Skocz do zawartości
IGNORED

CZY AUDIOFILIA JEST ULECZALNA ?

marianek

Rekomendowane odpowiedzi

Belial, belial znowu obiecujesz coś kupić :))) Jak zwykle - oczywiście wiadomo już że twoje słowo zmieszane z gównem będzie i tak nie do odróżnienia :))) Ale zawsze możesz przysłać tego Densena za 25 patyków (LOL)

PS. No i jak tylko mowa o pieniądzach, to Belial >ciaunoł< i poszedł do łóżeczka, żeby mu chłoptaś przeczyścił wejście dla artystów :)))

I jak z takim dziadygą robić interesy???

Camle, daj spokój, to jakiś niedorozwinięty nieszczęśnik. Nie warto nawet pytać ile czasu ustałby w pionie gdybym go spotkał na ulicy, bo jego wszyscy kopią w dupę więc rzadko kiedy może się wyprostować ;)

Uuuuu - Belialka mamusia wygoniła od komputera.... Jak szkoda, że już dziś nie pogadamy - >Karl< :)

PS. Vires – a kto to jest "japierdole"? Może jego poprzednie wcielenie, bo teraz to "jegopierdolą"?

Qubric

z ciekawosci pytam jak doswiadczony facet mogł wysłac nawet lipne dane osobowe do osobnika pokroju belci

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Cir - wiesz, to jest trochę tak, że ja go nie znałem. Czytać go jakoś też nie było okazji... I w sumie ma szczęście, bo gdybym go poznał, to musiałby zacząć pełzać w stronę najbliższego kamienia :)

Wracając do meritum

CZY AUDIOFILIA JEST ULECZALNA ?

Znalazłem taki opis w zakładce "o mnie" jednego z forumowiczy:

"(...)nie jestem (już) audiofilem, raczej melomanem, który ceni dobrze odtworzony dźwięk.

W swojej "karierze" miałem wiele systemów, od 5 tys do ponad 50 tys. PLN.

Obecny system:

Żródło: Metronome Technologie CD1-V

Kolumny: Altec 19 - SANTANA

Wzmak: Abraxas SET na 300 B

Okablowanie (konekty, głośnikowe, zasilające): pomijam, bo średnio (a nawet bardzo średnio) w nie wierzę. "Przerobiłem" w życiu tony kabli za (zbyt) duże pieniądzę i dopiero z perspektywy czasu wiem, co oznacza psychoakustyka. Obecnie uważam to za klasyczne "voo-doo".

Poza tym - bardzi polubiłem "stary" dźwięk z czasów, kiedy kable audiofilskie były pojęciem nieznanym.

Ten "stary" dźwięk to dźwięk lampowy, który jak wielu twierdzi - nie bez racji - nie jest "prawdziwy" (THD, harmoniczne, itd.). Lubię go i nie zamierzam wdawać się w dyskusje o wyższości ... nad ...

Słucham głównie jazzu - od dobrego mainstreamu do free i avant. Duża kolekcja płyt.

P.S. Jestem zupełnie wyleczony z "pogoni za króliczkiem" - czytaj audiofilizmu sprzętowo-kablowego (były posiadacz BAT, Accuphase, Krell, Levinson, MIT, StraightWire, Transparent, Fadel i wiele, wiele innych)."

A więc AUDIOFILIZM jest jednak uleczalny !!!

Witam i gratuluję

Myslę ze powinno sie to zrobić i to jak najszybciej kto tego nie zrobił niech sie zdecyduje od zaraz

Dotychczas nie interesowałem się az tak zestawami stereo ale kiedy zacząłem słuchać muzyki i to tej powaznej i rozrywkowej zauwazyłem ze cos mi brakuje.

W te pędy rozpocząłem studiować fora i bywać na odsłuchach. Okazało się że na sprzęcie za setki tysięcy złotych ja nie mogę słuchac tego co lubię!! Namawiano mnie na zakup płyt audiofilskich , a ja np chcę słuchac melui na płycie która lubie. Chce zeby to grało i żeby mógł z przyjemnością godzinami bez zmęczenia słuchac co lubie nie zastanawiajac się nad tym czy średnica jest taka czy taka a góra jasna czy nie. To ma grac tak zeby mi się podobało. Z wydawania dziesiatek czy setek tysięcy nic mie wynika a ci niby eksperci to pożal sie Boże

I wybrałem małe Audiowavy 141 SE i komplet Roksana Caspian za bagatela 16k i na marginesie i jest OK

I nie staszne mi czy usłysze o jedno zgrzytanie w głośniku wiacej czy o jeden swiszczacy oddech wokalisty.

Panowie nie dajmy sie zwariować !!!

pilwal50, 29 Sty 2008, 13:12

nowy sprzet masz od niedawna!?

chyba bo jeszcze nie zdazyles go umiescic w profilu

nowe w wiekszosci brzmi cudownie !

ale po paru miesiacach zaczyna sie wielcenie audiofilskie

Pilwal50 jak napiszesz po roku dwoch ze nadal masz to samo

i masz wielka frajde

to mozesz poczuc sie wyleczony:)))

No tak... To było do przewidzenia... Qubryk zesrał się ze strachu, przez co przyciągnął do siebie całkiem sporą ilość insektów...

