Skocz do zawartości
IGNORED

....nie kupujcie nudnych wzmacniaczy..

Gość Arek__45

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

21 Mar 2008, 21:30

Arek >>> Ze tak zapytam masz jakas misje czy jak?

robix

......ja po prostu chce by inni tez poznali prawdziwa radosc obcowania z muzyka, niekoniecznie tylko droga El.... Audio Nirvana....

Jeśli masz jakąś konkretną wiedzę do przekazania na temat wzmacniaczy to prosiłbym o mniej enigmatyyczny sposób dzielenia sią nią z nami.

Z tego co piszesz mam wrażenie że nie jesteś zwolennikiem neutralnego wzmacniacza tylko koloryzowania i łagodzenia wyostrzeń.

>......ja po prostu chce by inni tez poznali prawdziwa radosc obcowania z muzyka, niekoniecznie

>tylko droga El.... Audio Nirvana....

Czyli jednak wydaje ci sę że masz misję... W sumie mit R to głównie megalomania niektórych jego wielbicieli...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

olibden, 21 Mar 2008, 23:39

>Jeśli masz jakąś konkretną wiedzę do przekazania na temat wzmacniaczy to prosiłbym o mniej

>enigmatyyczny sposób dzielenia sią nią z nami.

>Z tego co piszesz mam wrażenie że nie jesteś zwolennikiem neutralnego wzmacniacza tylko

>koloryzowania i łagodzenia wyostrzeń.

.....aby wzmacniacz nie byl nudny musi posiadac PRaT[ - Pace, Rythm And Timing] bez tego czynnika zawsze bedziemy szukac,zmieniac,odczuwac brak zadowolenia ze sluchania..

NVA is very clear about its definition of musical information. It is so much more than just detail. Information is all the characteristics of the signal on your CDs, tapes and records. It includes aspects such as timing, rhythmic integrity, pitch stability, tonal accuracy and dynamics, all facets that together make a master musician superior to a merely average performer.

My greatest hang-up is information retrieval - musical information, especially dynamic separation. I will always go for information even at the expense of upsetting the "make everything bounce and swing with the tempo" brigade. My other priority, which seems to be out of favour at the moment, is neutrality, or as I prefer to call it, lack of the irritation factor.

Richard Dunn, Founder and Owner, NVA

Arek__45,

Co Ty tutaj nie wypisujesz, o rany...

>......ja po prostu chce by inni tez poznali prawdziwa radosc obcowania z muzyka, niekoniecznie tylko droga El.... Audio Nirvana...

To może spróbuj w ten sposób, aby inni nie odczuwali że mają do czynienia ze świrem i jego "posłannictwem"?

>... gdyby Twoje kolumny tak dobrze sie sprzedawaly to ...kupilbys i sam sprawdzil ..jak i Rehdeko .

Wiesz, jestem byłym właścicielem Rehdeko. Tyle w temacie mam do napisania.

Systemów sprawiających frajdę jest o niebo więcej, a nawiedzonym dziękujemy.

Może już tego wszystkiego wystarczy? To co piszesz odnosi odwrotny skutek od Twoich założeń. Przemyśl to sobie, a że święta tuż tuż, życzę Tobie Wesołych Świąt i mokrego Dyngusa.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

.....aby wzmacniacz nie byl nudny musi posiadac PRaT[ - Pace, Rythm And Timing] bez tego czynnika zawsze bedziemy szukac,zmieniac,odczuwac brak zadowolenia ze sluchania..

Dobry jesteś, pisz tak dalej!!! Myślałem że po THD nic już nie jest mnie w stanie zaskoczyć a jednak - PRaT!!! Sam na to wpadłeś?

gagacek - szacunek! Od razu widać kto przerobił wiele klocków, a kto tylko słuchał na Audio Show i doszedł do wniosku, ze jego wydumka gra najlepiej na świecie. Jedna mała uwaga - wątpię, żeby Aruś cokolwiek był w stanie przemyśleć wyciągając z tego mądre wnioski, do tego potrzeba doświadczenia lub pokory.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

>Rolandsinger

Jeśli chodzi o obiektywizm, to dla przykładu jeśli chodzi o Grado GS-1000 masz znacznie wcześniejszą niż zamieszczona przez Piotra moją recenzję, krótką i zwięzłą, pozbawioną słownego bełkotu. Możesz wybierać, a potem - nie miej złudzeń, musisz sam posłuchać i zadecydować czy Tobie one odpowiadają czy też nie. Jakakolwiek opinia osoby innej poza Tobą wprowadzi Cię po prostu w błąd. Tylko Twoje empiryczne doświadczenie pozwoli sprawdzić ile są one warte dla Ciebie, nie miej złudzeń.

