Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

810 nie wyświetla folderów na wyświetlaczu. Słuchałem sobie cały dzień mini sony, kombinowałem.. nawet rozkręciłem jeden monitor z ciekawości. Powiem szczerze, że jestem mocno zaskoczony jak ta puszka gra. Ma przyjemną średnicę, która jak wcześniej pisałem jest dość wysunięta. Wysokie dość ostre i detaliczne. Basu jest sporo. Niski i miękki - trzęsie mi szybą w drzwiach :-). Szczerze mając porównanie nie wiem czy wybrał bym piano jak poprzednio.. nie traktujcie tego jako reklamę - to tylko moje zdanie i moje odczucia. USB złapał bez problemu dysk 80gb ze wszystkimi folderami. Mocy ma SPOORO. Chyba nawet więcej niż pianocraft. Ciężko go zmusić do zmęczenia. Potem dam zdjęcie z monitorka.

witam,

Onkyo, Yamaha..etc. Proponuję Kenwood K-1000

http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B148501/cid/5004/Kenwood_K_1000_srebrny/

..cena, ceną..rozumiem, też miałem początkowo przeznaczone 1800 na mini, potem pojawił się K-1000 na sieci only USA & Japan. I nagle w polskim sklepie za 2.200 PLN. Dołożylem, kupiłem, jestem bardzo zadowolony.

post-20519-100008168 1239211824_thumb.jpg

witam,

Onkyo, Yamaha..etc. Proponuję Kenwood K-1000

http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B148501/cid/5004/Kenwood_K_1000_srebrny/

..cena, ceną..rozumiem, też miałem początkowo przeznaczone 1800 na mini, potem pojawił się K-1000 na sieci only USA & Japan. I nagle w polskim sklepie za 2.200 PLN. Dołożylem, kupiłem, jestem bardzo zadowolony.

post-20519-100008167 1239211868_thumb.jpg

http://picasaweb.google.pl/altonzasx/SONYCMTHX70BTR#

Garstka zdjęć z wnętrza monitorów CMT-HX70BTR. Zwrotnica jest ciut większa ale nie odsłaniałem wytłumienia. Jutro jak znajdę chęć i czas to otworzę mini i porobię zdjęcia. Jeżeli chodzi o wykonanie - solidnie i schludnie.

klkck, 8 Kwi 2009, 12:40

>Dobra.Powiem otwarcie.Jakiś czas temu szukałem mini i szukam cały czas...

Moim zdaniem nie powinieneś opierać się tylko na opiniach innych użytkowników, każdy z nas może mieć trochę inne upodobania dźwiękowe, słuchałem pianocrafty wielokrotnie i jak dla mnie grają trochę za metalicznie a poza tym wziąłbym poprawkę na to, że jednak to dość leciwy model.

Może spróbuj Denona DF-102, dwa lata temu w Saturnie kosztował mnie 2100zł. Sprzęt jest dopracowany w każdym detalu, nie potrzeba tv żeby przeglądać foldery mp3 czy wma. Amplituner posiada dwa wyjścia sygnału i pięć wejść,tak że można podłączyć tv, dvd, cd, ipoda z dokiem, gramofon i oczywiście osobne wyjście na subwoofer.

Żeby zestaw ładnie zagrał to:

1. od razu decydujesz się na inne monitory, lub jeśli masz trochę zacięcia do majsterkowania (tak jak ja) :) to z tych firmowych sam zrobisz niezłe "wymiatacze".

2. wszystkie kable do wymiany.

3. sprzęt potrzebuje kilka dni na wygrzanie, dopiero wtedy ujawni swoje walory.

4. w zależności od akustyki pomieszczenia ewentualnie dokupujesz suba.

Swojego "denka" słucham już druki rok i jeszcze nie miałem z nim żadnych kłopotów.

Szybko i bez problemu wczytuje wszystkie cd i absolutnie nie słychać napędu.

Wzmacniacz, mocy ma sporo, czuje się że byle kolumienki go nie zmęczą.

Brzmienie ? - inne niż pianocraft, ogólnie cieplejsze: góra subtelna - nie męcząca, bas raczej miękkawy,średnica wyraźna i dość szczegółowa. Po ostatnim porównaniu z Denonem PMA 757 jestem przekonany że prędko go nie zmienię.

W każdym bądź razie pomimo najlepszych referencji ale nie słysząc na własne uszy brzmienia, ja nie zdecydował bum się na zakup żadnego sprzętu. :)

Życzę Ci udanego zakupu.

