Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

chinolki są fajne tylko szkoda że tak mało jest ich na rynku u nas, są ludki co sami ściągają tylko jak coś jest nie halo to z gwarancją jest problem,

u nas chyba najbardziej popularny jest xindak i jest o dziwo dostępny i ma lampki w okolicy 2tys,

Focal + Naim

XT3 jest podobno najfajniejszym rozwiązaniem jeśli chodzi o stosunek cena/jakość. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jezeli chodzi o tutejszy rynek to jest naprawde duzy wybor sprzetu wysokiej klasy ceny chyba tez nie sa wysze,DawidD firma Shanling Xindak Vincent jest tu na tym samym poziomie cenowym i uwiez ze mozna je tu kupic w promocyjnych nieraz cenach za niewielkie pieniadze(tak jak np teraz jest bum znizkowy na LCD I Plasmy) tu masz jeszcze jedna propozycje ale juz z japoni piekne malenstwo TRI :)

post-21568-100007713 1231063524_thumb.jpg

post-21568-100007714 1231063524_thumb.jpg

To już jest drogie maleństwo, choć piękne.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

stomasz

>No nie, te cdki podświetlane na niebiesko... jestem lekko zszokowany

Nie podobaja Ci sie niebieskie swiatelka :) ............

Mi tez nie bardzo pasuje ta moda na niebiesko tesknie do bursztynowego Yamaszki np w piano super sie postarali ze jak wlaczysz pure direct to napewno nieda sie tego niezauwazyc(mnie to strasznie drazni tak jaskrawo swieci) ale swoja droga nawet Marantz seri SA wklieil sobie sliczne niebieskie podswietlenie chyba pionierem tego stylu na niebiesko byl Technics ze swoja mini i z jej swiecacymi boczkami.

a mi się wyświetlacz w nowym piano bardzo podoba ale bardziej z arcama mini solo :)

natomiast to boczne podświetlenie w marantzie to ... jak kto lubi :)

Focal + Naim

Koszta i zmieniające się trendy ;)

Vide nowy kolor Piano czyli biały.

DawidM

>Vide nowy kolor Piano czyli biały.

O jakie Ci chodzi piano ja tylko widzialem nowe 730 i MCR-330 ale to tylko glosniczki w bialym lakierze a tak to standart srebny i svart.

post-21568-100007603 1231161360_thumb.jpg

moze tez masz racje ze przyszla nowa moda na bialy lakier LCD juz sa bielutkie glosniki tez takie robia szkoda ze Yamaszka nie woli byc orginalna :(

to tu zestawik juz na bialo

post-21568-100007590 1231163084_thumb.jpg

post-21568-100007591 1231163084_thumb.jpg

post-21568-100007592 1231163084_thumb.jpg

ja go sluchalem na glosniczkach Dali,tyle ze juz sam jest drogi a do tego musisz jeszcze miec jakies dobre glosniczki to juz wychodzi calkiem sporo :(

a jak grał z dali? jaki był dźwięk? dali grają jasno czy raczej miękko ?

solo jest jeszcze drogi ale myślę że będą na niego promocje bo od wejścia na rynek nie upłynął rok :)

Focal + Naim

Co myślicie od DAC podłączonym do odtwarzacza Piano, nie ukrywam że sprawdził bym to rozwiązanie, bo jak wiemy źródło w Piano to najsłabszy element. Jestem ciekaw czy podniosła by się jakość brzmienia, a jeśli tak to o ile.

Np. coś takiego: http://allegro.pl/item522740659_dac_beresford_mk_6_4_z_firmowym_mod21.html

dawid ,

też o tym myślę tylko żeby podłączyć DAC między mini mac a piano ;)

ale faktycznie cd od piano jest troszkę ostry i jest najsłabszym ogniwem systemu

Focal + Naim

mikson

>a jak grał z dali? jaki był dźwięk? dali grają jasno czy raczej miękko

prosze o wyrozumialosc bo w porownaniu z Wami jestem laikiem i nie bardzo fachowo potrafie sie okreslac,(postaram sie to powiedziec wmiare zrozumiale )zeby tez bylo jasne w jedym pomiszczeniu stoi tam stereo a w drogim KD i troche przeszkadza,podpiete Dali to byly ikon2 od razu bylo slychac ze bas byl mocniejszy niz w piano ale najbardziej slychac podkreslone wysokie tony naprawde slychac duze bogactwo detali dzwiek byl raczej jasny i szczgolowy dla porownania powiem ze jak byly do niego podpiete B&W cm1 to tak bylo slychac jak bys sluchal muzyki pod przescieradlem byla jakas taka przymulona

a co ciekawe wiekszosc tam mini jest oferowana w pakietach wlasnie z B&W w promocyjnych cenach ;)

dzięki za opis :)

solo mini bardzo pochlebne opinie zbiera za jakość CD, końcówek mocy i jakość dźwięku,

dlatego muszę wiedzieć jak gra bo jak zrobią za pół roku promocje to może warto będzie pomyśleć ;)