Pozdrawiam!

gagacek

........poczytaj...

Ciebie Aruś tym bardziej nikt nie zmusza do niczego. Wręcz przeciwnie, pokornie prosimy żebyś nie lał wody jeśli nie masz nic do powiedzenia konkretnego. Ewentualnie przeniósł się na forum sejm.pl , tam rzeczywiscie wystarczy tylko gadać, nie ważne że ogólnie i bez sensu, i tak za to płacą.

Arek__45,

>......poczytaj...

Przepraszam, o co Tobie chodzi? Grado GS-1000 posiadałem 2 miesiące, SR-1 dalej mam do dzisiaj i praktycznie ich nie słucham, przegrały z kretesem z Beyerdynamic. To jest moja subiektywna opinia i dalej ją podtrzymuję w całej rozciągłości. Masz problem z przeczytaniem bardzo prostych rzeczy? Nie warto pisać o posiadanym sprzęcie, bo zaraz znajdzie się "mądry inaczej" i swoje doda, ech... Wesołych Świąt!

Trochę sensu poproszę.

Aha, jeszcze jedno. Idź sobie na wojenkę sam ze sobą, bo ja ani nie widzę przeciwnika, ani nie to nie bawi, poza tym nie mam na głupie pisanie najmniejszej ochoty. Arek, albo to zrozumiesz, albo nie, to już należy tylko do Ciebie.

Trochę sensu poproszę.

hmm..

Arek__45,

To naprawdę fajne że wśród forumowiczów jest wielu z którymi można wymieniać doświadczenia. Są tacy, wyobraź sobie. Ty do nich nie należysz, bo to co piszesz potwierdza tylko to że nie warto tego czynić tutaj na stronach. Bardzo przykre jest to, że nawet w święta nie masz co robić tylko judzisz. Przeczytaj sam siebie, mnie byłoby wstyd, ale Tobą nie jestem. Skoncentruj się już raczej na wydaniu walki wielokropkom. Szkoda mojego czasu, łączę pozdrowienia.

Trochę sensu poproszę.

Takie jeszcze pytanko Areczku, z ciekawości spojrzałem jaki posiadasz sprzęt. Oczywiscie nie zdziwiło mnie to że posiadasz NVA nad ktorym tak sie rozpływasz, ani tym bardziej mnie nie zdziwiło, że płytami kręci u Ciebie Marantz CD 60 za 7 GBP. NVA nie słyszałem więc trudno mi się jednoznacznie na ten temat wypowiedzieć, ale jeśli chodzi o CD to przyjmując twoje kryteria (PRaT, czy SRaT, nie pamiętam) nalezloby go sklasyfikować jako syf totalny. Obiektywnie niezły odtwarzacz za niewielką kasę, ale szybkość i dynamika to nie są jego atuty, chyba że go porównać z jakimś kaszastym CD 63. No i co ty wiesz o zabijaniu...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

ARGOS, 23 Mar 2008, 16:31

>Takie jeszcze pytanko Areczku, z ciekawości spojrzałem jaki posiadasz sprzęt. Oczywiscie nie

>zdziwiło mnie to że posiadasz NVA nad ktorym tak sie rozpływasz, ani tym bardziej mnie nie zdziwiło,

>że płytami kręci u Ciebie Marantz CD 60 za 7 GBP. NVA nie słyszałem więc trudno mi się jednoznacznie

>na ten temat wypowiedzieć, ale jeśli chodzi o CD to przyjmując twoje kryteria (PRaT, czy SRaT, nie

>pamiętam) nalezloby go sklasyfikować jako syf totalny. Obiektywnie niezły odtwarzacz za niewielką

>kasę, ale szybkość i dynamika to nie są jego atuty, chyba że go porównać z jakimś kaszastym CD 63.

>No i co ty wiesz o zabijaniu...

...przeczytaj to jeszcze raz i pomysl czy moglby tak napisac Alan Shaw albo Joachim Gerhard?!

