Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

DawidM

Sądząc po długości wpisu musisz być pod dużym wrażeniem. Gratuluję udanego zakupu.

W końcu po to jest hobby żeby się nim cieszyć. Pozdrawiam.

Tak, tak, jestem. To jak te kolumny grają przy moich ograniczeniach z ich optymalnym ustawieniem w moim pokoju, aż się sam dziwie. Że za tak niewiele, (wystarczy trochę poszukać) można jednak osiągnąć brzmienie które satysfakcjonuję. Dziękuję, może kiedyś uda się zrobić zlocik mini i każdy zaprezentuje swój zestaw:) Póki co do snu kołysze mnie George Michael z płyty Ladies nad Gentleman . Co do Twoich ostatnich słów oj, tak w pełni się zgadzam.

Pozdrawiam

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Viniu - dzięki za sugestie co do AE Evo3, chyba pójdę w tym kierunku więc jeśli możesz to proszę daj mi na PW namiary na aukcję o której wspominałeś. Oprócz tego popróbuję ich poszukać w sklepach ale może być ciężko bo chyba tego modelu już nie produkują.

McGyver jakbyś mógł skrobnąć parę słów o swoich doświadczeniach z zestawem PC-AE Evo3 to byłbym bardzo wdzięczny i może w 100% przekonam się że to najlepszy wybór do PC.

Dziękuje również Dawidowi za super relacje odnośnie sprzętu PC i to w różnych kombinacjach. Jak wynika z Twoich wpisów na tym forum jesteś wielkim miłośnikiem PC i tym samym ekspertem od Piano. Cenie sobie Twoje zdanie w tym względzie i pewno jeszcze nie raz będę Cię prosił o poradę i wskazówki. Póki co nurtuje mnie pytanie w jakim formacie PC czyta napisy dla divix? Czy są jakieś ograniczenia? Nie jestem filmowym maniakiem ale warto wiedzieć jakby przyszło coś obejrzeć. I jeszcze chciałbym się upewnić czy PC odtwarza bez problemów mp3 z VBR?

Dziękuję wszystkim za słowa komentarzy w mojej sprawie. Bardzo pomogło w wyborze.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich miłośników mini hi-fi!

skad to info? Te ostatnie foto wydaje mi się dziwne-nienaturalne(kolumny są niesamowicie głębokie).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ja wiem że to są nowości Yamahy, Seria 700, o nowych Piano nic nie słyszałem.

bigtf8.th.jpgthpix.gif

big2dw0.th.jpgthpix.gif

Zgadza się jednak, wg. mnie to odmłodzone Piano Crafty(w nowym opakowaniu), po danych specyfikacji widać że nie różnią się zbyt wiele, poza najdroższym z nich czyli MCS1330.

tu film dla potwierdzenia:

http://uk.cinenow.com/videos/1636-yamaha-mcs-1330-mini-pianocraft-stereo-system-digital-amplification-ifa-2008

MCS 1330 naprawdę może się podobać(choć jest zupełnie inny i nie już taki mini), i te nowe Piano Monitorki które zostały usprawnione, co widać na pierwszy rzut oka, mam nadzieję że niedługo będę mógł ich posłuchać. Dla mnie jednak większe wrażenie robi nowa seria 700(czyli Yamaha schodzi jeszcze niżej zachowując swój niepowtarzalny desing).

http://uk.cinenow.com/videos/1632-yamaha-a-s700-cd-s700-new-hifi-amplifier-cd-player

lepi50, 21 Paź 2008, 07:59

>Viniu - dzięki za sugestie co do AE Evo3, chyba pójdę w tym kierunku więc jeśli możesz to proszę

>daj mi na PW namiary na aukcję o której wspominałeś. Oprócz tego popróbuję ich poszukać w sklepach

>ale może być ciężko bo chyba tego modelu już nie produkują.

>McGyver jakbyś mógł skrobnąć parę słów o swoich doświadczeniach z zestawem PC-AE Evo3 to byłbym

>bardzo wdzięczny i może w 100% przekonam się że to najlepszy wybór do PC.

>Dziękuje również Dawidowi za super relacje odnośnie sprzętu PC i to w różnych kombinacjach. Jak

>wynika z Twoich wpisów na tym forum jesteś wielkim miłośnikiem PC i tym samym ekspertem od Piano.

