2 tygodnie później...

McGyver dopomosz mi chłopie bo moj dźwiek troche mnie denerwuje-wyrosłem już z niego.Albo zrobic cos z kolumnami,albo dodać tego wzmaka jako końcowke

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wystarczy zwykły bufor?Prosze o porade:)

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

sorry to ten link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja natomiast zajmuję się w wolnych chwilach różnymi wersjami lampizatorów do CD. To jest dopiero jazda.

MA gra równo i godnie . Można by w nim jeszcze sporo zmienić; trafa głośnikowe, zasilające, 845 na jakieś KRONE, ale mi się nie chce. Poprawiam sobie zródło dzwięku. Na razie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.