Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne że Audio Cd brzmi lepiej, z tym że dobrze zgranego mp3 też da się spokojnie posłuchać, szczególnie jeśli nie ma się dostępu do płyty audio cd danego wykonawcy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Stomasz

DZiekuje za odp mysle ze to lepsza alternatywa od mp3.Napewno wygodniejsza a co do pilota yamahy to ma tez na szczescie mozliwosc sterowania ipodem.Spytam jeszcze moze tylko o jedno czy czy ta przystawka tez laduje ipoda?

Pozdrawiam

>Stomasz

>

>DZiekuje za odp mysle ze to lepsza alternatywa od mp3.Napewno wygodniejsza a co do pilota yamahy to

>ma tez na szczescie mozliwosc sterowania ipodem.Spytam jeszcze moze tylko o jedno czy czy ta

>przystawka tez laduje ipoda?

W przypadku Denona F102, wszystkie foldery i pliki mogę otwierać za pomocą pilota i jest to obojętne czy mp3 z płyty CD, czy z iPoda, no może z tą różnicą że w iPodzie pomieściłem całą kolekcję płyt w formacie wav a jest tego coś około 200 sztuk.

Dźwięk z Classica 160 Gb jest na tyle zadowalający że, (przyznam się bez bicia) na co dzień słucham muzyki z niego bo faktycznie jest to chyba wygodniejsze.

Stacja dokująca oczywiście ładuje baterie iPoda.

Yamaha ma swoje opcjonalne stacje, tak jak Denon swoje.

Na allegro można kupić za połowę ceny sprowadzaną bezpośrednio z USA.

Witam.Daliście tyle rad,że postanowiłem poczekać z zakupem do nowego roku.Chciałbym posłuchać nowego Pianocrafta jak i innych mini w tym Denona.A kto wie czy nie będą jakieś osobne klocki lub KD hehe...

Ty wybierasz..ja mam nadzieję że uda mi się tak przemeblować pokój że będą standy pod moje Triangle ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

klkck, 20 Lis 2008, 19:15

>Witam.Daliście tyle rad,że postanowiłem poczekać z zakupem do nowego roku.Chciałbym posłuchać

>nowego Pianocrafta jak i innych mini w tym Denona.A kto wie czy nie będą jakieś osobne klocki lub KD

>hehe...

Masz rację, pośpiech jest jednym z najgorszych doradców. :)

Teac'a warto posłuchać, chociaż wątpię że będzie grać na takim samym poziomie co pełne starsze zestawy które są na allegro. Tego marantza nie słuchałem-dizajn ma gorszy od swojego starszego brata CR401601, co do Philipsa to także nie sądzę by grał chociażby na poziomie także swojego starszego brata czyli MCD908. Z kolei MCD908 gra jak na Philipsa bardzo dobrze, ale jednak trochę brakuję mu do poziomu Denona F102 czy Piano Crafta E410E810. Zresztą Philips to miniwieża, tu nic nie wymienisz i nic nie dodasz, nie ma autonomicznych elementów jak np. w w/w zestawach. Mówiąc krótko jak ktoś nie oczekuję za wiele od dźwięku, a chce mieć dobrze wyglądający i bardzo dobrze grającą miniwieże to ten Philips jest dla niego. Jednak do mini-audio zestawów bym go nie przyrównywał.

Jako ciekawostka na przyszłość. Może ktoś również będzie chciał ją kupić. Wspominałem wcześniej o wieży Hitachi AX-M140. Tu można obejrzeć jej bebeszki :-)

http://picasaweb.google.com/altonzasx/HITACHIAXM140#

Jedyna wada to głośny dysk w odtwarzaczu MP#/WMA/WAV - ExcelStore 7200rpm pracuje jak startujący samolot :) - widać na jednym ze zdjęć przymiarkę na WD 80Gb (trzeba się trochę pobawić partycjami). Głośniczki w kolumnach mają całkowicie aluminiowe membrany. Dźwięk ogólnie jasny, dość ostry. Średnie lekko cofnięte. Bas jest szybki i punktowy. Jako mniej ważny "parametr" - ma sooolidnego "kopa"..

