Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze wchodzi w grę lampizacja źródła, ale nie wiem jakie są to koszta, bo do Piano chyba wejdzie wersja mini. Wpierw oczywiście chciałbym tego posłuchać. Zorientować się itd. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jezeli chodzi o ceny to tu warto obserwowac zawsze kilka salonow bo ceny roznia sie bardzo pozatym stosunkowo czesto sa naprawde fajne okazje cenowe tylko trzeba sledzic gdzie i najlepiej jezeli sie jest na cos zdecydowanym to od razu jechac po sprzet bo szybko znika.

No widze ze u niektorych szykuje sie zmiana elektroniki :)

jeszcze nie :) mój piano ma 5lat gwarancji u dystrybutora :)

ale promocje obserwować trzeba ;) mój piano kosztował w promocji 1500 :)

a gdzieś widziałeś już promocje na samego solo mini?

co do tuningu piano ja bym odpuścił , stuningujesz może coś poprawisz może nie a potem

będziesz chciał sprzedać i nie odzyskasz kasy, ja bym go zostawił jak jest,

jedynie daca do 400 używkę upolował na allegro zawsze można sprzedać bez większej straty

Focal + Naim

Witam serdecznie.

Czy możecie napisać jak wypadł we wspomnianym przez miksona teście Piano E730? Jestem zainteresowany kupnem i nie wiem co wybrać: 730 czy może 330. Wolałbym E330, ponieważ DVD jest dla mnie zbędne, ale te wejścia USB i pod iPoda; czy są zabezpieczone przed kurzem? Grać będzie w sypialence 8m2, głównie cichutko i tu kolejne pytanie: czy napęd CD jest cichy? Pytam o te sprawy, ponieważ dopiero po wstępnych opiniach użytkowników podejmę decyzję co do odsłuchu i ewentualnego zakupu.

Pozdrawiam

Niestety jeszcze nie widzialem dobrych cen na Arcama ale dla scislosci to zeby nie bylo ze tu jest tak super i naj to powiem ze tez niezle kombinuja jedna z wiekszych tu sieci sklepow z hifi itp i tylko ona1 oferuje NAJNOWSZA YAMAHE PIANO o symbolu RDX E833 w cenie 6000kr i jak twierdza jest to NOWOSC!!!!!!!! a tak wyglada super najnowsze Piano(u was tego chyba niema bo to specjalny model na szwecje :) )

post-21568-100007276 1231524400_thumb.jpg

moim zdaniem mogą grac podobnie, też jak miałbym wybierać to 330 masz dock stacje ipoda czyli 300 w kieszeni jak nagle zechcesz go podłączyć i obsługiwać z pilota :) i ma ładniejszy front

to widzę że u Ciebie też z opóźnieniem nowości sprzedają :)

masz jakiegoś fajnego linka do sklepu?

Focal + Naim

napędy w piano np w e410 potrafią szumieć jak np włożysz porysowaną płytę, dlatego najlepiej jak zapodasz musyczkę z mp3 z klucza lub ładnego ipoda nano :)

Focal + Naim

To nie nowość, tylko Piano z kolumnami NS333, sam miałem okazje je słuchać jak wybierał kolumny do mojego Piano, była nawet na nie promocja że były za około 500zł. Normalnie są po około 700zł. Grają ciut inaczej niż firmowe w Piano, czy lepiej to już zależy na co zwraca się uwagę w brzmieniu. Ogólnie są lepiej wykonane. Mają też nisko-średniotonowy z PMD, w Piano jest Polipropylen(jak się nie mylę). Różnią się też wysokotonowym, w NS333 jest metalowa kopułka i tu są największe zmiany w brzmieniu. Co do Piano z Dvd a bez, jak nie potrzebujesz to weź bez dvd. Bardziej kulturalny odczyt płyt, chociaż jeśli chodzi o brzmienie grają tak samo. podczas bardzo cichego słuchania w każdym Piano czy budżetowych Yamaszkach jest charakterystyczne cichutkie cykanie ;)

