Skocz do zawartości
IGNORED

Ponownie AVALON CERAMIQUE diy

voldemort

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle, przerost formy nad treścią:9,11,13,15,17,19,21,33, itd. warstw MDF,SKLEJKI, nie wiadomo czego tam jeszcze, może super specjalnego kleju między tymi warstwami, no i co dalej? A na temat doboru przetworników-nic. Cisza. Zwrotnica -podział , też nic -cisza. Najważniejsza jak zwykle na tym forum FORMA, a nie treść, a najlepiej oblegane tematy to, te z udziałem PANA SENICZA, pod warunkiem że to ja mam bezwględną rację, a SENICZ to "forumowy głupek, idiota", itd, itp.

aa glosniki wiadomo jakie

tzn

ACCUTON C²12-6

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ACCUTON C²79-6

Ukryta Zawartość

11-581/50HEX czyli niewiem oco chodzi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

voldemort, 17 Sty 2008, 20:57

>chyba kolega przepracowany od robienia klonow avalona

Niestety, nie, robię jak mam ochotę i wolny czas, a klony Avalona to nie moja bajka, są ciekawsze obudowy akustycznie i "wyglądowo".

>jak bys zauwazyl orginal tez sa robione tak

Zauważyłem, i co z tego wynika?

>mam dostem do cnc do dlaczego mam robic innaczej

Ja bez dostępu do CNC jestem w stanie wykonać to samo, bez "mitoligizowania" CNC.

Powodzenia w wykonaniu idealnej kopii obudowy KHARMA Exquisite Reference , tylko po co? Aby udowodnić że się potrafi? Nie widzę sensu kopiowania takiej obudowy- zwykła , pochylona do tyły skrzynka z zaokrąglonymi krawędziami i nic więcej. A to co w środku i jakim sposobem osiągnięte tak naprawde nie ma znaczenia. Są prostsze i mniej kosztowne, aby ten sam cel osiągnąć środki.

Moim skromnym zdaniem lepsze efekty akustyczne mają obudowy z linii UTOPIA, coraz więcej firm je kopiuje .

Znam i już prezentowałem kilka przykładów, wystarczy uważnie śledzić moje wpisy na ten temat.

A na koniec okaże się że nie ważne jest wszystko , tylko "sieciówka", albo jakieś tam pół metra innego drutu za 50% wartości pozostałych "sprzętów". Koniec.Kropka.

Henryku jakaś nuta zgorzknienia z tych wpisów bije. Od kiedy to uważasz , że skrzynka nie musi być solidna (nie chodzi mi o jakość stolarki) , że ścianki sandwich są przerostem formy. Kiedyś miałeś inne zdanie.

Pzdr.

voldemort, 18 Sty 2008, 21:38

>czlowiek starej daty woli strugac recznie tylko na cnc dokladnosc jest 0,001

Dokładność 0,001....:) Na wyświetlaczu i owszem :)

Realna dokładność zależy od mechaniki, a z tym tak łatwo nie jest. Na samych łożyskach są luzy rzędu 0,01 w najlepszym przypadku, a co dopiero łączne błędy w łańcuchu kinematycznym maszyny.

Nie ma co mitologizować CNC, technika komputerowa daje wydajność, szybkość, łatwość przy stosunkowo wysokiej dokładności. Ale bez CNC można zrobić równie dokładnie, gdyby komuś zależało.

marko3T, 18 Sty 2008, 08:25

>Henryku jakaś nuta zgorzknienia z tych wpisów bije. Od kiedy to uważasz , że skrzynka nie musi być

>solidna (nie chodzi mi o jakość stolarki) , że ścianki sandwich są przerostem formy. Kiedyś miałeś

>inne zdanie.

>Pzdr.

marko3T, żle odczytałeś moje intencje, ale mniejsza z tym, a zdania na ten temat jak dotąd nie zmieniłem.Oto przykład.

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktycznie tak odebrałem Twój wpis. Odpisałem spontanicznie ....więc jesteśmy zgodni , skrzynka powinna być solidna i dobrze jest łączyć różne materiały.

Również pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

no dobra po przemyśleniach i łapania tysiąc srok za ogon w tej chwili robie dla siebie 2 pary kolumn wpadłem na pomysł z sami zobaczcie aa juz sobie wyciąłem jedną sztukę aa i filmik tez bedzie :)

Ukryta Zawartość

aa fotka slimaka prezemnie wycienta ciekawe jak to gra na exelach

filmik z akcji cnc :)

Ukryta Zawartość

post-15501-100000616 1202761888_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

łe tam, oryginały mają o niebo lepsze proporcje:

.

Ukryta Zawartość

post-4633-100000613 1202764212_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Słychać tylko cisze, ogólnie w zakładce DIY jest zastój, jeżeli chodzi o kolumny, nowe klony czy projekty. Dawniej wiecej sie działo, chociaz nie zawsze projekty były zamknięte , to jednak dyskusje były żywsze, ktos wkleił linka, ktoś zdjęcia było miejsce na wątpliwości i różne przemyślenia. Teraz cisza...

marko3T teraz cisza zgadzam się, co się z tymi ludźmi dzieje. Gadam nieraz z takimi na gg co robią obudowy na zamówienie dla innych jak ty i mówią że pracy mają mnóstwo a nikt się na forum nie pochwali, wszyscy tylko zasysają projekty i nikt się nie chwali.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.