Skocz do zawartości
IGNORED

interkonekt: bdb bas

T_o-m_e-k

Rekomendowane odpowiedzi

fadeover->czy ja dobrze widze masz kilkadziesiat kabli (w conajmniej tym 3 takie same)?!

szczena mi opadla, ale moze to jednak przywidzenie albo pomylka...

ja wlasnie wczoraj kupilem corala (stary g-string poszedl do nowo nabytego tunera rt-425) dalem za niego 360 pln i czuje sie jak frajer nabity w butelke, a ty masz 3 diamondbacki... ufff

Czy moge Cie podawac jako przyklad totalnego upadku gdy bede rozmawial ze znajomymi o audiofilizmie? :)

Hmmm... ja rowniez mialem u siebie the Bay i w moim odczuciu kabel ten zdecydowanie przegrywal z Diamondbackiem pod wzgledem dynamiki i przejrzystosci. Natomiast wypelnienie srednicy zdecydowanie lepsze wydawalo mi sie wlasnie w VDH; diamondback gra glownie "gorna" srednica. Moja ocena nie moze byc jednak traktowana jako obiektywna, poniewaz Nadzik chyba troszke podkresla przelom gory i srednicy, a JMLaby do ciemnych i cieplych to na pewno nie naleza. Mozliwe, ze doszlo do skumulowania negatywnych cech calego systemu. U mnie wokale przy Diamondbacku, brzmia bardzo czysto i szczegolowo, ale jakby brakuje im dolnego wypelnienia. Cassandra brzmi jakby "odchudzona"....

brunet... > juz wyjaśniam..

Kupiłem sobie 1m kabla nowego typu - z 3-ema żyłami i zrobiłem petelkę,

po to aby poeksperymentować z brzmieniem. W międzyczasie rozpuściłem wici po znajomych - czy którys z nich ma odcinek 0,5m, poniewaz chciałem porównac , czy długośc kabla ma wpływ na brzmienie ( ma !!).

Dostałem wiec w prezencie ( poniewaz jestem bezinteresowny i również robię takie prezenty moim przyjaciołom :-) ) odcinki 1m i 0, 5 m i stąd ta kolekcja.

Marcin T.>

Można tak powiedzieć- górna średnica ! Odczucia mam takie same.

Powstały natomiast pewne kontrowersje co do wysokich - ja uważam ,że Diamondback ( wersja 1 m z pętelka 3 metrowa - gra bardzo ciepło tzn wygładza wysokie jak " polerka" lub papier ścierny.

Całość jednak jest bardzo klarowna- to takie moje zboczenie zawodowe- lubie dźwięk bardzo szczegółowy - lubię rozkoszować sie , oprócz muzyki - tym jak jest zmiksowana,

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.