Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zaznaczam, że jestem śmiertelnie poważny w tym co teraz napiszę.

Polecam z całego serca ten produkt dokładnie TEJ firmy. W cenie do 600zł jest NIE DO POBICIA pod względem jakości wykonania oraz dźwięku. Szybki, dynamiczny - nie przesuwa ścian. Ma specyficzny dźwięk. Dorównuje mu dopiero Yamaha SW315/515 która pod kilkoma względami gra gorzej od VK.

http://www.allegro.pl/item588860378_subwoofer_aktywny_vk7830_25cm_voice_kraft.html

A tu środek.

http://picasaweb.google.com/altonzasx/VoiceKraftVK7830#

Ten subwoofer nie ma powalać tylko troche uprzestrzennic dźwięk i podbic basy przy filmach. Cała Yamaha kosztowała 1600 więc subwoofer za 700 jest chyba niepotrzebny. Zresztą dźwięk filmowy płynie z Korra.

http://www.jvc.jp/audio_w/woodcone/about.html

było już pewnie o tym ale jestem ciekaw ja te jednodrożne głośniki grają,

ponoć bardzo nasyconą ciepłą średnicę mają i sporo dynamiki jak na takie gabaryty

ale słaba pewnie przestrzeń bez mocnej podstawy basowej ale coś za coś średnica to muzyka ;)

Focal + Naim

a więc jednak zamówiłem kabelki HOTLINE BLUE LINE 2x2m :)

co mogę napisać na szybko w tej cenie naprawdę ciekawy kabelek!

zacznę od wyglądu, bardzo ładny kolor niebieski, gruby jak najmniejszy palec,

bardzo miły w dotyku i niesamowicie miękki w układaniu,

budowa, 2x2.5mm w przekroju, miedź pokryta cyną (co mnie mocno zaciekawiło) i gruba niebieska izolacja mięsista :) na przewodnikach

brzmienie, jednym słowem bardzo miłe zaskoczenie :)

zacznę od basu lekko zaokrąglony ale zróżnicowany zrobił się lekko misiowaty ale nie kluchowaty, ma atak jest całkiem dynamiczny czyli nie muli jest nieźle w tej cenie,

średnica jest ugładzona, lekko faktycznie ocieplona taka mała kremowa rewolucja się zrobiła, jeden wyższy podzakres faktycznie jak napisali w recce schował się ale nie tak bardzo i jest troszkę wycofana ogólnie względem pasma (jedyny mały minus tego kabelka ale w tej cenie można wybaczyć), wysokie są ugładzone zachowując swoją wyrazistość w mniejszej skali i co jest ważne to dobrze ogładzone są przy tym szorstkości ale kosztem przycinania większej informacji w dźwięku (wyższe harmoniczne) ale w przypadku tak budżetowych klocków jakim jest piano raczej to nie szkodzi a bardziej pomaga i minimalnie jest zauważalny bałagan czasem tak mi się na szybko wydaje muszę to zweryfikować , kabelek nieźle jak na swoją cenę buduje sceną w szerz i w głąb dźwięki odrywają się od kolumn ale troszkę mogły by robić to swobodniej ale nie jest najgorzej,

jednym słowem jest to naprawdę niezły kabelek do piano dobrze wpasowuje się w jego charakterystykę i podkreśla bass kosztem minimalnego wycofania średnicy i wysokich ale dając bardziej kremowy przekaz bardziej relaksujący, naprawdę dobry i ciekawy polski kabelek który bardziej w sumie polecam do budżetowego stereo niż do kina , jeżeli ktoś potrzebuje lekkiego ocieplenia i ogładzania często występujących szorstkości w tej klasie sprzętów to jest to dobra propozycja do przetestowania:) za 20pln/mb kupiony w http://www.audiostrefa.pl/ . Na szybko go obrobiłem wczoraj opis jest też na szybko bo mało go słuchałem a wg teorii kablologicznej :) powinien się też wygrzać ;)

i fotka:)

post-21279-100008865 1238651787_thumb.jpg

Focal + Naim

Nie wiem czy juz bylo to mini :)

