Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm..

Jeśli w tym teście nieściemniają to ten Hotline może być fajny jeśli rzeczywiście to nie chińszczyzna a kabel opracowany z konkretnym przeznaczeniem.

Szkoda tylko że te Hot'y konfekcjonują dziadowskimi bananami za 3,5zł...(bez plastikowej nakrętki z naciągniętą termokurczką dla zmylenia przciwnika)...robiłem tak samo tzn na tych samych bananach w pierwszych Procab'ach gdy miało być max tanio a wyglądać ałdiofilsko :P

ja sam zarabiam kable, kupić trzeba w miarę dobre widły , dobrze polutować , termokurcz i wiem że jak sam zrobie to będę miał dobrze zrobione oczywiście mowa o głośnikowych, natomiast generalnie staram się unikać np kabli z bananami, wolę lekko zalutować końcówki i takie wkręcić mocno :)

Focal + Naim

mikson, 28 Mar 2009, 15:16

>...staram się unikać np kabli z bananami, wolę lekko zalutować końcówki i takie wkręcić mocno :)

spróbuj kiedyś z gołymi kablami bez lutowania końcówek, kiedyś eksperymentowałem i odniosłem wrażenie że cyna lekko zamula dźwięk - może się mylę , dlatego warto żeby ktoś z dobrym słuchem powtórzył eksperyment. :)

http://allegro.pl/item594283342_yamaha_piano_craft_pianocraft_e810_okazja.html

Kolejny przykład grania na maxa.(zwróćcie uwagę na potencjometry) ;)

Nie dziwie się że nie ma chętnych do kupna.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

właśnie zrobiłem sobie eksperyment i ustawiłem ushery na krzesłach i rozszerzyłem baze odsłuchową o 1m,

efekt niesamowity scena rozrosła się tak że jestem w szoku , oj brakuje mi standów bo teraz mam je ustawione na komodzie 1.5szerokości i widać że się duszą :)

Focal + Naim

Przed chwilą rozgrzałem do czerwoności "denka" na płytce Pat'a Metheny - travels z 83r. którą kupiłem w komisie za całe 10 zł.i stwierdzam że od dzisiaj zostanę stałym bywalcem komisów płytowych - 20 lat wstecz płytki były realizowane o niebo lepiej.

A i jeszcze jedno, czuje się że ta płytka w ciasnych klocuszkach denka "dusi się" i prosi o jakieś porządne pełnowymiarowe klocki :)

Zgadzam się że płyty z okresu lat 80 do powiedzmy 96 roku były lepiej zrealizowane. Chociaż po tym okresie zdarzają się też bardzo dobrze zrealizowane płyty, chociaż sporo mniej niż w tamtym okresie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

DawidM, 28 Mar 2009, 21:40

>Zgadzam się że płyty z okresu lat 80 do powiedzmy 96 roku były lepiej zrealizowane. Chociaż po tym

>okresie zdarzają się też bardzo dobrze zrealizowane płyty, chociaż sporo mniej niż w tamtym okresie.

Zgadzam się w 100% , najgorzej wypada chyba muzyka pop, nagrywana dla mas...

stomasz, 28 Mar 2009, 23:00

>DawidM, 28 Mar 2009, 21:40

>

>>Zgadzam się że płyty z okresu lat 80 do powiedzmy 96 roku były lepiej zrealizowane. Chociaż po tym

>>okresie zdarzają się też bardzo dobrze zrealizowane płyty, chociaż sporo mniej niż w tamtym

>okresie.

>

>Zgadzam się w 100% , najgorzej wypada chyba muzyka pop, nagrywana dla mas...

A ja zaobserwowałem że większość nowego komercyjnego Trance'u brzmi gorzej niż pop dla mas skompresowany do mp3 320kb/s( i niżej )...masakra.

Narazie dorwałem dyskografie Armin'a van Buuren'a...wmiare dobrze zrealizowane płyty.

Wg. mnie jedne z najlepszych zrealizowanych płyt ma Tori Amos :) Szczególnie jej płyty z okresu lat 90. Co do trancu, polecam także produkcję z lat 94-2000. Można zaskoczyć się na plus w stosunku do dzisiejszych wydań.

http://www.allegro.pl/item595286946_albedo_blue_silver_0_50m.html

bardzo bym chciał przetestować tego IC ponoć świetny w swojej cenie , łagodzi ostrości

Focal + Naim

ALTON, 28 Mar 2009, 13:55

>Po 4 dniach rozstania z pianocraftem dzisiaj kupiłem drugiego :). Trafiła się okazja za cały

>komplet łącznie z monitorami.. niestety stan wizualny nie jest tak nieskazitelny jak poprzedni :(..

>trudno. Nie wiem czy to moje wrażenie, ale oryginalne monitory z piano są strasznie zamulone? W

>porównaniu do moich "noname" monitorów Hitachi po mini wieży grają zdecydowanie mniej przyjemnie..

>kluska się z dźwięku zrobiłła.

Ja potwierdzam, monitorki NX-E800 z PianoCraftem się nie zgrywają :) Zero detali, zero przestrzeni. Wymiana elektroniki robi z nich zupełnie co innego, pewnie to samo dotyczy się wymiany monitorów dla Piano.

Co do monitorów od Piano to wymagają wygrzania(min. tydzień grania codziennie po 2 godz.). Dobrego ulokowania i wymiany okablowania na lepsze. Zgrywają się z Piano nieźle, ale wiadomo że można lepiej..

Strefaz, 28 Mar 2009, 23:37

>A ja zaobserwowałem że większość nowego komercyjnego Trance'u brzmi gorzej niż pop dla mas...

To się chyba bierze stąd że trance'u również słucha masa ludzi, w dużej mierze na różnych "sieczkobrzęczkach" i to pod nich realizowane są płyty,a że bardziej wymagający są w mniejszości...

Z jazz'em jest lepiej, jak już ktoś tego słucha to na lepszym sprzęcie.

Moje były wygrzewane przez ponad rok, kabelki też wymienione mimo, że wg mnie to najmniej istotny element systemu :) Wydawało mi się że grają bardzo dobrze dopóki nie podłączyłem ich do innej elektroniki (w tym wypadku do ampli rx-10 od Yamahy, potem do wzmaka ax-10). Więc z głosów zadowolenia po wymianie monitorów w Piano i moim osobistym doświadczeniu z wymianą elektroniki wnioskuję że elementy są dobrane raczej kiepsko. Ale oczywiście bardzo długo Piano w oryginalnym zestawieniu dawał mi pełnię szczęścia ;)

mikson

Co do tych "kulistych" Grundigów, to musiałbym je usłyszeć i musiałyby mnie powalić żebym się do nich przekonał. Swoją drogą słyszałeś może takie albo podobne konstrukcje? Czym się charakteryzują?

nie słyszałem takich qlek , z tego co doczytałem się są to konstrukcje zamknięte , użyto jak na tamte czasy świetnych przetworników , jest na forum stereo wątek poświęcony serii 8000 :)

moim zdaniem jak w dobrym stanie przetworniki to pewnie mogą fajnie zagrać ale raczej nie do łojenia a do słuchania

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.