Arek

Jeśli kryterium zaliczenia do nienudnych pieców jest PRAT,to nienudne są napewno:

Naim,sądząc po 5i oraz 3 - raczej stare Naimy

Audiolab - stare napewno,nowych nie znam

Talk Electronics - coś pomiędzy w/w czyli detal ze starego Audiolaba plus PRAT starego Naima

Exposure - stare, nie znam nowych. Szef Talka robił u nich 8 lat ,więc pewnikiem podobna szkoła

itd.....

Arek__45, 24 Mar 2008, 21:40

>ARGOS, 23 Mar 2008, 16:31

>

>>Takie jeszcze pytanko Areczku, z ciekawości spojrzałem jaki posiadasz sprzęt. Oczywiscie nie

>>zdziwiło mnie to że posiadasz NVA nad ktorym tak sie rozpływasz, ani tym bardziej mnie nie

>zdziwiło,

>>że płytami kręci u Ciebie Marantz CD 60 za 7 GBP. NVA nie słyszałem więc trudno mi się

>jednoznacznie

>>na ten temat wypowiedzieć, ale jeśli chodzi o CD to przyjmując twoje kryteria (PRaT, czy SRaT, nie

>>pamiętam) nalezloby go sklasyfikować jako syf totalny. Obiektywnie niezły odtwarzacz za niewielką

>>kasę, ale szybkość i dynamika to nie są jego atuty, chyba że go porównać z jakimś kaszastym CD 63.

>>No i co ty wiesz o zabijaniu...

>

>

>

>...przeczytaj to jeszcze raz i pomysl czy moglby tak napisac Alan Shaw albo Joachim Gerhard?!

A co mają A.S. i J.G. do twojej niewiedzy? Zadałem proste pytanie - co wiesz o sprzęcie skoro kiblujesz na poziomie Marantza CD63 a ty zwyczajnie odwracasz od tego uwagę. Odpowiedz z łaski swojej na moje zarzuty, wytłumacz jak to jest, że piszesz tyle o nudnych wzmacniaczach, a sam używasz misiowatych Marantzów, ile ty w życiu naprawdę przesłuchałeś klocków?

Poza tym skąd ty mozesz wiedzieć co powinien pisać konstruktor skoro nigdy nim nie byłeś? Gerharda w to nie mieszaj, bo on ani twój brat, ani swat, jak kończa ci sie argumenty to bądź mężczyzną i przyznaj że się mylisz.

zildjian, 25 Mar 2008, 11:48

>Arek

>

>

>Jeśli kryterium zaliczenia do nienudnych pieców jest PRAT,to nienudne są napewno:

>

>Naim,sądząc po 5i oraz 3 - raczej stare Naimy

>

>Audiolab - stare napewno,nowych nie znam

>

>Talk Electronics - coś pomiędzy w/w czyli detal ze starego Audiolaba plus PRAT starego Naima

>

>Exposure - stare, nie znam nowych. Szef Talka robił u nich 8 lat ,więc pewnikiem podobna szkoła

>

>itd.....

Zaraz ci Aruś napisze, że tak właśnie dokładnie jest. I nie próbuj dyskutować, bo Aruś jest mądrzejszy, ma NVA i Marzntza CD60, wie już wszystko. Trolling i tyle...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

ARGOS nadal nic nie rozumiesz.Ty jestes f i r m a .Ja w zadnym wypadku nie aspiruje do miana konstruktora czegokolwiek.Czlowieku nie irytuj sie !

"J.Gerchard: Po co wydawać szalone pieniądze na system hi-fi, skoro wszystko brzmi tak samo. Tak myślą klienci. Chodzi też o wygodę. Kupując coś dużego ma się więcej watów i zdalne sterowanie. Klienci nie rozumieją idei jakości dźwięku. W zwykłym sklepie nie ma kontaktu z taką jakością dźwięku. Kiedy człowiek ma kontakt z jakością, udziela mu się entuzjazm. Miałem wielu klientów w domu, którzy zaczynali płakać. Mówili, że to jest niemożliwe, że to wspaniała muzyka i że chcieli by to mieć. Kiedy gra muzyka oni to rozumieją bezpośrednio. Czują to w krzyżu, a nie w umyśle. Kiedy włosy stają dęba, nie można tego ukryć, to się po prostu dzieje. To są emocje.