Co do mojego Piano sam nie wiem co robić, jestem w kropce. Na pewno będę chciał posłuchać jak gra ta lampizacja na innych źródłach. Z dac'iem muszę poczekać, jednak zanim kupię to też sobie posłucham czy są jakieś zmiany.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

dawid ja bym nie przecierał szlaków w tuningu piano, nikt nie wie jak będzie efekt a stracisz gwarancje, zmiana będzie ale kupa zachodu trochę kasy i efekt nie wielki zapewne,

moim zdaniem radykalnie trzeba wejść w promocje na solo mini :)

a poważnie ja bym nie grzebał w piano,

a jakby była promocja na solo mini to przysłał byś? :)

Focal + Naim

a tak z innej beczki podoba mi się wyświetlacz matrycowy zielony z tego arcama :)

http://www.arcam.co.uk/images/AVR600-front-large.jpg

oczywiście w solo mini też jest fajny ten niebieski :) ehhehe

Focal + Naim

a oto i pierwsza miniwieża McIntosh MXA60

zestaw zaprezentowany został na trwających obecnie targach CES 2009 (jego komercyjna premiera zapowiedziana jest jednak dopiero na 3 kwartał 2009)

post-17470-100007256 1231532428_thumb.jpg

"...designed for audiophiles with small spaces. The two-channel multichassis MXA60 has CD/SACD/MP3 CD player, hybrid transistor/tube preamp, 2x75-watt amp, watt meters, and separate speakers, each with 4-inch midwoofer, 20mm dome tweeter and bass-reflex design. The system also features subwoofer preout and aux input.

The MXA60 uses all of the common McIntosh design themes appearing in larger McIntosh components, including output meters, glass faceplates and polished stainless-steel chassis."

Ciekawe ile bedzie kosztowala fajnie ze wzorowali sie na wiekszych systemach a jednak SACD tez jest moze to wcale nie taki zly pomysl aby mini tez mogly odtwarzac ten format

mikson na powaznie zastanawiasz sie nad tym Arcamem?

Ja tez chetnie bym kupil juz cos innego nie zeby piano bylo zle poprostu miala isc do sypialni a ja z zona planowalem kupic KD ale teraz mysle ze chce oddzielnie KD i STEREO jednak obecna sytuacja nie sprzyja takim wydatka wiec napewno piano jeszcze dlugo bedzie glownym zestawem no moze z ta roznica ze zmienie glosniki i moze uda sie z tym dockiem do Ipoda caly czas sledze tu oferty i nieraz sa perelki ja napweno bede tez bral Yamahe a byl tu zestaw S2000 komplet za 25000kr wziolbym to bez zastanawiania niestety ta cena na czas obecny jest nie do przezskoczenia :(

A tak wogole to ze niebedzie mnie teraz sporo to mam dla Was zagadke czy znacie moze te mini Yamahy skladalo sie z wzmak,cd,md,tuner,deck :) no i takie sliczniutkie glosniczki(nie od tej seri) troche mnie wzielo na ta marke :)

post-21568-100007238 1231535951_thumb.jpg

post-21568-100007239 1231535951_thumb.jpg

post-21568-100007240 1231535951_thumb.jpg

Te mini McIntosh MXA60, świetnie. Kuszą mnie te lampy, ew. lampy łączone z tranzystorem :) To pewnie będzie doskonałe połączenie z Trianglami. Ja póki co nic nie zmieniam, ew. ten DAC czy lampizacja(ale nad tym intensywnie myślę..). Zmiany będą dopiero jak zmienię pokój na większy. W cenie Yamahy S2000 można też mieć piękne Yamahay z Lat 80/90, dla mnie pod względem wykonania i wyglądu są jeszcze ładniejsze niż S1000/S2000. Ew. źródło można kupić nowe(ma się spokój z laserem i większe pole manewru).

głośniczków nie widzę ;) ale mini fajne :)

>marcusSE

Yamaha AX-10 to bardzo fajne mini, niestety mało tego. Przez ostatnie pół roku na Allegro widziałem dwie sztuki. Ostatnio power amplifier poszedł za 450zł w stanie idealnym.

Pozdro

To ja na dobranoc wrzucę inne małe mini w komponencie. Składało się z wzm, cd, md i tuner:

sony ta-f 3000 es /wzmak

sony cdp-x 3000 es /cd

sony mds-j 3000 es /md

sony st-s 3000 es / tuner

(i przyznam się, że chciałbym stać się posiadaczem tego zestawu)

post-21637-100007225 1231541841_thumb.jpg

post-21637-100007226 1231541841_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.