Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Będziesz pierwszy :) Jak to gra, masz jakieś porównanie??

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

To calkiem milo ze jestem jedyny, lubie byc oryginalny ;-) M.in. z tego powodu odfajkowalem Pianocrafta ;-)

jak gra R-K711 akurat na razie nie moge powiedziec bo raz ze obecnie jestem niezdrow a dwa - mam niestety pecha do pomieszczen odsluchowych - w jednym pokoju (23m2) jest straszny poglos (0.7s), w drugim (13m2) nie ma basu w miejscu odsluchu. Szkoda, bo cos tak czuje ze w dobrych warunkach maszynka moglaby zagrac niezle.

Na razie moge ciut napisac o wrazeniach dotykowo-obslugowych. Plyty CD smigaja ok, jest obsluga cd-text. Za to obsluga MP3 jest cokolwiek ciezka - mozna tylko przeskakiwac po numerach katalogow i plikow. Owszem nazwy pojawiaja sie ale po pewnym czasie np. plik juz dawno gra i dopiero pokazuje sie nazwa. O playlistach mozna zapomniec. Tuner radiowy jest niestety raczej beznadziejny ;-( Na firmowym kawalku drutu nic nie idzie zlapac poza zakloceniami (a nie mieszkam na zadupiu), na lepszej antenie mozna cos juz posluchac ale glownie w mono i to tylko stacje o lepszym sygnale bo tych slabszych nie ma w ogole. Wyszukiwanie stacji jest chyba najgorsze z mozliwych - tuner zatrzymuje sie co chwile na jakis zakloceniach, nie ma szans znalezc stacji. Zupelnie nie rozumiem jak mozna tak tuner sp...

Wyposazenie w zlacza jest niezle, jest petla magnetofonowa, aux i phono MM. Cyfrowe wejscia sa 2 - toslink i jakis niestandardowy D-audio in do ktorego jak wyczytalem w instrukcji mozna podlaczyc 2 urzadzenia Kenwooda: empetrojke M1GC7 oraz tajemniczy (nie moglem o nim nic znalezc) hdd-player HDD20GA7. Z wyjsc oprocz glosnikowego jest niefiltrowany sub-out.

Ciekawa funkcja jest autokalibracja dzwieku (w zestawie jest dolaczony mikrofon), niestety nie mozna podejrzec co ustawila ani nic ustawic recznie. Sa oczywiscie dodatkowe regulacje jak bas-srodek-sopran, z regulacja punktu dzialania (bas 100-150-200Hz, srodek 1-2-3kHz, sopran 5-7-10kHz, wszystkie regulacje +/-6dB) i regulowany dopalacz basu D-bass. No i oczywiscie jest jeszcze tryb FLAT ktory pomija wszystko.

gratuluję kenia :)

ciekaw jestem jak gra bo wygląda nieźle

gdzieś na necie czytałem testy to pisali że średnica mogła by być ciut lepsza i troszkę ostro na górze

jak wygrzejesz go to napisz jak gra,,,

Focal + Naim

MIKSON

Wracajac do Arcama i do mody na bialy kolor to jak wczesniej mowilem tu byl oferowany z glosnikami B&W CM1 wlasnie w bialym lakierze fortepianowym :)

post-21568-100007334 1231439129_thumb.jpg

arcam wygląda fajnie ma coś w sobie taki minimalizm ,

cm1 w lakierze białym pierwszy raz widzę , ładne

marantz ma możliwość bi wi :)

Focal + Naim

arcam wygląda fajnie ma coś w sobie taki minimalizm ,

cm1 w lakierze białym pierwszy raz widzę , ładne

marantz ma możliwość bi wi :)

Focal + Naim

Widzę że się napaliłeś na tego Arcama :P hehe To dobrze, nic tak dobrze nie poprawia nastroju jak fascynacja ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

No dobre glosniczki juz masz :)

a co do tych bialych B&W to byly oferowane tylko z tym Arcamem no przynajmniej ja tylko je widzialem w zestawie z nim no to teraz tylko czekac na dobra cene :)

U nas jest za 3k z darmowym transportem, ew. zawsze można się potargować o 100 czy 200zł.

Arcam Solo - bez glosnikow 7600kr ale jest to wersja z radiem FM/AM z radiem FM/DAB trzeba doplacic jakies 1000kr

z glosnikami B&W CM1 to juz kwota 17291kr i z tego co widzialem to te biale B&W sa tylko w zestawach osobno ich nie widzialem byly jeszcze w zestawie ale z wiekszym Arcamem

no i jeszcze sa glosniczki Arcam Muso tez bialy lakier dedykowane do tego mini cena glosnikow 4000kr

Pozdrawiam

post-21568-100007286 1231496102_thumb.jpg

post-21568-100007287 1231496102_thumb.jpg

nie słuchałem tych głośników muso ale jakoś mnie nie przekonują mają pasmo dolne tylko 70Hz, raczej do kina jako satelity

natomiast mimo że pln jest teraz słaby to i tak wychodzi licząc korona średni kurs 0.3755 to wychodzi solo mini jakieś 2850 :) ta tańsza wersja

a swoją drogą to dziwne że są dwa modele? droższy z DAB? u nas chyba jest tylko ten droższy za 3tys

http://www.arcam.pl/index.php?x=025

Focal + Naim

ALTON, 9 Sty 2009, 11:03

>A już szykowałem się na nowego piano 810 na allegro - licytacja stanęła na 1025zł.. a tu aukcję

>odwołano bo sprzęt się zepsuł :)

Pewnie się "zepsuł", bo cena nie była zadowalająca dla sprzedającego ;)

Cena bardzo fajna, tylko dlaczego te zdjęcia takie małe?!

hehe :)

Niemniej naprawdę fajna cena za te mini.

dokładnie :)

myślę że u nas będzie trudniej to kupić z rynku wtórnego bo pewnie mało się tego sprzedaje "za drogo"

ale z uk jak najbardziej jest to realne, o jest nowość trzeba jeszcze odczekać, może arcam wyda nowszą wersję etc .. w każdym razie ja się wybieram na odsłuch mini solo to napiszę co i jak ale nie prędko :)

Focal + Naim

Ja jednak z Dac(wypożyczenie) poczekam do następnej wypłaty, bo to wychodzi ponad 800zł, a teraz jednak tyle na to nie mogę przeznaczyć.

moim zdaniem dac poprawi brzmienie ale nie rozwinie skrzydeł , piano moim zdaniem go ograniczy, gdyby kosztował używany maks 400 to myślę że warto by było go kupić,

wiesz sama elektronika piano kosztuje 1000 plus dac to jest 1800

to wolę poczekać na okazję solo mini za 2tys :) moim zdaniem zagra to lepiej niż piano z dac-iem

ale mogę się mylić :)

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.