Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a ja w swoim piano wymieniłem monitorki na usher s520 i kable na tara labs rsc prime 500 i w 14m2

basu mam idealnie, a co najważniejsze ushery świetnie się dogadały z piano, jak potrzeba jest dynamicznie ze sprężystym basem a jak potrzeba jest spokojnie i z ciepłym basem miękkim, średnica jest najlepsza jaką do tej pory słyszałem w monitorach do 2tys ushery moim zdaniem utarły nosa moim poprzednim monitorom b&w 685 które grały bez środka z za mocno wyeksponowaną metaliczną górą i basem ale był nie wiem czy nie lepszy ilościowo ale jakościowo to już raczej ushery mają lepszy, lekkie zapiaszczenie jest wyczuwalne ale za taką cenę to nie ma co wymagać od elektroniki, reasumując jestem bardzo zadowolony z tego połączenia bo gra muzykalnie, nie męczy , potrafi cicho sączyć jazz i uderzyć mocniejszą elektroniką, oczywiście nie ma przestrzeni kilometrów powietrza i nie przeszkadza mi to żeby analizować gdzie kto stoi i śpiewa, oczywiście jest zarysowana przestrzeń stereo która jest i tak spora jak za elektronikę w tym przedziale cenowym,,, dziwne ale po całym audio show jak przyszedłem do domu i odpaliłem mój mini system stwierdziłem że naprawdę w tej cenie gra to nieźle :) nie dostałem choroby żeby coś wymienić udoskonalić bo nie czuję takiej potrzeby a wcześniej tak miałem bo czegoś mi brakowało albo przeszkaszało, obecnie nic mi nie przeszkadza i narazie jeszcze nie brakuje :),, jedynie jeszcze nie określiłem ic ale testowałem tara labs prism 300a i jest ok,

Focal + Naim

Ok.To może inaczej.Jaką dajecie alternatywę do Pianocrafta E410?No i powiedzmy komplet może kosztować tak do 1500,max 2000pln.Czy może jakiś wzmacniacz albo amplituner stereofoniczny?Chociaż nie ukrywam,że bardziej interesuje mnie mini dlatego,że mam tam wszystko co chce i wszystko jest w jednym,no i jest małe a pokoju nie mam za dużego.No i mojej drugiej połówce podoba się mini,zwłaszcza legendarny Pianocraft.Nie ukrywam,iż może zdecyduje się podłączyć później jakiś subwoofer.Raczej nie chciałbym (chyba) wymieniać oryginalnych kolumn na inne.Wiadomo,koszty.Nie jestem też audiofilem,ale czasem lubię się dokładniej wsłuchać w muzykę.Lubię gdy bas jest dość obszerny,potężny ale zgrywa się z całością,góra,wiadomo nie może męczyć ale jest zaznaczona,no i średnica,przejrzysta i dobrze rozdzielona.Tak w ogóle to ciężko jest określić co by się chciało.Nie raz przechodziła mi przez głowę myśl żeby dać sobie z tym wszystkim spokój i kupić jakieś plastikowe kino domowe :)...

generalnie w cenie do 1500 nie ma alternatywy do piano , porównywalne mini klocki pod względem jakości dźwięku są droższe, może jak inni producenci jak denon, jvc, kenwood zrobią promocje na obecne modele przed wejściem nowych musisz poczekać

Focal + Naim

Pytasz o alternatywę do Pianocrafta – znam człowieka który kiedyś mi powiedział: najpierw jest Piano, potem długo, długo nie ma nic i dopiero cała reszta mini wież.

Jeśli lubisz obszerny i potężny bas to raczej bez subwoofera się nie obejdzie – wiadomo że małe membranki nie poruszą takiej samej ilości powietrza co duży głośnik w subwooferze. Spokojne wysokie tony i wyraźna średnica to D-F102.

Jeśli podoba się Wam Piano to kup Piano. Osobiście wolał bym poczekać na jego następcę aż pojawi się w Polsce - pytanie tylko ile będzie kosztował ? :)

Kup Piano potem do tego kupisz dobry sub który będzie potrafił nadgonić kolumny i będziesz miał i bas i ładną średnicę i całkiem niezłe wysokie. Brzmienie nieźle rozłożone jeśli chodzi o scenę itd.