>Cenie sobie Twoje zdanie w tym względzie i pewno jeszcze nie raz będę Cię prosił o poradę i

>wskazówki. Póki co nurtuje mnie pytanie w jakim formacie PC czyta napisy dla divix? Czy są jakieś

>ograniczenia? Nie jestem filmowym maniakiem ale warto wiedzieć jakby przyszło coś obejrzeć. I

>jeszcze chciałbym się upewnić czy PC odtwarza bez problemów mp3 z VBR?

>Dziękuję wszystkim za słowa komentarzy w mojej sprawie. Bardzo pomogło w wyborze.

>Pozdrawiam serdecznie wszystkich miłośników mini hi-fi!

Ad.odp

Dzięki za zaufanie, jednak bym nie przesadzał, przez skromność to mogę powiedzieć, że są tu lepsi spece. Ja tylko jestem miłośnikiem wyciągania wszystkiego co ma do zaoferowania dany sprzęt, a Piano ma wiele, choć z początku może wydawać się inaczej. Poza tym póki co mój budżet pozwala na tyle ile pozwala, a Piano z moim obecnym zestawieniem sprawia że póki co nie chce mi się szukać dalej, chociaż pewnie jest wiele spraw do poprawy, to jednak muzykalność i udana fuzja zestawu sprawia że się cieszę w pełni z tego co mam. Co do plików w divixie to sytuacja zależna jest jakie sobie ustawisz region w menu, więcej masz w instrukcji, jak dasz 2 to wtedy będziesz miał polskie znaki w divixach czy filmach. Na pewno czyta rozszerzenia srt, sub, smi, ssa, idx. Co do Mp3 to przynajmniej u mnie czyta, a jeśli u mnie czyta to zapewne czyta u wszystkich, bo nie sądzę by mój piano jakoś szczególnie się różnił od innych ;) hehe

Pozdrawiam

Ps. podziel się oczywiście z wrażeń odsłuchowych, miło gdyby było jakieś zdjęcie do kolekcji.

No proszę, jakie ładne klocki. Coś mi się zdaje że za niedługo iPod stanie się standardem w mini zestawach. Co prawda jak na razie nie dorównuje jeszcze dobrze nagranej CD ale za jakiś czas, kto wie ...?

Stomasz tu masz rację. Chociaż ja wolę mieć kontakt z płytą, co prawda to nie vinyl, ale jednak otwierasz-wkładasz-słuchasz(czasem oglądając pudełko i jego zawartość).

DawidM, całkowicie się z Tobą zgadzam , no może poza tym że zdecydowanie jestem za płytą CD niż vinylem - ze względów praktycznych. Myślę że płyta kompaktowa jeszcze długo będzie produkowana, wbrew coraz liczniejszym przepowiedniom o jej rychłej śmierci.Może jednak stać się tak że będzie jak vinyl - towarem dla koneserów.

jestem nowy na forum i chciałem się przywitać :)

posiadam piano e410 i monitory usher s520 red piano,

wcześniej miałem doświadczenia z ampli yamaha, harmana, rotela starszy model rsx, monitorami jamo, b&w 602 , 601 , i nowymi 685, i w 12m2 zrezygnowałem wielu kanałów na rzecz małego ale sympatycznie grającego sypialnianego zestawu :)

co mogę napisać , jestem bardzo zadowolony z połączenia piano i uszatków na kabelkach tara labs rsc prime 500, monitory od zestawu od razu sprzedałem, wcześniej miałem podpięte b&w 685 , i czegoś mi brakowało i coś przeszkadzało,

po zmianie na uszatki okazało się że brakowało mi słodkiej średnicy, soczystości na górze ale bez metaliczności, faktycznie jest ciut mniej basu ale jest on precyzyjny potrafi zagrać szybko konturowo lub ciepło , jest bardzo zróżnicowany w zamożności od utworu, i naprawdę schodzi bardzo nisko jak na tak małe monitory, sam piano jest naprawdę udaną elektroniką, w tej cenie obecnie na rynku mało jest dla niego konkurencji, mój system brzmi jak dla mnie za te pieniądze rewelacyjnie, soczyście , zwinnie, ciepło , nie męczy przy długim słuchaniu, jest lekko zapiaszczona góra ale można na to przymknąć oko,

czy ktoś może ma piano z uszatkami ?

Focal + Naim

Powiem Ci że nie miałem okazji słuchać Piano z Usherami S520 i chętnie bym tego zestawu posłuchał. Gratuluje wyboru, fajnie że wiele osób kombinuje i zmienia firmowe ustawienie.

