Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ten egzemplarz jest dla mnie zagadką ze względu na miedziowaną obudowe od wewnątrz...swoją drogą gdy pojawił się wieczorem w komplecie z Cd za te 900 złociszy to po chwili już go niebyło :) cena była bardzo dobra. Narazie jedyny jaki widziałem z miedziowanym środkiem. Z tą elektroniką w 500 i 500i trzeba by porównać wszystkie elementy :P bo możliwe że zmienili jedną drobną pierdółke jak w przypadku odtwarzaczy PD-500/500i/500C CD-r CD-rw campatible/ 1-Bit/ Multibit które tak naprawde technicznie niczym się nieróżnią poza napisem na panelu a historia z Multibit i 1-Bit jest troche naciągana podobnie jak CD-r, CD-rw bo wszystkie modele są kompatybilne :P taki marketing :) bynajmniej tak wychodzi po specyfikacjach technicznych i wyszczególnionych elementach które powinny się różnić między modelami a nieróżnią się :)

Fakt że są setki lepszych CD zabudowanych po brzegi ale tak kiepsko tu też niejest-pare dobrych elementów jest no i gra całkiem przyjemnie. Może taki kontrast dla konstrukcji wzmacniacza z kompletu :)

Wkażdym razie wcześniej dużo puszczałem muzyki z laptopa (duża wygoda-wiadomo) we flackach->SB 24Bit usb->Sommer The Spirit XXL->wzm, teraz już licze ile płyt potrzebuje na wypalanie bo z laptopa to "niegra" w porównaniu z CD :) TEAC 500 to tak czy inaczej czołówka w segmencie mini (bynajmniej tych wmiare popularnych), niemusi być "naj", ja itak już zakończyłem szukanie, wreszcie przestałem kilka razy dziennie wpisywać te cztery literki w wyszukiwarce allegro :P teraz tylko music, music i jeszcze raz music. Najważniejsze to być zadowolonym :)

dokładnie najważniejsze to zakończyć poszukiwania i mięć 100% zadowolenia z posiadania :)

http://www.logitech.pl/produkty/glosniki-personal-audio/bezprzewodowe-systemy-muzyczne/single/squeezebox-classic.html

bawił może się ktoś takim cudakiem?

Focal + Naim

czyzby na dobre nastala moda na markowe "budziki"? nie tak dawno byl poruszany temat malenstwa z pod znaku Ferrari a tu jest kolejne malenstwo. Producent chwali sie 24-bitowym przetwornikiem DAC Burr-Brown ale konkretnych parametrow nie podaje (podobnie jak w tym Ferrari). Ale sam jestem ciekaw jak to gra, bo moze sie okazac ze jest warte swojej ceny 800-1000 PLN (moze, ale nie musi).

A tak przy okazji Yamacha tez ma cos podobnego w ofercie. Yamaha tsx-100 a cena okolo 1200 PLN

post-21637-100009945 1237638819_thumb.jpg

post-21637-100009946 1237638819_thumb.jpg

użytkownicy mp3 playerów zacierają ręce i ja w sumie też :)

http://www.audiostereo.pl/Nowa_jakosc_empetrojek_mp3HD_50222.html

mp3HD bezstratny to może być fajna sprawa jeżeli np ipod to chwyci bez problemu bo FLAC nie chce :)

Focal + Naim

ten sony jest fajny ma wejście optyczne :) czyli własnego daca :) mnie to interesuje od dłuższego czasu :)

to jest jakiś nowy model sonego?

Focal + Naim

mikson, 21 Mar 2009, 19:24

>użytkownicy mp3 playerów zacierają ręce i ja w sumie też :)

>http://www.audiostereo.pl/Nowa_jakosc_empetrojek_mp3HD_50222.html

>mp3HD bezstratny to może być fajna sprawa jeżeli np ipod to chwyci bez problemu bo FLAC nie chce :)

z tym że nie jest to oczywiście żadne HD ;)

>mikson, 21 Mar 2009, 19:36

>ten sony jest fajny ma wejście optyczne :) czyli własnego daca :) mnie to interesuje od dłuższego

>czasu :)

>

>to jest jakiś nowy model sonego?

Tutaj jest troszke w jakiejś zapowiedzi z 2007 roku.

http://nt.interia.pl/news/audiofile-beda-zachwyceni,868654

Chce nawiązać do wcześniejszych zdjęć radiobudzików: bardzo ładne, firmowe gadżety, przyjemnie mieć coś takiego, najchętniej w swojej sypialni widział bym białą yamahę w drewienku ale nie łudźmy się, co najwyżej może to ładnie zaplumkać czystym dźwiękiem :)

post-17993-100009885 1237672504_thumb.jpg

stomasz,

to czy ładne to kwestia gustu, komuś może się taki design podobać komuś innemu nie do końca... abstrahując jednak od samego wyglądu takiego ustroju, "dobrą miniwieżą" z pewnością bym tego nie nazwał, i tu chyba wszyscy się zgodzą :]

zdecydowanie bardziej wolałbym wejść w posiadanie np zestawu mini SACD Sony System 501 + monitory Fostex G1300 niż wszystkich powyższych budzików razem wziętych :)

Ten zestaw Sony to fajne cacko. Tyle ,ze praktycznie niedostępny w Polsce a jeśli to w kosmicznej cenie. W UK zestaw kosztował około 500funtów... W Polsce tyle kosztuje sam wzmacniacz...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.