Skocz do zawartości
IGNORED

Proac 100/110-roznice?

lesio

Rekomendowane odpowiedzi

co uszy to inna opinia(-:

jakie kolumny podstawkowe potrafia dac stosunkowo niski bas??

oprocz paradigma,ta szkola do mnie nie przemawia.

wlasnie o proacach slyszalem wiele dobrego. tylko ciekawia mnie roznice miedzy tymi dwoma modelami. 110 jest chyba nowsza konstrukcja.

lesio: są różnice. Studio 110 zastąpił w ofercie Tablette 2000 i to jest jego nowszy odpowiednik. Studio 100 to jednak inna konstrukcja. We wszystkich trzech użyto innych przetworników.

Słuchałem 100-tek i Tablette 2000. Wolałbym osobiście Studio 100.

Naim: DAC/TP XPS + Hi-Line + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + NAC A5 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B + (transport CA CXC)

Proac 100 - przecież to nie daje ciśnienia na basie, szkoda kasy na to, sprzęt za te pieniądze nie powinien mieć tak poważnych ograniczeń reprodukcji dzwięku!!! Radzę skupić się na podłogówkach, no chyba że ktoś słucha plumkania i basu mieć nie musi, ale dla mnie to nawet klawesyn bez basu dobrze nie zostanie odtworzony. Pozdrawiam

Z tym basem to jest roznie. przerabialem juz pare podlogowek u siebie w domu i efekt w zasadzie ten sam. mala podlogowka-efekt: bas w zasadzie dobry tylko na dobrze nagranych plytach. duza podlogowka-efekt: pobrzmienia basu. w zasadzie przy wszystkich plytach.mialem tez pare monitorow w domu i chyba pojde na kompromis-czyli mniej basu,a lepszej jakosci. stad moje pytania o dynaudio i proaca.

ProAc Studio 100 napędzone odpowiednim, mocnym i wydajnym prądowo wzmacniaczem mają bardzo dobry bas. Jest i zejście, i mięsko, i wykop, aczkolwiek bas z nich nigdy nie będzie tłusty, co niektórzy mogą uznać za wadę (a tak naprawdę jest to zaleta, kolumny z tłustym basem są zwykle w tym zakresie nieczytelne). Mnie osobiście taka prezentacja basu odpowiada. W pomieszczeniach do ok. 20 metrów będzie OK (uwaga na wzmacniacz! Setki są trudne do napędzenia).

ProAc Studio 110 to już nie to. Przy setkach wypadają jak ubogi krewny.

Nie sądzę aby A20 był dobrym partnerem dla Studio 100. Studio 100 grają oszczędnie, a A20 gra beznamiętnie, łącząc je można uzyskać nudny niewciągający dźwięk. Odradzam zakup w ciemno bez odsłuchów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.