2299 wydaje się dobrą ceną, to tyle samo co EX-A10... ciekawe jak wypadłoby porównanie tych zestawów JVC kontra Kenwood (BTW od listopada tego roku nastąpi połączenie firm JVC i Kenwood)

napewno warto posłuchać tego K1000, w Japonii jest na 3 miejscu najlepiej sprzedających się miniwież... na pierwszym wciąż Denon CX-3, na drugim Onkyo, czwarte miejsce co ciekawe to Pioneer X-Z9 który na audio show w Monachium nagrodzony został nagrodą "best value for money" generalnie wybór jest ciekawy:)

troszkę się dziwię że Denon CX-3 tak dobrze się sprzedaje bo moim zdaniem to jego cena jest przewalona x3 a przynajmniej x2

Focal + Naim

mikson,

własnie o to chodzi, w Japonii CX-3 kosztuje 3 razy mniej niż w polsce (1800zł za element) i sprzedaje się bardzo dobrze od samego pojawienia się na rynku w Japonii... i co ważne ma SACD, naprawdę porządne mini.

z tego co się orientuję to jest to sam wzmacniacz, tuner to przeszłość, szkoda jednak że CX-3 nie ma USB DACa lub portu ethernetowego jak Pioneer X-Z9, można by wtedy słuchać spokojnie radia, ale internetowego.

strumień mp3 128, 192 lub wyższy ma o wiele lepszą jakość niż starodawne radio, nie ma zniekształceń, szumów, nie ma ograniczonej dynamiki... nie wspominając już o streamingu plików FLAC z dysku sieciowego;) mam nadzieję że w przeciągu 1-2 najbliższych lat rozwiązania typu X-Z9 upowszechnią się wśród mini (i nie tylko) zestawów i nie trzeba będzie dokupywać squeezboxów i innych takich żeby móc słuchać radia internetowego czy słuchać FLACów z dysku sieciowego.

CD i Flac to zgadzam się co do jakości ale każde mp3 i radio internetowe pozostanie przy słabej jakości dźwięku kompresowanego z ucinanymi harmonicznymi,

oczywiście podłączenie mp3 do piano za 1500 nie jest profanacją ale do sprzętu za 15tys już tak :)

Focal + Naim

czy mp3 jest profanacją? w porównaniu ze studyjnymi nagraniami SACD napewno tak, ale w porównaniu z parametrami jakości dźwięku oferowanymi przez radio FM już nie do końca, ba radio internetowe ma lepszą jakość! polecam przykładowo posłuchać http://www.bbc.co.uk/radio3/

PS Linn DS też może streamować mp3 a kosztuje 10000 funtów i tez nie jest to żadną profanacją, poprostu możesz słuchać na nim plików FLAC 24/96 ale też możesz włączyć radio z bitratem 256kbps, co jest lepszą opcją niż latanie po pokoju z anteną i szukaniem najmocniejszego sygnału;)

radio internetowe faktycznie posługuje się innymi kodekami ale nie oznacza to że jakość radia 128kb nawet jeżeli przewyższa jakościowo mp3 320 jest od razu wystarczająca aby podłączyć do dobrej klasy sprzętu, każda ułomność kompresji od razu jest wyłapywana przynajmniej przeze mnie nawet na takim sprzęcie jak piano, to że wysokiej klasy urządzenia mają wejścia usb lub obsługę ipodów czy obsługę flaców po sieci nie oznacza że wszystko będzie nam świetnie grało, uważam że gdzieś pewna granica przyzwoitości podłączania pewnych strumieni czy innych źródeł odbiegających od jakości FLAC czy CD do sprzętu za kilka tysu nawet jeżeli jest to mini wieża jest moim zdaniem wciskanie dodatkowej funkcjonalności dla gumowych uszu z dużymi portfelami, sorki ale gdybym miał przeznaczone na sprzęcior 10tys to z pewnością nie słuchał bym na nim mp3 tylko przeznaczył ten tysiak na kilka nowych bądź używanych CD i z większą przyjemnością słuchał,

dużo też słucham radia internetowego przez itunsa i wybacz ale nie porywa mnie jego jakość po podłączeniu do pianocrafta ale do głóśników komputerowych jest oki bo one te ułomności maskują.

Focal + Naim

Mam pytanie, szukam urządzenia które będzie mogło odtwarzać radia internetowe, ale nie te które są w bazie, tylko chciałbym sobie je sam wklepywać. Np. radio internetowe Samurai.fm

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.