Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie podłogówki do Denon PMA-1500AE

skorzyn1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie w Nowym Roku.

Temat zapewne wałkowany wielokrotnie.

Do sprzętu Denon PMA-1500AE + DCD-1500AE poszukuję podłogówek w rozsądnej cenie (do 3.500 PLN). Pokój o wielkości 20mkw. Preferowany przeze mnie rodzaj muzyki to rock, czasem jazz. Odsłuchałem Chorusa 817 oraz Dali Ikon 6. Chorus zabrzmiał moim zdaniem rewelacyjnie. Z ceną już tak kolorowo nie było. Pomóżcie proszę. Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z kolumnami. Wcześniej posiadałem koluny Tonsil Voyager. Pragnę zakupić sprzęt n a dłuższy okres czasu. Więc:... POMOCY!!!

A ten wątek już niedobry:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Do Denona pasują kolumny o lekko ocieplonym dźwięku, z czystą, gładką, niewyeksponowaną górą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witaj,

przeczytałem we wcześniejszym wąku że wyemigrowałeś. Szkoda! Za 3500 tyś. miałbyś naprawde dobre kolumny polskich producentów np. Audio Academy, Studio 16 Hertz bądź Harpia Acoustic. Też miałem ten problem niedawno wybrałem AA Mimas II i jestem naprawde zadowolony. W tej cenie stanęło duzo konkurentów takich jak JBL, Dali, Kef, Rubicon równiez dużo droższych od moich Mimasów za które zapłaciłem 1800. Pozdrawiam

Witaj,

gdybym tylko mógł odsłuchać gdzieś w Niemczech te kolumny, to jestem pewien, że coś bym wybrał. Nie wykluczone również, że w trakcie Świąt Wielkanocnych przyjadę do kraju. McGyver polecił mi również głośniki ze stajni Studio 16 Hertz. MINAS ANOR oraz MIMO zaciekawiły mnie bardzo. Kurcze... . Co robić?

>McGyver polecił mi również

>głośniki ze stajni Studio 16 Hertz. MINAS ANOR oraz MIMO zaciekawiły mnie bardzo.

a mnie zaciekawiloby gdyby nie polecil ;) ale ogolnie koledzy maja racje, posluchaj polskich, dodam jeszcze QBA i ESA :)

pozdrawiam!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Co robić? Nie spieszyć się. Na spokojnie odsłuchać jeszcze co najmniej kilka par kolumn z nastawieniem, że zakup to dopiero później (czyli nie napalać się od razu!!). Warto robić notatki.

Potem siąść sobie ze szklaneczką szkockiej* kieliszkiem koniaku* piwem*, pomyśleć, przeanalizować, odrzucić nieospowiednich kandydatów, i... ponownie przesłuchać to, co pozostało.

*niepotrzebne skreślić

Tak też uczynię. Jest to bowiem zakup na lata. Aha i jeszcze spostrzeżenie w temacie cen... . W tutejszych Mediabadziewiakach (czyt. Mediamarkt) sprzęt jest sporo tańszy niż w Polsce. Nie wiem z czego to wynika. Z pewnością nie z zasobności portfeli Niemców. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za skierowanie mnie na tory rodzimej wytwórczości.

Uważaj, bo ta zabawa wciąga.

Jak kupowałem lampowe monobloki na EL34 to też myślałem że będą na lata. I co? Po roku je sprzedałem po to, żeby kupić jeszcze lepszego lampowca.

Tak czy inaczej kolumny to zakup na więcej niż dwa tygodnie, warto więc dołożyć wszelkich starań żeby to był zakup trafny.

skorzyn1 ok!

a tak na powaznie, zobacz rowniez oferte kitow akustyka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Dynaudio ponoć pasuje z opisu do Denona. Za tą cenę to Focus 140, ale to monitor. podłogowy więc tylko byłby z serii audience. Albo Vienna Acoustic Bach Grand. Ja z kolei uważam, że właśnie kopułka aluminiowa się tu nie nadaje. Szczególnie w kolumnie dwu lub dwuipółdrożnej, gdzie musi odtwarzać również wyższą połowę średnicy. IMHO metalowe kopułki do odtwarzania średnicy się za bardzo nie nadają. W kolumnie trójdrożnej, gdzie odtwarzają tylko wysokie, jak najbardziej (ale niekoniecznie z DENONem) - chyba nadal lepsza kopułka tekstylna i do tego powlekana. Jeśli źle rozumuję to proszę mnie poprawić. Sam szukam monitorów do tego wzmacniacza i rozważam Dynaudio Focus 110 zamiast Usherów S-520.

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.