Jesteśmy entuzjastami. Kochamy nasz interes. To nas trzyma przy życiu. To jest prawdziwy sukces, a nie wielkość firmy czy ilość zarabianych pieniędzy. Nie troszczymy się o to. Troszczymy się o jakość, a pieniądze same przychodzą. Ludzie to doceniają, naprawdę. "

"DBurmester: Ogólnie są OK, jeżeli ktoś używa zestawów tubowych, to może też korzystać ze wzmacniaczy SE. Ta moda pojawia się co kilka lat. Przechodzi takimi falami. Co kilka lat mamy dyskusje o wzmacniaczach lampowych. Moje podejście jest tutaj następujące. Lubię wszystkich ludzi, których hobby jest high end audio, którzy słuchają muzyki. Owszem wśród nich są i tacy, których poglądy wzbudzają uśmiech. Ale w sumie tworzymy wspólną, wielką rodzinę. Naszym jedynym celem jest stworzenie w domu iluzji koncertu, chcemy przeżywać emocje płynące z muzyki. Nie jestem dogmatykiem w tym co robię. Jestem muzykiem. I wiem jak muzyka jest ważna w życiu. Jak wpływa na moje dobre samopoczucie. Z radością patrzę na wszystkich którzy odtwarzają muzykę na hifi w mieszkaniach. "

Moze za malo sluchasz muzyki....

1. Nie jestem firma, jestem pasjonat, taki sam jak wszyscy na tym forum. Firmę można mieć a nie nią być, no, chyba ze znasz przypadek, że komuś fali na imię "firma, wtedy zgadza sie, ten gostek/gościówa jest firma.

2. Bardzo dobrze że przynajmniej za konstruktora się nie uważasz, ale tym bardziej nie baw się w żadne osądy bo sam widzisz, ze nie masz kompetencji.

3. Poczytaj sobie Burmestera, zwłaszcza ten fragment o dogmatykach. To jest własnie coś z czym walczyłem w temacie o Rehdeko i walczę tutaj, tyle, że robię to bez owijania w bawełnę, bo owijanie w bawelnę do niczego nie prowadzi, polakiem i katolikiem trzeba wstrząsnąć zeby coś dotarło. Nie ma żadnych PRAtów ani rozwiązań konstrukcyjnych dających przewagę nad wszystkimi innymi, wszystko zależy od tego jakie aspekty chcesz poprawić w swoim zestawie i ewentualnie kosztem jakich innych. Ważne jest to, co komu pasuje. A muzyki na żywo z głosników to i tak mieć nie będziesz, a nawet wielu aspektów nikt nie chciałby mieć, bo małe klubowe koncerty na ogól brzmią FATALNIE, godzina sluchania i świst w uszach, zero przyjemności. Mozesz się zblizyc do niej w niektórych aspektach, ale nie we wszystkich i tutaj zaczynają się schody - każdy stawia na inne aspekty,dlatego jednemu lepiej leży słabowita nie radząca sobie z basem lampka, a innemu szybki, ale mniej przyjemny tranzystor, a jeszcze ktos inny w ogóle nie porównuje do zywego wzorca, chce mieć po prostu coś co gra ładnie, zgodnie z jego własnym ideałem. Wszelkie próby ustalenia aspektów, które każdy uzna za pozawaljące na osiągnięcie "nie nudnego" dźwięku są skazane na niepowodzenie. I tak własnie rzecze Burmester, a ja tłukę o tym od roku, ale nie dociera.

4. Ty do konca życia nie posłuchasz tyle muzyki na żywo ile ja słuchałem. I własnie takie są efekty, ja się skupiam na tym co dobre, bez rozkminiania dlaczego jest dobre, a ty szukasz ideologii jedocześnie kiblując z bardzo średnimi odtwarzaczami. Kończyłeś WUMLa czy jak?

5. Odpowiedz na pytania, nadal schodzisz z niewygodnego dla siebie tematu. Co to ma do rzeczy ile ja słuchałem muzyki? Rozmawiamy o tobie i o twoim sprzęcie dlaczego skoro tak bardzo zależy ci na PRAT płyty wrzucasz do Marantzów? Wiem, ze bardzo trudne pytanie, ale jak nie znajdujesz na nie logicznej odpowiedzi to może lepiej skończ już ciągnąć temat, bo sam jesteż najlepszym przykładem, że ta cała teoria nie trzyma się kupy. No i może sam coś powiedz, zamiast cytować innych i szukać w ich wypowiedziac rozbieżności z moimi.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