Wyglada bardzo powaznie cena tez nie mala ale odtwarza tylko CD szkoda mysle ze wiele osob ma i slucha MP3 rowniez choc to taki beznadziejny stratny format :)

post-21568-100008723 1238765253_thumb.jpg

post-21568-100008724 1238765253_thumb.jpg

post-21568-100008725 1238765253_thumb.jpg

>Nie wiem czy juz bylo to mini :)

Było wiele razy łączne z linkiem do oferty na allegro :) sprzęcik oczywiście fajny i nawet cena ok (używanego)

>ale odtwarza tylko CD

Co do mp3 to szczerze mówiąc sprzętowi który ma ałdiofilskie aspiracje poprostu nieprzystoji :P

mikson, 2 Kwi 2009, 07:56

>a więc jednak zamówiłem kabelki HOTLINE BLUE LINE 2x2m :)...

widzę że ciężko jest Ci zerwać ze starymi przyzwyczajeniami - to może chociaż cyną z dodatkiem Ag. ;)

:)

cyna z marketingowym Ag była :)

ostatnio mam ochotę przetestować i porównać budżetowe kabelki polskiej produkcji,

nikt tego chyba nie robił bo w sumie po co :) a ja twierdzę że właśnie może być ciekawie

rozmawiałem z audionova i jeden właśnie ciekawy kabelek już wcześniej był tutaj w dziale czyli

Lunatica , jak się okazało to jest wersja mk3 i nawet mogą go zrobić w dowolnie wybranej koszulce a wygląda już audiofilsko :) dlatego jestem ciekaw porównania go do podobnego pułapu cenowego hotline czyli blue line :) obecną tarę sprzedaję mimo iż jest naprawdę dobry model rsc prime 500 , z tym że on pokazuje klasę w klockach typu yamaha as1000 i wyżej, więc jedynie z szacunku dla tary jakiś może do testów jeszcze trafi np z serii prism klara albo omni czyli podobna półeczka ;)

Focal + Naim

mikson, 1 Kwi 2009, 12:42

>http://www.jvc.jp/audio_w/woodcone/about.html

>

>było już pewnie o tym ale jestem ciekaw ja te jednodrożne głośniki grają,

>ponoć bardzo nasyconą ciepłą średnicę mają i sporo dynamiki jak na takie gabaryty

>ale słaba pewnie przestrzeń bez mocnej podstawy basowej ale coś za coś średnica to muzyka ;)

przestrzeń jest ich najmocniejszą stroną,

PS z podstawą basową nie jest źle, serio :-))

tutaj można znaleźć recke ex-a3

http://www.audio.com.pl/index.php?page=testy&act=html&id=28&katId=9

nie zgadzam się jednak recenzentem który twierdzi że DVD-A na pokładzie jest tylko ciekawostką, sam mam EX-A10 i coraz więcej słucham na nim płyt właśnie w formacie DVD-A (plików FLAC 24/96 może jeszcze nie jest zbyt dużo, ale czasami jakiś plik FLAC mi wpadnie, czasami jakaś płyta DVD-A lub DAD lub HDAD.. wszystkie mogę odtwarzać na EX-A10, uważam to za jedną z ważniejszych zalet tego zestawu.

obecnie leci u mnie John Coltrane - Blue Train (HDAD 24bit/192kHz)...po prostu rewelacja.....

pozdr

^problemem może być faktycznie w ex-a3 brak dedykowanego wysokotonowca

na EX-A10 w każdym bądź razie DVD-A/FLAC 24/96 i SACD (z zewnętrznego źródła) grają wspaniale...

a można gdzieś na rynku kupić takie same wood cony jednodrożne ? :)

i gdzieś przeleciał mi taki fajny obrazek na którym było umieszczone typy membran i ich właściwości to woody były wysoko jakościowo w reprodukcji dźwięków :)

Focal + Naim

mikson, 4 Kwi 2009, 14:26

>a można gdzieś na rynku kupić takie same wood cony jednodrożne ? :)

>i gdzieś przeleciał mi taki fajny obrazek na którym było umieszczone typy membran i ich właściwości

>to woody były wysoko jakościowo w reprodukcji dźwięków :)

dwudrożne (SX-WD5) gdzieś widziałem, z jednodrożnymi byłby pewnie kłopot..swego czasu prosiłem JVC Polska o zamówienie monitorów SX-WD500, ale nie realizują takich niestandardowych zamówień, stąd pewnie i tutaj byłby kłopot.