Elektronika wygląda przyzwoicie :) Kolumny, tu widać specyficzne podejście, zworka to minimum w podejściu do tematu, co zwracało by uwagę na to że przetworniki muszą być dobre jakościowo i sobie dobrze radzą, kosz jest metalowy czy plastikowy?? Na zdj. widać że cewka chyba nie jest dostatecznie wentylowana, ale mogę się mylić ;) Skoro mówisz że sprzęt gra to znaczy że gra. Ja myślę że właśnie "przygody" podczas podróży odpychają trochę od zakupów, ja bym się bardzo zmartwił że kupuję produkt nowy a dostaję uszkodzony element zestawu. Widać jednak że sobie poradziłeś.

Pozdrawiam

Witam. Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem PianoCraft. Doradzi mi ktoś, czym czyścic obudowy głośników? W wypadku tego drewna raczej zwykła szmatka odpada.

Witamy

Najlepsza jest właśnie bawełniana sucha szmatka(przy wykończeniu Piano trzeba czyścić 1 dziennie by wyglądało to jak Piano), nie polecam żadnych płynów(szczególnie z alkoholem), i oczywiście nie czyść przetworników, bo możesz im bardziej zaszkodzić niż zrobić dobrze.

Domyślam się ze elektroniki nie ruszać. Już jeden z moich znajomych wpadł na pomysł wsadzenia tam odkurzacza, a czyszczenia kolumienek „pronto”.

Zastanawiam się tez nad powieszeniem kolumienek na statywach. Jak by to się miało do jakości dźwięku?

Ciekawe czy podzieli opinie prasy ;) hehe

Ja też nie słuchałem tego Denona i też czekam na opinie.

No więc z odsłuchów wyszło...NIC.Nie pojechałem:(.Poszedłem do ojca na imieniny;).Ale w przyszłości zamierzam odsłuchać tego Denona jak i Onkyo.Oczywiście podzielę się uwagami z wami na ich temat.Wypowiedzcie się na temat Onkyo.Coraz bardziej intryguje mnie ta firma.Wiem,że to głównie spec od KD ale może w stereo też ma coś do zaoferowania...Na dzisiaj to wszystko.Po imieninach czas spać (wiecie o co chodzi).Do jutra...

Jeszcze coś jeżeli chodzi o sprzęt Altona.Głośnik nisko-średniotonowy raczej ma dziwną wentylacje cewki.Przeważnie jest wyprowadzona w osi karkasu a tu 3 dziurki w (tak na to wychodzi) układzie magnetycznym.Wiadomo w tej klasie pewnie nie zobaczymy otworów do odprowadzania ciśnienia powietrza spod zawieszenia centrującego karkas.Ale głośnik jest całkiem,całkiem.Kolumny też mi się podobają,ale nie mogę patrzeć na te ściski stolarskie na nich...Skrzynki były chyba wygłuszone od środka,nie?Wzmacniacz minimalistyczny.Uwagę zwraca przednia ścianka z aluminium (i to chyba z dobry centymetr),Dość duże trafo,nie widzę marki końcówki,ale kiedyś Hitachi korzystało z Nec-a (a propos,ta pasta termiczna tak brzydko była rozsmarowana przez producenta czy to już sprzęt po przejściach?).Rażą natomiast zaciski głośnikowe.Zwykłe sprężynki???Wentylator ujdzie.Pozwolicie,że wypowiem się tylko na temat tych kolumn i wzmacniacza bo to jest najciekawsze dla mnie przynajmniej.Dobranoc...

Jeszcze nie dawno ja stałem przed dylematem co wybrać z trójcy: Denon D-M37, Onkyo CS-525 i Yamacha PianoCraft CRX-E320 i wybór padł na to ostatnie mini i jak na razie nie żałuje.

Moje elementy kolumny prezentują się następująco(zdjęcia zaczerpnięte z internetu). Widać tu całkowicie inne podejście do zastosowanych technologi.

post-17052-100000785 1227391896_thumb.jpg

post-17052-100000786 1227391896_thumb.jpg

"Jeszcze nie dawno ja stałem przed dylematem co wybrać z trójcy: Denon D-M37, Onkyo CS-525 i Yamacha PianoCraft CRX-E320 i wybór padł na to ostatnie mini i jak na razie nie żałuje."

Seba6891 napisz coś o odsłuchach i wrażeniach jeżeli chodzi o tego Denona i Onkyo...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.