ARGOS

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1234 / 1305 / 0

26 Sty 2005, 16:31

puchatek: CD 80 to z kolei mój prywatny odtwarzacARGOS

o mnie | ignoruj | PW

26 Sty 2005, 16:31

puchatek: CD 80 to z kolei mój prywatny odtwarzacz, na kontrolę basu nijak nie mogę narzekać... Owszem jest go może niezbyt dużo, tzn. nie jest jakiś słaby pod tym względem, ale w porównaniu do np. CD 84 wypada gorzej pod tym względem. Wszystko okaże się na miejscu :)

z, na kontrolę basu nijak nie mogę narzekać... Owszem jest go może niezbyt dużo, tzn. nie jest jakiś słaby pod tym względem, ale w porównaniu do np. CD 84 wypada gorzej pod tym względem. Wszystko okaże się na miejscu :)

ARGOS

o mnie | ignoruj | PW

27 Sty 2005, 11:38

jeśli chodzi o CD to w pierwszej kolej ności polecam dobre odtwarzacze oparte o przetwornik TDA 1541 A. Z moją 64rką testowałem różne odtwarzacze, ogólnie moż na powiedzieć ze ten wzmak preferuje żródła dające dużo informacji, ale też duzo barw. Informacja jest jednak przed barwą, jeśli podłączy sięźródło grające zby miękko dźwięk będzie nudny, mdły. Jeśli podłaczy się bardzo analityczne źródło, ale dosyć drapieżne (np. cos z oferty Sony) możemy spodziewać znacznie lepszego dźwięku niż w pierwszym przypadku, któremu jednak w dalszym ciągu będzie brakowało ogłady, blasku. Polecam więc odtwarzacze:

Philips 303*

Philips 304 Mk II*

Marantz CD 74/84* - przetornik 1540, znacznie gorszy od 1541, ale całość godna polecenia.

Cyrus/Mission PCM II*

Marantz CD 80

Marantz CD 94

*- występują problemy z odczytem CDR

Oprócz tych zabawek z czystym sumieniem mogę polecić:

Pioneer PD-S 901

marantz CD 63 KI (to nie jest już tak dbry sprzęt jak stare czołgi, ale wciąż godny polecenia

Wydaje mi się że dobrze powinien współpracować z odtwarzaczami micromega, jeżeli ktos ma możliwość przesłuchania takiej konfiguracji prosiłbym o opinię na ten temat.

Poszukaj raczej Pionka 904, gdzieś takiego ostatnio widziałem na allegro... Z onkyo dałbym sobie spokój próbowałem z moim wzmakiem model oczko niżej niż integra. Dźwięk był szegółowy, z dużą ilością barw, także strero było OK, ale był w tym jakiś bałagan, nie składało się o razem w jakąś spójną całość. Poza tym jak w onkyo padnie laser to czeka Cię niemały wydatek... Kupując Sony masz 95% szans na porażkę, nie miałem w swoich rękach żadnego Sony który by dobrze zagrał z moim Marantzem, a miewałem rózne, nawet wysokie modele.

R.u.s.t. : nie dziwię się ze marantz mógł Ci się nie spodobać, to jest ten rodzaj sprzętu co Arcam, potrafi zagrać bardzo dobrze, ale tylko w określonych konfguracjach. Dobór kolumn nie jest aż tak krytyczny, mojego PM 64 II katowałem z różnymi głośnikami, od Audaxów po Vify M-ki i zawsze dawał radę, wybrzydzał za to mocno w odtwarzaczach CD. Generalnie zawsze najlepiej sprawdzała się z nim cała stara Philipsowska szkoła, napędy z laserem prowadzonym po łuku i TDA 1541A.

Pozdrawiam

To nie jest watek o zrodlach ale ....

1. Co to wszystko ma do rzeczy?

2. Nawet jak zalecałem ten sprzęt nigdy nie twierdziłem, że to szczyt szczytów, jedyna droga do szczęscia

3. Nawet w tym wątku napisłem, że są to przyzwoite cedeki, ale pytanie brzmiało nie czy są przyzwoite, tylko czy czy spełniają warunki PRAT czy nie, no i moim zdaniem nie spełniają. A to, że jak coś nie jest PRAT to od razu jest złe to jest wyłacznie twoje widzimisię i twój problem.