Nowy Piano będzie w paru wersjach, i ta najbardziej rozbudowana ma kosztować około 3000zł.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

ja na 14m2 na swoich uszatkach basu mam wystarczająco

słuchałem tych maluszków na audioszoł http://www.harpia.pl/english/fiord.html

niesamowite :)

post-21279-100001470 1226523957_thumb.jpg

Focal + Naim

Widzę po nowym Piano,że firma Yamaha też dostała fioła (inaczej nie napisze bo mogę mieć bana od moda) jeżeli chodzi o stacje dokującą do iPoda.Rozumiem że komuś może się to przydać ale teraz to wygląda trochę jak w mini wieżach.Na cholerę to tam umieścili :/...Przecież mogło być tak jak do tej pory,podłączane z tyłu.Co wy o tym myślicie?

MI się też ten nowy zestaw nie do końca podoba, tzn. fajniejsze są monitory i na pewno lepiej zrobione(mówię o najdroższym modelu), podoba mi się też CD, ale do Ampli nie mogę się póki co przyzwyczaić, zobaczymy jak to będzie wyglądać w realu.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

moim zdaniem teraz każda budżetowa wieżyczka będzie miała usb i stacje ipod, moim zdaniem troszkę na wyrost , mi też to się nie podoba bo troszkę trąci to nie audiofilistyczną myszką ;)

Focal + Naim

ciekawe ile jeszcze mają obecnych modeli e410 i 810 w magazynach bo pewnie już przestali je produkować,

cieszę się że kupiłem e410 w tak dobrej cenie i mam 5lat gwarancji ufff i bez usb z przodu ;)

Focal + Naim

Więc chyba będę musiał się pośpieszyć z decyzją o kupnie.Raczej nie zdecydowałbym się na nowe Piano,właśnie przez tą nieszczęsna stacje.Usb jak najbardziej.Zrobię małe rozeznanie w stajni Denona i zobaczymy.Żeby jeszcze ktoś kto ma DM-37 się odezwał na forum to było by super...Bo w tej chwili to już sam nie wiem za czym patrzeć...

Co myślicie panowie na jego temat?Porównajcie go z Piano E410 pod względem budowy,wyposażenia,czegokolwiek co pozwoli mi w końcu wybrać jakiś sprzęt.Liczę na Was koledzy...

klkck

ja osobiście słuchałem tego 37 i 102 , moim zdaniem 102 gra lepiej od 37, ale cena też jest wyraźnie większa, natomiast piano gra moim zdaniem ciekawiej od obu, ale to tylko moje zdanie, jest dynamiczniejszy ma mocniejszy bas, mocniejsze końcówki, może ciut mniej finezji w brzmieniu od 102 ale tu bym polemizował, to też zależy od rodzaju muzyki,

dlatego jeżeli możesz to pojedź i posłuchaj obu są generalnie w każdym MM,

nikt nie zdecyduje za Ciebie bo to są Twoje pieniądze,,

pozdr

Focal + Naim

Dokładnie, z tym że takie odsłuchy mogą dać tylko powierzchowne dane o dźwięku. Każdy wie że te mini potrzebują warunków, czasu i zmiany kabli na pokazanie klasy. Później można się ew. bawić w wymianę kolumn i dostosowaniem pokoju na tyle na ile to pozwala.

Oj chłopie - nie daj się nabrać na piękne słowa recenzenta. Przeczytałem dokładnie cały opis Denona D-M37 i obejrzałem zdjęcia. W D-F102 wystarczyło poprawić kolumny, zmienić kable i dokupić subwoofer- wydaje mi się że w przypadku D-M37 to nie wystarczy.

Zwróć uwagę na pierwsze zdanie w opisie " idealny do SYPIALNI lub do BIURA" - czy tak jakoś w tym sensie. :)

klkck, 13 Lis 2008, 19:42

>Widzę po nowym Piano,że firma Yamaha też dostała fioła (inaczej nie napisze bo mogę mieć bana od

>moda) jeżeli chodzi o stacje dokującą do iPoda.Rozumiem że komuś może się to przydać ale teraz to

>wygląda trochę jak w mini wieżach.Na cholerę to tam umieścili :/...Przecież mogło być tak jak do tej

>pory,podłączane z tyłu.Co wy o tym myślicie?

