Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A do mnie przed chwilą dotarł player do kompletu w równie wyśmienitym stanie co wzm :) już mam komplecik. Zastanawiałem sie jeszcze nad tunerem bo ładny sam w sobie ale raczej odpuszcze...już itak niemałe to :)

post-20011-100000231 1237381774_thumb.jpg

>marcusSE, 18 Mar 2009, 15:40

>Ja chyba jednak tunerek tez bym dokupil :)

Tuner ładny jest i gdybym kupił to tylko dla dekoracji bo radia niesłucham ale w moim ustawieniu zestaw byłby wizualne za wysoki tak więc odpuściłem...takie uroki pokoiku 8m2 :)

sorki ze nie w temacie ale śmieszne głośniki wypościł altec

http://www.alteclansing.com/index.php?file=north_product_detail&iproduct_id=expressionist_bass

:)

Focal + Naim

ALTON, 18 Mar 2009, 18:10

>Strefaz to, że ma 2mpix o niczym nie świadczy :). Ilość mpix w fotografii to prawie najmniej ważna

>kwestia :-P

Owszem ale przez ten parametr chciałem jedynie umieścić aparat w czasoprzestrzeni :) jakiś 2003r w dodatku bardzo niski marketowy model Kodaka :)

Ten maluch (215mm szerokości) to amplituner kina :)

był na allegro taki model od początku roku do niedawna za 350zł :) koniec końcem chyba został obdarowany lepszymi fotkami i jak widać poszedł za przyzwoite pieniądze http://www.allegro.pl/item542969757_teac_ag_h350_okazja_bcm.html

Ostatnio oglądałem sporo reklamówek Teac'a w pdf'ach i także zorientowałem się że seria 300 była bardzo rozbudowana (chyba bardziej od 500). Ogólnie bardzo fajne sprzęciki a toczone gałeczki są naprawde super fajne w tym wydaniu choć te z 500 na początku mi się okropnie niepodobały (dopuki nieobadałem osobiście). Ostatnio przeglądając ebay.co.uk widziałem że tam seria 300 jest tak samo popularna jak u nas Piano :)

A tak pozatym to słucham sobie włąśnie płyty Akon'a - Freedom (poszerzając horyzonty muzyczne :) ) i bardzo mi się podoba jak to razem gra :) Narazie stwierdzam że zestaw jest dopracowany np szuflada CD po otworzeniu i pozostawieniu, sama się zamyka po parunastu sekundach-niby nic ale fajna sprawa jak się zapomni. Bardzo mi się również podoba że po "włączeniu" całości wystarczy selektorem wejść na wzmacniaczu przestawić na CD a odtwarzacz automatycznie załącza płytke (bez wciskania PLAY). Takie drobne sprawy a cieszą:)

Tutaj jest większość Teac Reference elementów (niestety nie wszystkie) jako tako opisanych.

Seria 300

http://www.audiorama.com.br/teac/reference300.htm

Seria 500

http://www.audiorama.com.br/teac/reference500.htm

marcusSE, 17 Mar 2009, 23:44

>Stomasz powiadasz ze lubisz nowinki ja rowniez to na dobranoc aby bylo o czym mazyc :)

...noo ładne cacko, a marzenia czasem się spełniają - pytanie tylko czy to jeszcze jest audiofilizm ?

Strefaz, 18 Mar 2009, 21:19

>Tutaj jest większość Teac Reference elementów (niestety nie wszystkie) jako tako opisanych.

Wygląda na to że Teac to całkiem solidna marka - każdy może znaleźć coś dla siebie, ich design przypadł mi bardzo do gustu. :)

>stomasz, 18 Mar 2009, 23:24

>Strefaz, 18 Mar 2009, 21:19

>

>>Tutaj jest większość Teac Reference elementów (niestety nie wszystkie) jako tako opisanych.

>

>

>Wygląda na to że Teac to całkiem solidna marka - każdy może znaleźć coś dla siebie, ich design

>przypadł mi bardzo do gustu. :)

Wykonanie jest napewno bardzo dobre, gra według mnie adekwatnie do designu :) a co do marki, niestety u nas mało znana, bez reklamy zato z dużymi cenami...

Teac ma jeszcze hi-end'owy brand co się zwie Teac Esoteric...np (chyba) topowy sacd player x-01d2 nasz dystrubutor wycenił na 69,900zł (69 tyś zł)... marka z pewnością nielicha :) tylko mało znana u nas...

>mikson, 19 Mar 2009, 08:39

...ale to są produktu już HIFI

Moim zdaniem Esoteric to już nie hi-fi a hi-end zwłaszcza patrząc na ceny śmiało się kwalifikuje bez wzgledu nawet jak gra ponieważ jakotaka definicja hi-endu jasno określającą przynależność nieistnieje najczęściej kwalifikacja określana jest na podstawie ceny :) a te są mocno hi-endowe (na przykładzie powyższych playerów).

VRDS-neo stosowany w nowszych playerach Teac Esoteric, ładny widok, zero plastiku :) za tą cene mogli sobie pozwolić bez zbytniego zaniżenia przycinki :P

post-20011-100000172 1237458728_thumb.jpg

post-20011-100000173 1237458728_thumb.jpg

post-20011-100000174 1237458728_thumb.jpg

Właśnie przypadkiem natrafiłem w internecie na takie ustrojstwo.

Przyznam szczerze ,że nie wiedziałem o istnieniu linii produktów "Eclipse" firmy Marantz....

Dość kontrowersyjny design :D

post-22432-100000160 1237463833_thumb.jpg

post-22432-100000161 1237463833_thumb.jpg

do wszystkich userów z dzielonym piano :)

zapomniałem napisać wcześniej o tym , można zdjąć tę dziwną białą kratkę na górze trzeba wyjąć 6 małych czarnych zapinek i po prostu zdjąć tę białą kratkę ,

uwaga pod którą wcześniej myślałem że jest dziura i że służyła w celu zamaskowania

a jest normalna jednolita obudowa z wentylacją jak z tyłu ,, bardzo dziwne po co ona jest??

pytanie za 100 punktów :)

piano wygląda już elegancko bez niej :)

Focal + Naim

mikson, 19 Mar 2009, 13:36

Ja również nabrałem się na tę kratkę i myślałem że pod nią już tylko przepaść ;) Piano już nie mam ale Twoje spostrzeżenie mnie rozbawiło w pozytywnym sensie. Ta kratka była dla mnie obciachem dla Piano a wystarczyło ją zdjąć i już :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.