Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

DawidM

Co do poleczek cenowych to niewiem czy miales przyjemnosc sluchac sprzetu Bang&Olufsen w szwecji to naj naj.Pierwszy raz tu wlasnie moglem to zobaczyc i uslyszec,powiedzmy tu ktos kto posiada Olufsena to jest Ktos,bardzo chcialem ten sprzet zobaczyc i uslyszec no i zobaczylem i uslyszalem.Tak napewno to nr1 snobistycznych zestawow(fajnie wygladaja :) )a tu np ich tansze mini BeoCenter 2 cena bez glosnikow jakies 14tys pl.

post-21568-100008133 1230665972_thumb.jpg

post-21568-100008134 1230665972_thumb.jpg

To rzeczywiście wysoka cena ;) Ja wszelkie upgrade'y sprzętu zostawiam na czas nieokreślony, po pierwsze gra to tak że póki co nie widzę sensu zmieniać czegoś w systemie w tak małym pokoju. Dwa wybieram się na impreze/koncert Time Warp(15 lecie) w Mannheim w kwietniu, trzeba więc odłożyć pieniądze na przelot(200zł samolot w obie strony) ew. wyjazd pociągiem lub zorganizowanym autokarem. 150-200zł bilet wstępu plus pewnie jakieś 300-500zł dla siebie na hotel(nocleg + jedzenie i picie). Jednak raz się żyje i warto dla muzyki którą można będzie usłyszeć(absolutnie moje klimaty), ludzi i klimatu :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

marcusSE

Bang&Olufsen, widziałem i miałem przyjemność słyszeć sprzęt tej firmy w Audi A4. Jednym słowem bajka. 10 kanałowy wzmacniacz, aktywny subwoofer i procesor DSP. Ciekawe wrażenie robią głośniki wysokotonowe wysuwające się z kokpitu?!

seba6891

Bang&Olufsen

ja tu ogladalem ich r8 no szok ale z jaka cene!!!! a te ich mini tyle pieniedzy za co za marke.Napewno w ich salonie spodziewalem sie zobaczyc i uslyszec cos wiecej za ta cene mozna tego wymagac :) A to ich ladniutkie Mp3 zrobione z samsungiem(stomasz moze to zamiast naszych Ipodow)Ta firma przegina z cenami.

post-21568-100008101 1230717584_thumb.jpg

wzornictwo mają obłędne zrywające z kanonami :) ale ceny są troszkę z kosmosu jestem pewien że za podobną kwotę można złożyć lepiej grający systemik, ale za dizajn trzeba płacić :)

Focal + Naim

Z tego co czytałem to całe MF gra analogowo z miękką otoczką. Nie ukrywam że chciałbym posłuchać zestawy "prosiaczka"-Xray.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

dlatego coraz bardziej klaruje mi się projekt postawienie mini jako serwer muzyczny ( i film i foto) potem jakiś ciekawy dac a jak się z czasem trafi okazja to i prosiaczek jak dojrzeję do zmiany z piano ;)

Focal + Naim

marcusSE, 31 Gru 2008, 10:59

>seba6891

>Bang&Olufsen

>ja tu ogladalem ich r8 no szok ale z jaka cene!!!! a te ich mini tyle pieniedzy za co za

>marke.Napewno w ich salonie spodziewalem sie zobaczyc i uslyszec cos wiecej za ta cene mozna tego

>wymagac :) A to ich ladniutkie Mp3 zrobione z samsungiem(stomasz moze to zamiast naszych Ipodow)Ta

>firma przegina z cenami.

Przyznam że nie słyszałem wcześniej o tej marce, obejrzałem trochę zdjęć i rzekł bym, mocno designerska firma. Z czystej ciekawości - ile złotówek może kosztować ten plajerek ?

Moim zdaniem firma Apple ma niesamowitą siłę przebicia , bo jak tak dalej pójdzie to niedługo dla swojego ipoda będą mieć doki we wszystkich zestawach stereo - niestety, miłośnicy mini serwerów muzycznych zostali skazani na ipody. :)

stomasz

Witam Wszystkich w Nowym Roku!

Ja tu duzo slyszalem o tej marce jest to mozna powiedziec synonim doskonalosci i luksusu sam bylem bardzo podniecony jak szedlem do ich salonu.Napewno ich sprzet jest wykonany perfekcyjnie ale bardzo sie rozczarowalem dzwiekiem napewno nie tego oczekiwalem chcialem naprawde uslyszec cos czego wczesniej nie slyszalem na zadnym innym hifi(cena zobowiazuje)no coz moj sluch najwyrazniej jest juz bardzo uposledzony ze nie uslyszalem tej doskonalosci ktora wszyscy inni slysza. :)

Jezeli chodzi o ta mp3 to znalazlem cene ich najtanszej 4GB jakies 2tys zl. Tu podaje adres strony jest na co popatrzec.

http://www.bang-olufsen.com/audio

post-21568-100008038 1230810556_thumb.jpg

ipod jest już od dawna kultowy i jest sporo sprzętu audio robionego pod niego,

natomiast ja dokonałem wyboru jako serwer muzyczny w niedługim czasie :)

http://www.apple.com/hk/en/macmini/index.html

post-21279-100008037 1230812739_thumb.jpg

Focal + Naim

marcusSE

>...Jezeli chodzi o ta mp3 to znalazlem cene ich najtanszej 4GB jakies 2tys zl.

no to szczęka mi opadła ...