PS co do wykresu o którym mówisz to pewnie chodziło o wykres szybkości propagacji fal z wykorzystaniem poszczególnych typów membran, pamiętam że mika była na przykład niziutko, podczas gdy drewno bardzo wysoko, efekt jest taki że monitory zwyczajnie giną w pokoju...

PS co do fotek to chwilowo będzie z tym kłopot, ale fotki już nie raz wrzucałem :))

ma klimacik systemik, monitory są bardzo ładne a hebelki w elektronice i pokrywa alu robi swoje :)

http://audio.com.pl/index.php?page=testy&act=html&katId=9&id=28

to masz dokładnie ten zestaw w domu?

Focal + Naim

mikson, 5 Kwi 2009, 08:01

>ma klimacik systemik, monitory są bardzo ładne a hebelki w elektronice i pokrywa alu robi swoje :)

>http://audio.com.pl/index.php?page=testy&act=html&katId=9&id=28

>

>to masz dokładnie ten zestaw w domu?

ex-a10

poniżej recka

http://www.hometheatermag.com/hometheaterinabox/906jvc/

"When I moved the system into my main listening position and began playing uncompressed music, all of the impressions above held firm. But something else entered into the listening experience. Suddenly, I had an uncanny feeling that I was looking into the music. There was depth, vivid instrumental color, texture, focus, and realism. It's a feeling I associate with bleeding-edge gear and was the last thing I expected from a mass-marketed compact system. "

człowiek wyraźnie się zdziwił w tej recenzji :)) zapomniał jednak że to nie jest do końca mass-marketed compact system, to znaczy owszem nie jest to hi-end, ale jednak tuning w jvc mastering center tego urządzenia był przeprowadzany, i to słychać ;)

post-17470-100008540 1238923047_thumb.jpg

mikson, 5 Kwi 2009, 08:01

>ma klimacik systemik, monitory są bardzo ładne a hebelki w elektronice i pokrywa alu robi swoje :)

jakiś czas temu wydali wersje limitowaną z drewnianą pokrywą

http://www.jvc-victor.co.jp/download/catalog/ex-a3-2008spring-v01.pdf

PS mogliby również odświeżyć ex-a10, dorzucić sacd i dać drewniane boczki ;)

post-17470-100008537 1238924025_thumb.jpg

Witam i dołączam do klubu z moją Onkyo cr-325.Wylicytowałem ją na allegro tydzień temu ale w dziwny sposób bo pod koniec aukcji(2min)ktoś mnie przelicytował więc zrezygnowałem bo cena była niewiele niższa niż w pobliskim Media...Więc myslę;w cholerę z tymi aukcjami idę do MM i przed wyjściem jakieś dwie godziny po licytacji sprawdzam rutynowo pocztę a tam wiadomość od allegro że wygrałem aukcję...o co chodzi??!!!...myślę.otwieram link i no proszę wygrałem aukcję Onkyo za 650zł!!!!ten co mnie przelicytował widocznie był podstawiony albo co... grunt że się wycofał w ostatniej chwili;)))).

Na moje warunki (tułaczki po wynajmowanych pokojach w wawie obecnie 11m2)mieszkaniowe to wystarczający sprzęt.Ogólnie to jestem pod wrażeniem tego zestawu zwłaszcza za te cenę.Świetny bas i podbicie basu ładnie pulsuje i wypełnia pokoik,wysokie całkiem przyjemne,potrafi głośno zagrać.

Ktoś narzekał na plastikową gałkę głośności...no cóż to chyba jedyna "wada"-i tak używa się pilota zresztą bardzo wygodnego.

...polecam i pozdrawiam

...oczywiście byłbym chory gdybym nie rozkręcił;).Środek tak jak w mikrusach większa część to napęd.To czego nie widać to dosyć duży transformator obsługujący końcówkę,po parze tranzystorów na kanał,kondensatory 2 razy po 3300uF.

onkyo cr-325

post-8077-100008522 1238933645_thumb.jpg

A ja właśnie kupiłem na testy "miniwieżę" SONY CMT-HX70BTR. Zobaczymy co jest warta :). Ciekawostką jest dość dobry wzmacniacz w klasie D dual mono z przetwornikiem A/D 96Khz/24bit. Do tego solidne zasilanie..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.