>Camle

>Belial - przypominam, że we wtorek mija termin Twojej demoniczności - kiedy wreszcie wybijesz mi

>zęby jak obiecałeś?

Więc tak... Po 1 śmieciu - z kimś mnie mylisz. Po 2 facelifting polegający na wybiciu Ci tych fioletowych, oblepionych kiełków i tak niewieleby dał. Jesteś zje..uhm...any genetyczynie. Twoi przodkowie musieli dmuchać krowy w czworakach lub też dymali kozy na przestrzeniach. Mogli też rżnąć owce w milczeniu. Musisz się zbadać.

Pragniesz radykalnej zmiany wyglądu? Zasadź sobie kuśkę do gniadzka. Od razu celuj w Furutecha - nie trzeba będzie robić poprawek. Nie jest niczyją winą, że wyglądasz jak pół dupy zza krzaka. Symbioza z tym pliptaptusem Qubrickiem już się znudziła? Mam pomysł! Idź do baru, gdzie do frytek dodaja gratisowe Pokemony, tam powinieneś znaleźć kogoś na swoim poziomie. A ode mnie wara!

Ps. Qubryk - rozumiem, że jeszcze nie skończyłeś łazienki, mógłbyś jednak przynajmniej wyparzyć dupę! W otoczeniu tych fruwających koszmarków, wyglądasz żałośnie! Wyskrob do cholery przynajmniej drachę z nachów - niech one już tutaj nie latają!

Do opluwaczy: - załóżcie sobie oddzielny wątek, na którym będziecie sobie wylewać pomyje na Wasze mądre głowy - jak bym słyszał polskich "polityków" Niesiołowski kontra Brudziński.

Czytam sobie ten wątek z ciekawością, a tu co rusz jakieś błotko...

Zwracam na to uwagę, bo zazwyczaj jest tak, że jak komuś słoma z butów wystaje to sam tego nie widzi.

Jeżeli kogoś uraziłem, to z góry przepraszam.

Znam kilka osób, o których z pewnością mogę powiedzieć, że są nieuleczalnie chorzy na audiofilię. Żaden sprzęt ich już nigdy nie zaspokoi, a najsmutniejsze, że muzyka schodzi przy tym na drugi plan. Jest to pewne odchylenie od normy, w większości przypadków niegroźne dla otoczenia, ale za eo bardzo groźne dla niich samych.

Aż mnie zatoczyło... Ale mi pojechałeś...

Wielki Ognisty Ptaku!

Qubryś - Ciebie nie ma! Podejrzewam, że Twojemu alter ego Wernenowi odnowiła się dyskopatia. Pewnie znowu musisz aplikować w siebie te psychotropy, po których tak ciężko Ci się myśli. W związku z powyższym sam jako pierwszy wyciągam rękę do zgody! Nie chodzi mi oczywiście o żadne poddawanie się moje, czy Twoje!

Śmiem jednak zauważyć, że na naszym minikonflikcie korzystają różne internetowe insekty, które pragną przy okazji pić krew moją i ...Twoją!

Proponuję tymczasowe zawieszenie broni. Bez deklaracji i zobowiązań. Jeżeli odrzucisz moja ofertę - zrozumiem! Sam lubię Ci dopieprzyć Marysieńko.

PS.

Ale Ty biedny Jasio jesteś z tą dyskopatią! Bzykasz sobie panienkę i nagle PIŹDZIACH - piorun trafił w krzyż! Pół biedy jak kończysz....Ona zrozumie ten wilczy jęk. Jednak od razu po zainicjowaniu... To musi być krępujące...Współczuję i pozdrawiam.

Nie otrzymałem odpowiedzi... Utrzymuję więc zawieszenie broni do godz. 24.

Przyjmuję Twoje wyzwanie tj. możemy się trzaskać. Myślę, że zasadnym będzie spotkać się w połowie drogi stanowiącej mniej więcej odległość dzielącą nasze miejsca zamieszkania.

Informuję też, że jestem bardzo wysokim gościem o wadze 100 kg. I nie jest to sadło. Chciałbym uniknąć wszelkich niespodzianek. Od przeszło 12 lat "ćwiczę" powiedzmy "obronną" sztukę walki. Myślę, że zesrasz się po raz drugi na sam mój widok! Niezmiernie trudno jest mnie sprowadzić do parteru, acz jest to możliwe! Nasze spotkanie zakończy sie z pewnością kilkukrotnym badaniem zawartości rynsztoku. Przez Twój ryj oczywiście!

Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Rozbawiłeś mnie smieszny człowieczku. Zobaczymy, czy w rzeczywistości masz tak wielkie COHONES jak twierdzisz....Miauuuu!

• 2 tygodnie później...

jako ignorant w zakresie elektroniki mam do Kolegów proste pytanie,

jakie są zagrożenia, jeżeli impedancja kolumn jest niższa niż wzmacniacza, czy to wpływa na jakość dźwięku czy są inne zagrożenia,

po sprzedaży moich usherów, przez pewien czas będę zmuszony grać dynaudio (jak, wiadomo 4ohm) z teac - em (6-16ohm).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.