Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

moim zdaniem dzisiejsze mini troche traci w porownaniu z ich starszymi bracmi(napewno wyglad i wykorzystane materialy)poprostu dzisiejsze mini ale i ogolnie HIFI jest budowane oszczedniej juz niema tego rozmachu i przepychu materialow teraz coraz wiecej widzi sie tandetnego plastiku(no coz moze koszty)jak dla mnie mini Denona cx-3 bardzo przypomina te stare super konstrukcje :)

post-21568-100005583 1233063887_thumb.jpg

post-21568-100005584 1233063887_thumb.jpg

post-21568-100005585 1233063887_thumb.jpg

A miał ktoś już przyjemność odsłuchania PC E730 ?

Jak się spisuje to cacuszko ??

Mam dylemat pomiędzy E810 a E730 ...

Może wiecie kiedy wejdzie następca E810 ?!

dzięki

Bas do najniższych nie należy ale rekompensuje to energicznym graniem. Średnica wysunięta lekko w przód co mi bardzo odpowiada. Wysokie lekko ocieplone. Ogólnie uważam, że AX10 jest jednym z najlepszych wzmacniaczy jakie miałem.

tdp, 27 Sty 2009, 16:07

>A miał ktoś już przyjemność odsłuchania PC E730 ?

>Jak się spisuje to cacuszko ??

>Mam dylemat pomiędzy E810 a E730 ...

>Może wiecie kiedy wejdzie następca E810 ?!

>

>dzięki

Następca E810 czy E410 to na moje oko droższy zestaw mini Yamahy który kosztuję oficjalnie ponad 3k. Nosi symbol MCS-1330. Co do E810 czy E410 to jasne że są lepsze niż E730, bo mają rozdzielne sekcje(co pociąga za sobą kupno lepszych kabli-można subtelnie kształtować brzmienie) czy mają większe możliwości w zmienianiu kolumn. Mówiąc krótko jeśli miejsce i gotówka Ci pozwala to bierz E810 czy E410. Chyba że masz kasę na zestaw MCS-1330(jednak tu bym też posłuchał innych zestawów w tej cenie). Z kabelków do PC polecam na start tanie głośnikowe ProCaby LS15 czy 25 lub Jantzeny. Interkonekt do 50zł to Klotz a do 100zł to Sommer the Spirit. Powyżej tej kwoty wg. uznania.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

PS. zapomniałem dodać że daj zestawowi tydzień na wygrzanie kolumn(ich ruchomych mechanicznych części).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

ALTON, 27 Sty 2009, 00:02

>stomasz pytam o monitorki, ponieważ sam się nad F102/3 zastanawiam. Są tanie i dość ładnie wykonane

>(z tego co widać) a Ty jako pierwszy chyba pokazujesz środek :-).

Kilka dni cierpliwości i obejrzysz je sobie dokładnie z detalami. :)

Pozdrawiam.

Dzięki piękne za odpowiedź,

co do kwestii finansów na aukcji różnica pomiędzy E730 a E810 (E410) to różnica 200 pln. Z miejscem to podobnie zajmują ...

Chodzi mi o fakt, iż E730 posiada wejście USB / co jest mocnym atutem ... Jednak ma uboższy wzmacniacz, zastanawiam się czy przypadkiem niebawem nie ukaże się nowsza wersja E810 z owymi gadżetami....

Gdyby ktoś był w temacie, proszę o opinie

ALTON, 27 Sty 2009, 22:43

>stomasz będę Ci bardzo wdzięczny. Przy okazji najważniejsze. Co możesz powiedzieć o ich dźwięku?

I tu Cię zaskoczę - fabrycznie grają raczej nie ciekawie przynajmniej w zestawieniu z DRA-F102 - szczególnie zaskoczył mnie brak wysokich tonów, średnica i bas ... ok. ( pewnie mój opis Cię nie zadowoli ale nie chcę niepotrzebnie "czarować" - dopiero się uczę audiofilskiego rzemiosła):)

Natomiast jeśli wywalisz wszystkie złączki i wsówki ( baardzo tłumią dźwięk) i najlepiej zastąpisz kable swoimi kablami głośnikowymi wtedy to już nie będą te same zamulone monitory.

DRA-F102 jest dość specyficznym amplitunerem, dlatego monitory traktuję jako źródło średnich i wysokich tonów a bas otrzymuje z subwoofera. Jednak gdy moje monitorki podłączyłem pod chyba jeden z lepszych diorowskich wzmacniaczy zaskoczyły mnie bardzo in plus - kilka stron wcześniej pisałem o tym: http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=39295&p=34#k . Myślę że są warte tych pieniędzy :) Pozdrawiam

> tdp, 27 Sty 2009, 22:43

E730 brzmi jak E320/E700 czyli dobrze (nie dajmy sie malym gabarytom)....ma te same dobre kolumny nx-e700 w zestawie i taki sam wzmacniacz.

to jak by polaczenie tych dwoch mini z tym ze dorzucili port (wyj) HDMI w standardzie 1080p.

mam foldery informacyjne E320/E700/E730/E410/E810

oraz instrukcje od E320/E700/E410/E810

wiec jak chcesz wyslij mi swoj adres e-mail na prw a ja wysle to co cie interesuje

Witam wszystkich klubowiczów. Melduje się kolejny PianoCrafciarz ;)

Alton, pytanko kieruję do Ciebie bo masz styczność z podobnym sprzętem - czy jest szansa, że amplituner yamahy z serii 10 uciągnie kolumny 4 Ohm i nie padnie ze zmęczenia? W specyfikacji napisane że minimum 8Ohm :/

Pozdrawiam.

Owszem. Mam jedynie kawałek serwisówki ;-). Niższy model a chyba najbardziej unikalny z mini yamahy. Ps. Do mnie idzie właśnie nowy "członek" systemu - yamaha yst-sw515 :)

Do mnie mam nadzieję dojdzie niebawem wspomniany RX-10 :) będę miał możliwość bezpośredniego porównania z Pianocraftowym RX-E810 więc postaram się zdać relacje jak to wypada. Pytałem o te kolumny bo ten ampli miałby mi służyć jako muzyczne tło. Wiem że to bardzo nieaudiofilskie ale chciałbym do niego podłączyć mały zestaw Bose Acoustimass 3 właśnie 4R. Chyba że zaskoczy mnie jakoś to pomyśle o jakimś cd do kompletu i normalnych kolumnach.

No tak, ten AX-9 wygląda jak RX-10 z wymontowanym tunerem, stąd pewnie funkcja sleep i ten selektor. Swoją drogą gratuluję umiejętności wyszukiwania. Myślałem że takie zdjęcie nie istnieje a cały AX-9 to fatamorgana ;)

Witam serdecznie.

Od wczoraj mogę oficjalnie przystąpić do Klubu. Może to już nudne, ale też stałem się posiadaczem PianoCrafta. Wybrałem model E-410. Pytałem kilka dni temu o mniejszych braci, bałem się tzw. "cykania" przy cichym słuchaniu. Na szczęscie nic takiego nie występuje. Za jakiś czas może wymienię kabelki, ale muszę o tym troszkę poczytać.

Pozdrawiam.

Z tym "cykaniem" Yamahy u mnie zaobserwowałem śmieszne zjawisko. Po przestawieniu sprzętu w inne miejsce, cykanie zanikło jakby coś tam mu się lepiej ułożyło. Tak więc w moim Piano DVD cyka ale też nie zawsze. Jeśli ktoś ma taki problem proponuje spróbować go zwyczajnie szturchnąć ;) Serio u mnie to zadziałało.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.