Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

elektrospiro, 5 Mar 2009, 06:07

>dzis ukonczylem svoja maxivieze. zajelo mi to nie caly rok. nie jest to muj piervszy projekt ale

>za to najlepszy.

>

>nieh zyja minivieze!!! ... bo takie tez skompletovalem.

Gratuluję, niesamowite cacuszko - maxiwieża robi wrażenie, z przyjemnością zobaczył bym

jeszcze to drugie cacko w mini wydaniu.

Fajne...tylko że to samo można mieć 1/3 taniej...

Pomijając stolik oczywiście.

Ostatnio poszedł zestaw z 4 elementów (+ deck) za 1300zł...

Pozatym sam się przymierzałem do zestawu Teac więc zasięgłem "języka" i np cd niewygląda zaciekawie od środka np najprostszy laser sony, tanie opampy...Sam wzmacniacz wygląda fajnie tzn topologia układu ale porównująć z taką yamaha ax-10, teac zostaje zmiażdżony pod względem jakości użytych podzwspołów elektronicznych co niebardzo przekłada się na cene Teac'a...Yama AX-10 i Teac 500 topologiemają zbliżoną więc stąd porównanie. Wnętrze CDX-10 od Midi zestawu Yamy wygląda nieporównywalnie lepiej od Teac'a...

Następną sprawą jest że ponoć brzmienie Teaca trzeba polubić bo niema odrazu "olśnienia" jakiego można się spodziewać po wyglądzie zewnęrznym i cenie...

Pozatym ponoć w krajach gdzie Teac mini jest popularny czyli można powiedzić znany dobrze w sklepach niestoji obok audiofilskich klocków...ba ponoć w sklepach z lepszymi sprzętami Teac'a niema. To Tak co się dowiedziałemprzez ostatnie dni bo mocno chodził mi po głowie ten sprzęcik ale po tym wszystkim już mnie tak "niekręci"...a byłem lekko mówniąć zafascynowany Teac'iem :(

Pozatym aukcje Teac'ów obserwuje od kilku miesięcy to moge powiedzieć że wszystkie 500ki obecne w tej chwili na allegro są obecne non stop od dobrych kilku miesięcy, non stop w tych samych cenach...oczyś to także świadczy...no ale ładne te pudełeczka są :)

>ALTON

Widziałem na diyaudio że zaopatrzyłeś się w "podstawy basowe" w opcji stereo :) Fajnie że dwie sztuki:) Tylko zastanawiam się jak rozwiązałeś kwestie podania sygnału bo w Piano jest chyba mono out ? czy może łączysz przez hi-input (jeśli tak można?)

Ciekaw jestem jak to gra bo 2x10" + solidne zasilanie to już potrafi nieźle zatrząść wszystkim :)

Miałem kiedyś 10" w 8m2 :P można tym było drzwi otwierać :)

Pozdrawiam

też obserwuję allegro od dłuższego czasu szukając rodzeństwa dla mego denona ucd-f10

teac faktycznie mają wygórowaną aż zanadto cenę

co ciekawe: ona cały czas rośnie i takie fora jak to niestety ten przyspieszony wzrost cen napędzają

dlatego proponuję doceniając wartość TEACa serii 500 jednak wypisywać się na jego temat mniej pochlebnie, a wtedy każdy chętny skompletuje swój wymarzony zestaw za mniejsze pieniądze

wskazany zestaw denona z drewnianymi boczkami też konsekwentnie jest wystawiany na alledrogo

w tym przypadku jednak cena systematycznie spada, co spowodowane jest zapewne brakiem zainteresowania, a więc również brakiem denonowych wątków (tej konkretnej serii) w naszych rozważaniach. Swoją drogą ciekaw jestem jak to może zagrać? bo wygląda całkiem sympatycznie.