Panowie - jako amator dobrego dźwięku mam pytanie : czy audiofil jest konserwatystą i słucha muzyki tylko z płyt (kompakt,winyl), czy może poszukuje możliwie jak najlepszego brzmienia? :)

No więc też mam wątpliwości co do tego Denona.A jeżeli chodzi o nowe Piano i stacje dokującą na górze amplitunera to chodzi mi o to,że mogło być to trochę dyskretniej zrobione tak jak w E410 chociażby.Z tyłu urządzenia,i mogli by dać do kompletu taką stacje.Tu jest na górze bodajże bez żadnej klapki tylko odsłonięte i trochę mnie to wizualnie razi.Nawet w jakimś plastikowym kinie domowym Panasonica (stacja na płycie czołowej jednostki głównej) widziałem,że jest przykryta odchylaną klapką.No ale samograj typu wszystko w jednym,a Piano?????

...a Piano jak i każde inne mini to kluczyk do świata Hi-Fi :) to taki poziom D w skali(A,B,C,D). Po mądrej wymianie kolumn na pewno znajdziesz się w klasie C. Oczywiście skala ta dotyczy urządzeń Hi-Fi. Żadne mini wieże, kina domowe z jednego pudełka są poza tą skalą.

Oczywiście miała być końcówka nie "żadne" a "wszystkie". Mam nadzieje że zrozumieliście o co mi chodzi.

stomasz, 14 Lis 2008, 23:01

>klkck, 13 Lis 2008, 19:42

>

>>Widzę po nowym Piano,że firma Yamaha też dostała fioła (inaczej nie napisze bo mogę mieć bana od

>>moda) jeżeli chodzi o stacje dokującą do iPoda.Rozumiem że komuś może się to przydać ale teraz to

>>wygląda trochę jak w mini wieżach.Na cholerę to tam umieścili :/...Przecież mogło być tak jak do

>tej

>>pory,podłączane z tyłu.Co wy o tym myślicie?

>

>

>Panowie - jako amator dobrego dźwięku mam pytanie : czy audiofil jest konserwatystą i słucha muzyki

>tylko z płyt (kompakt,winyl), czy może poszukuje możliwie jak najlepszego brzmienia? :)

Ja postrzegam siebie bardziej jako melomana(i to też specyficznego bo nie słucham tylko spokojnej muzyki pokroju Air czy Zero 7 ale też masę innej muzyki) niż audiofila. Jako szukanie nowych brzmień czy samo słuchanie muzyki nie raz nie mam wyboru i ściągam(tak bo w Polsce nie można tego dostać bądź bardzo ciężko) jakieś epki czy albumy na mp3(na szczęście są przeważnie w bardzo dobrej jakości) czy w formacie flac. Jednak z drugiej strony postanowiłem sobie z mojej jeszcze biednej studenckiej wypłaty(dorabiam sobie w Orange) kupować jeden album CD z każdej wypłaty. W przyszłości zamierzam kupić sobie gramofon(y).

Coś mi się zdaje,że chyba kupie E410.Najbardziej mnie przekonuje praktycznie pod każdym względem.Zaznaczam,że nie jestem audiofilem,tylko lubię posłuchać muzyki z dobrego sprzętu o dobrym brzmieniu.Tylko trochę się zmartwiłem tym,że wychodzi już następna seria i nie wiadomo jaka będzie.Nie zawsze nowsze jest lepsze.Dodam,że słuchałem w MM Piano E810,i na samym początku zauważyłem,że strasznie długo wczytuje płytę.Czy jest to przypadłość napędu DVD?

Tak. To jest przypadłość E810 właśnie z powodu czytnika DVD. Apropo. Ja bym się nie sugerował nowymi seriami. Stare tez nie stanieją a nowe będą co najmniej 2 razy droższe.

Tak to czytnik, w zależności od płyty trzeba mu dać mniejszą bądź dłuższą chwile.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.