4. No i właśnie, KIEDY WRESZCIE ODPOWIESZ NA PYTANIE "CZEMU UŻYWASZ MARANTZA SKORO DLA CIEBIE WSZYSTKO MUSI BYĆ PRAT"? napisałem najprościej jak się da, nawet pantofelek tym razem zatrybiłby o co chodzi, więc nie sil się po raz kolejny, nie odkopuj wpisów sprzed 3 lat, bo tylko dsz kolejny dowód na to, że przycisnięty do muru nie potrafisz niczego wyjaśnić, sypiesz jedynie cytatami, ktore nie mają żadnego związku z pytaniem które ci zdałem.

5. Naprawdę gorąco polecam - zakręc się przy jakiejś partii i dostań się do sejmu, tam właśnie taki sposób prowadzenia dyskusji (dziad swoje, baba swoje) jest normą i też nic z tego nie wynika, a ci co najwięcej mielą ozorem z reguły potrafią najmniej. W szczególnym poważaniu jest umiejętność odpowiadania pytaniem na pytanie i udzielanie odpowiedzi w taki sposób, żeby nie podać żadnych konkretów a nagdać bardzo dużo, powołując się jszcze po drodze n tzw. autorytety. Wychoidzi to tobie idealnie, nie martnuj swoich zdolności, rób karierę...

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

1.Temat to wzmacniacze

2.Ja tez tak sadze ale uwazam ze wzmacniacz jest najwazniejszy

3.Pisalem o PRat jako cecha wzmacniaczy.....a zrodla szukam w " o mnie" nie wymieniam listy bylego sprzetu.

4.Mam awersje do partii-sproboj obyc sie bez TVP a zobaczysz jakie to ma plusy,ja mam to teraz ulatwione.

No wlasnie dyskutujemy o naszej pasji a Ty zachowujesz sie jak...

pasjonat- człowiek porywczy, wybuchowy, raptus, impetyk.

>1.Temat to wzmacniacze

Tak, ale gdzie tu konsekwencja? Jak tutaj mówić komuś żeby nie kupował "nudnego" wzmacniacza jak się samemu ma "nudny" odtwarzcz.

> 2.Ja tez tak sadze ale uwazam ze wzmacniacz jest najwazniejszy

Wszystko jest ważne, jeśli coś trochę mniej to okablowanie, zestawic trzeba ze sobą cały system, nie możn patrzeć czy dne urządzenie jest nudne czy nie, istotne jest jak sie sprawdza w zestawieniu i czy odpowiada uzytkownikowi.

> 3.Pisalem o PRat jako cecha wzmacniaczy.....a zrodla szukam w " o mnie" nie wymieniam listy

>bylego sprzetu.

No właśnie sam szukasz i widzisz że nie jest to łatwe, teraz sobie sam odpowiedz co byś zrobił, gdyby ktoś ci napisał żeby nie kupować nudnego odtwarzcza?

> 4.Mam awersje do partii-sproboj obyc sie bez TVP a zobaczysz jakie to ma plusy, ja mam to teraz

>ulatwione.

Obywam się bez TV, co nie znaczy, ze nie wiem co wyrabiają posły i senatory.

> No wlasnie dyskutujemy o naszej pasji a Ty zachowujesz sie jak...

> pasjonat- człowiek porywczy, wybuchowy, raptus, impetyk.

Bo jestem wybuchowym cholerykiem, i nie zamierzam udaqć że jest inaczej, a takie ględzenie "nie kupuj tego, kup tamto" działa mi na nerwy. Każdy sam wie co ma robić, kiedy potrzebuje rady to pyta, jak nie pyta znaczy, ze nie potrzebuje. poza tymjak ktoś o coś pyta to oczekuje konkretów a nie wskazówek co jest ważne a co nie, każdy sam wie co jest dla niego ważne.

Argos

Już wcześniej chciałem to napisać - jako producent na wolnym rynku winieneś moim zdaniem zadbać o wizerunek, tak więc stonowałbym wypowiedzi (tym bardziej,że w kraju zapanowała era miłości :-))

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

No tak to prawda .Zalozylem ten watek jako pierwszy 2008 nie poto by cos twierdzic ale by sprowokowac . Do czego ? Do bardziej odwaznych osobistych wyborow.

A tu przewaznie oczekuja gotowych opowiedzi.Minely trzy miesiace i juz mamy 41384ty watek.

Ale ściemniasz. Ale już przynajmniej wielokropków nie ma, zawsze to coś:)

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.