Focal + Naim

ja bardzo chcialbym zobaczyc i uslyszec nowa Yamaszke MCS-1330 co oferuje za ta cene w specyfikacji jest mocna 2X70 choc Denon CX3 jest na papierze jeszcze mocniejszy 2X75 8ohm a przy 4ohm az 2X150 pozatym odtwaza SACD :) no i niema tego paskudnego docka na gorze do Ipoda.Niewiem czy widziales tez wiekszego brata Acama Solo tez Solo ale np ten juz nie odtwaza MP3.

post-21568-100007564 1231188198_thumb.jpg

Jednak ma wejście ma mp3 z przodu, koło słuchawkowego ;)

nie słyszałem tego arcama solo ale ma też bardzo dobre opinie jest ponoć bardzo muzykalny,

http://www.arcam.pl/prasa/audio_lipiec_solo_2006.pdf

a mini ma wiele rozwiązań właśnie zaczerpniętych z większego brata dlatego też tak dobrze gra

Focal + Naim

w obecnym numerze audio jest porównanie mini systemów piano e730, denon m37, jvc ex-a3 , philips mcm906 i nowy marantz mc-r502 z missionami, i właśnie ten ostatni został wyróżniony za dźwięk w cenie kompletu 2100pln, i jak byłem w empiku czytałem w jakimś hifi angielsim porównanie monitorków epos ?? , quad 11, b&w 685 kef iq3 mission m35? i usher s520 i te ostanie o dziwo pokonały angielskie konstrukcje i zostały wyróżnione :)

Focal + Naim

Witam,

chciałbym się upewnić, czy warto w ogóle rozważać opcję zamiany Harman Kardona 970 + głośniki Wharfedale Diamond 9.1 + DVD Panasonic RV-32, jakiś interkonekt za ~30zł + kable bi-wire za ~120zł, niestety, są ukryte więc nie będę teraz tam szperał na Yamahę Pianocraft E810?

Jak uważacie? Pokój ok. 20m^2, muzyka to głównie rock i mocniejszy rock (Kult, Tool, SOAD, Queen, Pink Floyd na przykład), zestaw, który mam gra w miarę przyzwoicie, kupiłem go jednak z myślą o czymś mocniejszym, a nie zapowiada się, bym miał możliwości wymienić kolumny i pokój na większy. :)

Dzięki za odpowiedzi,

pozdrawiam,

Bartek

wypożycz piano za kaucja ustaw w pokoju i przetestuj nikt ci nie odpowie czy warto zamienić

z tego co wiem hk970 brzmi raczej ciemno z mocnym basem więc w piano może być go mniej

myślę że harman zagra lepiej jak podłączysz lepsze monitory,

Focal + Naim

mikson

>czytałem w jakimś hifi angielsim porównanie monitorków epos ?? , quad 11, b&w 685 kef iq3 mission >m35? i usher s520 i te ostanie o dziwo pokonały angielskie konstrukcje i zostały wyróżnione :)

Angielska szkola budowania glosnikow ma spore tradycje i zdozyla juz sie zakorzenic w swiadomosci ludzi co nie znaczy ze inni producenci mlodsi i bez takiego zaplecza w postaci histori nie moga im dorownac czy wrecz je przewyszac i to nie tylko konkurecyjna cena ale przedewszystkim wykonaniem i dzwiekiem :) o ile pamietam Usher nie jest zbytnio stara firma a mimo to juz wyrobil sobie dobra opinie z tego co slyszalem oferuje bardzo wiele i to od najnizszej klasy do tej szczytowej(nie maialem jeszcze przyjemnosci sluchac tych glosniczkow :(

to stronka testu gdzie nowicjusz tez pokonuje marki z historia :)

http://www.bildochljud.se/index.php?cat=50611&kategori=&testid=3867

nadszedl ten dzien ze i ja moge zapisac sie do klubu. A to za sprawa Kenwooda K-711 ktorego wlasnie testuje ;-)

Ciekawi mnie czy posiada/testowal ktos ten model czy tez bede pierwszy?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.