Miałem kiedyś okazję posłuchać w salonie sprzętu marki Classe z serii Delta - także baardzo wysoka półka i także poza wielkimi gabarytami nie zrobiło to na mnie żadnego wrażenia - pewnie też mam słaby słuch. :(

post-17993-100008032 1230818456_thumb.jpg

Słuchanie to bardzo fajna sprawa, bo każdy odbiera dane zestawienie inaczej. Jako że można praktycznie mieć niezliczoną liczbę takich kombinacje(konfiguracja sprzętowa + miejsce odsłuchu + grana muzyka + nasze samopoczucie i podniecenie..). Co do cen to ja już kiedyś wspominałem że liczy się kupowanie głową(uchem i preferencjami) a nie kasą. ;)

mikson, 1 Sty 2009, 13:25

W takim razie gratuluję wyboru i czekam z niecierpliwością na pierwsze wrażenia.

Mnie najbardziej kręci jego wielkość - jestem miłośnikiem małych gabarytów. :)

Pozdrawiam i wszystkim forumowiczom Wszystkiego Najlepszego W Nowym Roku !

mikson, 1 Sty 2009, 15:14

>ja słuchałem tego na audio szoł i nie rzuciło mnie na kolana , moim zdaniem analityczne zimne

>brzmienie z b&w

A w moich uszach brzmiało to jak z "cyfrowego, dobrze zaprogramowanego robota - bez duszy" :)

Arcam jest fajny, ten port USB nie szpeci ;)

Ja mialem okazje widziec i slyszec tego Arcama Solo mial podpiete glosniczki Dali tez Denona CX-1

Powiem tylko ze zestawy mini sa niedoceniane przez wielu ludzi a bardzo sie myla bo drzemie w nich wielki potecjal.To sklep gdzie maja duza oferte dobrych mini(zawsze moge sie tam troche pobawic w spokoju sprzetem i nikt nie marudzi) :)

http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/system/

mikson, 1 Sty 2009, 17:12

>ja chciałbym posłuchać też tego mini, szkoda że ma usb na froncie

Moim zdaniem to nic złego że port USB jest na froncie, w najbliższym czasie będzie to standard taki sam jak gniazdo słuchawkowe, czy inne uniwersalne na mini dżeka. Owszem, przydało by się jeszcze jedno z tyłu, żeby podłączyć chociażby taki gadżet jak macmini. :)

marcusSE, 1 Sty 2009, 18:31

>Ja mialem okazje widziec i slyszec tego Arcama Solo mial podpiete glosniczki Dali tez Denona CX-1

>Powiem tylko ze zestawy mini sa niedoceniane przez wielu ludzi a bardzo sie myla bo drzemie w nich

>wielki potecjal.To sklep gdzie maja duza oferte dobrych mini(zawsze moge sie tam troche pobawic w

>spokoju sprzetem i nikt nie marudzi) :)

>http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/system/

Zgadzam się z marcusem - często jest tak że podczas zakupów, wraz z rozsądkiem biorą udział również oczy ,które nie rozumieją że bebechy z klocków zajmujących pół regału , upchane do małego pudełka mogą zagrać tak samo.

Jako miłośnik małych form uważam że małe też może pięknie zagrać. :)

mikson, 1 Sty 2009, 23:15

>ok ale niech sprzęcik czyta też ciekawsze formaty np wav czy flac z klucza a nie tylko mp3 :)

Masz racje, szczególnie za taką kasę.

Myślę jednak że w krótkim czasie ten problem rozwiąże się sam - konkurencja i wolny rynek ...

stomasz mac mini nie jest gadżetem :)

a przydało by się w arcamie np wejście optyczne właśnie żeby np mac mini podpiąć bo przetworniki solo D/A ma ponoć bardzo dobre

Focal + Naim

Nie pamiętam by wspominano o :

http://www.myryad.co.uk/Myryad-Mi/info.htm

Ciekawy malec :)

Przy okazji krótki test Yamahy M-430

http://whathifi.com/Review/Yamaha-M-430/

Życzę Wam wszystkim rewelacyjnego roku 2009 :)

Co do czytanych formatow to jak sadzicie czy jest sens pakowania do mini SACD,jest coraz wiecej mini ktore obsluguja ten format chociazby nowy Denon CX-1.

szczerze? moim zdaniem nie, raz że nie na takim sprzęcie a dwa że płytki są sporo droższe, żeby maksymalnie ten format wykorzystać to trzeba mieć też dobrze przygotowane akustycznie pomieszczenie i moim zdaniem troszkę lepszy sprzęcik, :)) oraz nie każdy już wychwyci taką różnicę w zapisie jak niektórzy nie słyszą różnicy między mp3 a cd,, moim zdaniem jednak przyszłość to serwery muzyczne i zapis muzyki w plikach audio typu flac,

Focal + Naim

Ja jestem zwolennikiem tego że utwór/album/epka powinien/a mieć opakowanie. Lubie chłonąć cały projekt.

Dodatkowo SA-CD (warstwa niehybrydowa) pokazuje pełnię swoich możliwości dopiero w dźwięku wielokanałowym.Owszem Denon odtworzy taką płytę,ale nie ukaże pełni jej możliwości.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.