Skocz do zawartości
IGNORED

Obudowy na alektronike - 'Kity'

miqolaj87

Rekomendowane odpowiedzi

>P.D.

Drewno jest piękne o ile jest jedynie wykończeniowe, wszak na drewnie to sie wszystko nie trzyma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dural PA 12 wszystko z płaskowników 10mm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

darkul, 27 Lut 2008, 17:17

>Wykonać obudowę ze stali niemagnetycznej byłaby bajka ale gdzie kupić taki materiał / strategiczny.

No nie taki strategiczny każda stal nierdzewna tzw kwasiak lub inox to niemagnetyczny materiał

>APY

Są kwasówki jedne i drugie, zależy od wykonania.

Kwasówa jest fajna w szczególności elektropolerowana , ale też jest z nią jazda.

Osobiście nie bardzo przepadam za obróbką laserową.

W tym przypadku tylko laserówka.

>P.D.

Hm..... kolumny są zawsze niskoimpedancyjne i problem ekranowania jest nazwijmy to poza dyskusją.

Oprócz kubków ekranujących rzecz jasna.

Wszędzie tam gdzie możemy mieć do czynienia z rożnymi polami elektromagnetycznymi i pracą z wysokimi impedancjami przesyłania /wzmacniania sygnałów drewienko odpada. No chyba że od wewnątrz czymś przyekranujemy...

No wlasnie, na zdjeciu ktore zamiescilem uklad aktywny preampa jest w metalowej subchassis, a wiec ma ekran. Drewno jest jednak dalej konstrukcja nosna. Jak piszesz ze sie "nie trzyma" to nie wiem czy masz na mysli ekranowanie czy aspekty mechaniczne konstrukcji?

>Peter

Co jest mocniejsze chasiss z np.10mm duralu czy np.20mm sklejki ?

Ekranowanie widzę , doskonale.

Nie jest to urządzenie w którym mamy do czynienia z dużymi wzmocnieniami , więc O,K.

Wszak wedle wiedzy potencjalnych amatorów kwaśnych jabłek musi być duże, ciężkie i drogie.

Gdy pokażesz na dłoni wzmaka integrę nie wstydzącego się porównań z zacnymi klamotami to taki gość stwierdzi ze jest beeee.

Peter Daniel, 27 Lut 2008, 19:03

>>>Drewno jest piękne o ile jest jedynie wykończeniowe, wszak na drewnie to sie wszystko nie

>trzyma.

>A z czego sa kolumny robione? I jakos sie to wszystko trzyma.

Współcześnie głównie z MDF a jemu bliżej chyba do papieru niż do litego drewna ;-))

Widziałem smutne próby zastosowania obudów z drewna do mocnych wzmaków..... prędzej czy później sie to rozchodziło.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić aby Nagra wypuściła wzmaka w akrylu lub MDF , chociaż jak ich kiedyś księgowa ścignie to kto wie ?

>>Współcześnie głównie z MDF a jemu bliżej chyba do papieru niż do litego drewna ;-))

Boczne panele wewnetrzne w Connoisseur tez nie sa z litego drewna. Poza tym, oto co pisze sam projektant na ten temat:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a co powiecie na obudowy z firmy modushop?

Ukryta Zawartość

mysle ze to bardzo ciekawa propozycja nawet wliczajac koszty wysylki :)

Przykladowo obudowa ze zdjecia ponizej w cenie niewiele powyzej 70€ - to wychodzi jakies 250pln !!! chyba nikt na zamowienie czegos takiego w tej cenie nie wykona :) No i moze jak by zrobic grupowe zamowienie to dalo by sie jeszcze zejsc z cena :))) albo przynajmniej zaoszczedzic na wysylce :)

post-3138-100008728 1204148757_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

widze ze forum nie przyjmuje znaczka euro :))) oczywiscie mialo byc napisane ze obudowa kosztuje 70 euro - zreszta sami mozecie sobie poprzegladac oferte firmy modushop - napewno kazdy znajdzie cos ciekawego dla siebie :)

a co powiecie na obudowy z firmy modushop?

Ukryta Zawartość

mysle ze to bardzo ciekawa propozycja nawet wliczajac koszty wysylki :)

Przykladowo obudowa ze zdjecia ponizej w cenie niewiele powyzej 70 euro - to wychodzi jakies 250pln !!! chyba nikt na zamowienie czegos takiego w tej cenie nie wykona :) No i moze jak by zrobic grupowe zamowienie to dalo by sie jeszcze zejsc z cena :))) albo przynajmniej zaoszczedzic na wysylce :)

post-3138-100008727 1204148948_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tylko zapomiales doliczyc vat;) + wysylka... to daje cena jak za obudowe w polsce zrobiona na zamowienie pod konkretne wymagania...(mam na mysli otwory w panelach)

mam nadzieje ze do konca tygodnia bede w stanie przedstawic dokladna, konkurencyja oferte;)

Obudowa dla mnie super. Poniżej załączam mniejszą w cenie 29 euro+ podatek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

miqolaj87 ~ no ja jestem ciekaw kto by wykonal w tej cenie taka obudowe :) szczegolnie chodzi mi o takie radiatory bo same te radiatory ciezko kupic :) Ja napewno do kolejnej konstrukcji pokusze sie na jakas obudowe od nich :)

Kubedes

Miałeś rację wczoraj że chłopcy "od kredek z tornistra" rozp....ą ten wątek.

Ja Twój wpis odebrałem trochę osobiście, ale merytorycznie wyjaśniłem tylko zastosowanie innych materiałow,

co, wyjaśniłem też wczoraj, wcale nie wiąże się z obniżeniem kosztów a wręcz przeciwnie.

Miqołaj

Nie przejmuj się, tylko zamawiaj te obudowy. Jak będą gotowe, kto będzie chciał kupić na pewno kupi, bez wzglęsu na pojawiające się wpisy w wątku

Swoją drogą uważam że 400zl za obudowę "na wymiar" gotową, przysłaną w paczce pod drzwi to prezent!!!

Sam wiem jak coś zamawiam, ile to jest zachodu, godzin spędzonych na pisaniu maili, latania, załatwiania.

A chłopcy chcieliby za darmo, i żeby jeszcze ktoś tydzień za tym latał

Może kupcie bąbonierkę Goplany w metalowaj obudowie - czekoladki ja chętnie przygarnę, a obudowa będzie za 30 zł :-)

Pozdrawiam

miqolaj87 ile orientacyjnie kosztowała by taka obudowa, 2x mono

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.