To mi się podoba że każdy ma swoje zdanie. Co do E810, jako że jestem jego posiadaczem z zmienionymi kolumnami, powiem Ci że gra identycznie jak E410 tylko dłużej wczytuję płyty, sama praca podczas odtwarzania jest taka sama. Ma ten plus że ma Dvd(minus taki o którym wspomniałem wcześniej) i na Tv możesz sobie spokojnie Mp3 zobaczyć(tzn. foldery, zdjęcia itd.). E410 ma nawigację z wyświetlacza na amplitunerze. Taka jest między nimi różnica, także jak nie masz TV w pokoju i nie będzie mini zestaw do niego podłączony to polecam E410 lub któryś z typów kolegów na forum. Masz się nad czym głowić :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

mikson, 8 Kwi 2009, 15:39

>zapomniałem napisać, w salonie powiedzieli mi że negocjują z yamahą żeby samą elektronikę 1330

>sprzedawać :) w sumie dobry pomysł :)

Świetny pomysł. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

ALTON, 8 Kwi 2009, 21:42

>DawidM nie na amplitunerze tylko na samym wyświetlaczu w CD ;)

Uuu :P Napisałem od rzeczy ;) Śpieszyłem się(przyjście z pracy, jedzenie, oglądanie meczu i pisanie na forum). Dzięki za poprawkę.

dziś w salonie po odsłuchu 1330 pomacałem śliczne bachy :) http://www.viennaacoustics.at/products/bach/bach.php#anker

piękna kolumna, przetwornik poliwęglanowy seasa, wspaniała proporcja klasyczny wygląd i takie połącznie z nowocześnie wyglądającym seasem :) malina, nie słyszałem jak grają ale ponoć bardzo udane zestawienie tworzą z yamaha as1000/2000 gdzie bachy są ciepło grającymi , relaksującymi i niesłychanie muzykalnymi kolumnami ,,, tylko ta cena..... komplet 7tys a przed podwyżkami mniej niż 5tys ,,,

ehhhh czy wszystko musi być takie drogie?

Focal + Naim

Będzie, wg. mnie jedyna opcja to poczekać na okazję(też się takie teraz zdarzają) lub przeczekać na drugą połowę roku(powinno być ciut lepiej).

Sam licytowałem poprzedni zestaw od tego sprzedawcy. Dałem 1250zł poszedł za 1300zł :/

Trochę jednak sprzedaż się napędziła między innymi wpisami w tym wątku :) i na 99,9% zestaw pójdzie za cenę kup teraz.... W sumie wychodzi 1600zł...Przyzwoicie

Tak porównując do "obowiązujących" cen to tuner lub kaseciak jest za free :)

Poprzednią aukcje obserwowałem raczej z ciekawości wtedy ale fakt że to chyba była najlepsza oferta (ostatecznie cena jaka wyszła) z ostatnich paru miesięcy...

te monitorki są niesamowite, taka maksymalna prostota ciepło i analogowość z nich bije :) sam przetestował bym z ciekawości jak grają

Focal + Naim

http://victor-direct.jp/shop/item_list?category_id=48870

fajne są podstawki do nich i do montażu całe kity :) szkoda że nie u nas

Focal + Naim

o znalazłem o propagacji sygnału w różnych membranach jak widać drewniana jest bardzo dobra

http://www.jvc.com/presentations/exa1/features/index.html#speaker

Focal + Naim

Witam wszystkich entuzjastów maleństwa. Właśnie stanąłem przed wyborem mini dla małego domownika do słuchania bajek i różności, ale kupując chcę też mieć jakąś „radość” z zakupu. Dlatego nie będzie to np. i tu nie podam marki – padło na SONY. Obecnie wytypowane są dwa modele, które muszą mieć mp3, USB:

http://www.sony.pl/product/hfs-cd-music-system/cmt-bx30r

http://www.sony.pl/product/hfs-cd-music-system/cmt-hx30

ten drugi ze wzmacniaczem cyfrowym S-Master i tu pojawia się pytanie, czy ktoś obcował z tym rozwiązaniem technicznym ? Jeżeli tak, to czy to słychać, bo różnica w cenie jest ok. 60 zł. Z wielką przyjemnością przeczytam opinie użytkowników i nie tylko.

Wesołych Świąt, asako

asako, 10 Kwi 2009, 11:43

>Witam wszystkich entuzjastów maleństwa. Właśnie stanąłem przed wyborem mini dla małego domownika do

>słuchania bajek...

przydałoby się mini z vinylem ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.