cieszę się, że komuś pianocraft sprawia problemy (oczywiście jest to czarna odmiana humoru, gdyż nikomu źle nie życzę), gdyz sam planowałem zakup 810 jakiś czas temu, ale na szczęście wyleczyłem się z tego oczarowania. A tak z ciekawości: czy piano ma wejście phono? mój potencjalny wzmak akowe mieć musi (gramofon cały czas w użyciu, a nawet coraz częściej:)

nadal cicho w temacie nowych-starych kolocków denona serii f10

czekam z utęsknieniem aż coś się pojawi, ale póki co głucha cisza

pozdro

Elektrospiro chcialbym Cie spytac bo nie bardzo widac na tej fotce czy przypadkiem twoje cd w tym zestawie to nie przypadkiem ten Cd Marantza z przekosmicznym mechanizmem(chodzi mi o mechanizm szuflady plyty )

Pozdrawiam

marcuseSE - pozwolę sobie zacytować kolegę elektrospiro bo On chyba jeszcze ciągle fedruje:

"zajzyj na strone "klub totema (oryginala, nie klona)" i pzejzyj dvie ostatnie strony..."

>Stomasz

Sprzedawca ewidentnie próbował podnieść sprzedarz artykułu który ma mniejsze zaintetresowanie. Niewiem (jeszcze) na jakiej końcówce jest zrealizowany wzmacniacz w dr-h300 ale moc jego to 2x50W a pobór 50W :PPP to już nie perpetum mobile a samowystarczalna wysokosprawna elektrownia :)

Niemoże mieć lepszych bebechów od Piano choćby z tego właśnie faktu. Przy takim poborze nawet gdyby pracował na cyfrowym wzmacniaczu w klasie T (raczej nieaudiofilskie)to przy poborze 50W mógłby mieć ok 22W bo pozostałe 6W musiałoby starczyć na napęd, tuner i żaróweczki :) Jeśli te 2x50W miałoby być z (chyba) najpopularniejszej klasy AB to musiałby wciągać z sieci ze 130-150W :) i pracować na scalaku bo wątpie aby w tak małej paczce zmieściło się coś lepszego. Więc pewnie to wzmacniacz cyfrowy (sony w plastikowych kinach domowych lubowało się w takich końcówkach i w obecnych mini, popularny Tripath T-amp) ale ja raczej wole normalny tranzystor. Pozatym Teac dr-h300 wizualnie, estetyką kosi większość mini typu all in one ale do najtańszych nienależy. Z ekonomicznej strony Piano wychodzi dużo lepiej a do tego z akustycznej (niewierze by był) niemoże być lepszy z racji ograniczeń technicznych...Pozatym z tego co widze to Denon F102 posiada toroid podobnej wielkości co Teac 500 (tyle że bez ekranu) i elementy elektroniczne lepsze...

Może jest na pokłądzie posiadacz Teac'a 500??? który mogłby opisać jak gra i z czym porównać. Wydaje mi się że cała ta otoczka Teac'a jest naciągana. Na tym forum (w dziale stereo) i innych małych forach audio po necie niespotkałem się z ohami i ahami posiadaczy Teac'ów serii 300 i 500 tylko raczej jakby to był jakikolwiek zwyczajny inny wzmacniacz-natomiast o Piano gdzieby niepopatrzeć same zachwyty mimo że takie idealnie niejest jak tu ostatnio piszecie (oczywiście mam na myśli że jest bardzo dobre lecz nie idealne)

Pozdrawiam

tak to CD73

to tak na jednej nodze, jeszcze ciagle fedruje.

zdjecia z kuzni

potem viecej

koham go (jestem zdrajca bo mam dva takie)

pozdruvko

post-21456-100001524 1236289074_thumb.jpg

post-21456-100001525 1236289074_thumb.jpg

post-21456-100001526 1236289074_thumb.jpg

do stomasza

to malenstvo potrafi pzyvalic, najmniejszy ze znanyh marantzuv, zavstydzil juz kolumny 300W.

puki co nikt nic o nim nie vie - brakujace ognivo

part tu (2)

post-21456-100001486 1236315960_thumb.jpg

post-21456-100001487 1236315960_thumb.jpg

post-21456-100001488 1236315960_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.