Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mikson, 29 Mar 2009, 17:58

Z opinii wyczytałem że to głośniczki w stylu BOSE, czyli świetne do robienia muzycznego tła w pomieszczeniu, grają czysto, przestrzennie i efektownie. Cenowo raczej fajna alternatywa dla tych drugich, ale czy sprawdziłyby się do odsłuchu "ałdjofilskiego"? :) Osobiście bardzo lubię jak mi w tle leci radio pr. trzeci i nawet myślałem kiedyś o głośnikach w stylu BOSE. Te pewnie by się też sprawdziły. Póki co jednak zostaje przy staromodnych skrzyniach :)

Cholera dlaczego ja teraz nie mam kasy na takie rzeczy:

Nie powiem że bym się skusił(zamiast Piano):

Magiczne pudełko:

http://allegro.pl/item593971678_linn_classik.html

I Włoski Analogue:

http://allegro.pl/item586458484_audio_analogue_primo_cd_primo_settanta.html

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

tak z innej beczki

miałem przyjemność posłuchać tego systemu na audioszoł

http://www.audiofil.pl/stereo/galeria/art19.html

http://www.excentricdigital.eu/

powalił mnie na kolana wyglądem i brzmieniem :)

Focal + Naim

Tylko ile to kosztuję(wszystkie Nasze zestawy razem wzięte hehe) i pomijam to, że to nie takie mini ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

za luksus trzeba płacić ;)

a najciekawsze jest to że to polskie klocki :)

może napiszemy żeby zrobili takie mini systemy sypialniane :) odpowiednio oczywiście tańsze :)

Focal + Naim

Yamaha MCS-1330

dawid, mnie też kusi ją posłuchać jestem ciekaw monitorów bo wyglądają solidnie,

chciałbym obejrzeć drewniane wykończenie , fajnie też że taki systemik po dołączeniu suba np YAMAHA NS SW 700 może nagłośnić spory salonik :)

ale ceny skoczyły że szok przez słaby pln teraz to trzeba czekać aż pln się umocni...

Focal + Naim

Ten system Yamahy z kolumnami kosztuje najmniej 3800zł a najdrożej coś koło 6000zł. Ja jakbym się na niego skusił to kupuję bez kolumn(bo moje Triangle mi bardzo pasują..) więc liczę na cenę 3000-3200zł. Jak się uda to na gwiazdkę(jak się kurs walut wyrówna) może się uda zmienić na tą Yamaszkę lub inne mini w podobnej cenie.

http://www.gersdorf-online.de/html/yamaha_mcs-1330.html

a ja bym wcale się nie zdziwił gdyby te monitorki jednak ładnie grały

są nowe przetworniki , konstrukcja bardziej dopracowana i ładne wykończenie zobacz na fotkach w linku

jedynie ten doc troszkę psuje całość,

Focal + Naim

Nie sądzę by to była półka Triangle(tu ceny się zaczynają od 1500zł w górę za kolumny) ;)

w żadnym wypadku ;)

ale z tego co tak z foto widzę i czytam to konstrukcja jest ukierowana w stronę nagrodzonych Soavo,

mam przeczucie że mogą być warte aby zostały w zestawie ale trzeba posłuchać,

osobiście ciekaw jestem na ile lepszy jest dźwięk tego nowego dzielonego systemu w porównaniu do e410/e810 tego pewnie łatwo się nie dowiemy bo obecnie jest już nowy niby w sprzedaży a powoli znikają z półek e410/810

Focal + Naim

i zapomniałem coś dopisać

http://uk.cinenow.com/videos/1962-yamaha-mcs-1330

tu jest filmik przyjrzyj się i zatrzymaj jak będzie pokazany środek,

strasznie nie lubię a to często się zdarza jak są tak powykrzywiane w procesie lutowania np kondy

oraz ta biała farba kley taki nie przyjemny akcent, w naszym piano jest też lekko podobnie ;)

Focal + Naim

Yamaha tak ma, zobacz sobie wnętrze A1000 czy A2000, grunt że jest wszystko symetrycznie itd. ;)

Na allegro znowu nastąpił wysyp Teac'ów...no i chyba sprzedał się najdroższy, najwięcej razy licytowany (minimum niebyło osiągane), najbardziej rozbudowany zestaw tj. wzm, cd, md, tuner, deck za 2400zł (chyba poszedł bo aukcja została wycofana)...tyle że to już mini maxi system-wysoki po sam sufit :P dla mnie sztuka dla sztuki.

Ja mam przekonanie jedynie do klasycznego designu. Proponuje taki zestaw:

-TRI - M88SE KT88 PP Mono Power Amps

Output: Class AB, 60watts + 60watts at 8 ohms

+

-Wadia 6 CD player

Wymiary jak najbardziej mini :)

:P

post-20011-100008999 1238525404_thumb.jpg

post-20011-100009000 1238525404_thumb.jpg

Ps. widze że kolega ALTON wystawił kolejnego Piano na sprzedarz...

Ps2. Na allegro ktoś wystawił (chyba) pierwsze dzielone Piano 100 za śmieszne pieniądze.

Ps3. Jest ładny zestaw Denona F88 w licytacji (swoją droga w większości powtarzające się nicki-uczestniczące w licytacjach Denonów/Teac'ów :) )

Tak z ciekawości pobawiłem się forumową wyszukiwarką a konkretniej opcją szukania w "o mnie" no i wyszło że jest kilku użytkowników zestawów Teac 300 i 500 jak również posiadacze pojedynczychelementów jak nawet odtwarzaczy VRDS-9 robionych pod serie 500...

Z wpisów "o mnie" tak to wygląda:

1.TEAC serii 500 do tego CDP TEAC VRDS-9...

2.TEAC reference series 500

3.TEAC Reference A-H500i TEAC Reference PD-H500C

4.TEAC Reference 500 amp+cd+tuner

5.CD: TEAC VRDS 9

6.TEAC AG H300 + PD H300

+pare wpisów na forum z zapytaniem osób niepiszących w "o mnie" o sprzęcie...

szkoda tylko że nikt tu niezagląda...

PRzeraszam Kolegów, ale z wrodzonego lenistwa nie przeczytam całego wątku. Kupiłem Piano crafta CRX E320 i teraz poszukuję do niego subwoofera. Co Koledzy doradzają?

Jaka kwota, przejrzyj wątek(od połowy w górę znajdziesz też info o subach) ;)

Może coś z Kody za 300zł ;)

http://www.allegro.pl/item593975252_yamaha_yst_sw_030_sw030_od_reki_dostawa24h.html

ale poczytaj o nim bo w tej cenie jest niezły ale spodziewać się po nim za wiele też nie można

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.