Skocz do zawartości
IGNORED

kino moralnego niepokoju

kalimorfa

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie najwybitniejszym osiągnięciem tego nurtu były "Barwy ochronne" Zanussiego.

Szkoda,że reżyser póżniej nawet nie zbliżył się do tego poziomu.

• 1 miesiąc później...

wojciech iwaszczukiewicz, 21 Sty 2008, 22:26

>Dla mnie najwybitniejszym osiągnięciem tego nurtu były "Barwy ochronne" Zanussiego.

>Szkoda,że reżyser póżniej nawet nie zbliżył się do tego poziomu.

Ja z kolei wolę Kieślowskiego, w "Barwach" wszystko było chyba jednak zbyt jednoznaczne, prosto narysowane.

A ja z kolei nie mogę przekonać się do kina Kieslowskiego.

Te jego filmy takie jakieś wydumane,wymyślone zza biurka (przez mecenasa).Pozbawione są życia tego tzw. "mięsa".Przekombinowane.Odbieram je jako sztuczne.

Co do samego pytania, dosc ubozuchne (w swej liczbie dziel) to bylo 'kino' , jak juz mam wskazac poszczegolne filmy, to najlepiej odebralem 'Wodzireja' Falka i wlasnie wspomniane 'Barwy..' Zanussiego, natomiast Wajda,Kieslowski i Holland specjalnie mnie nie ujeli w tym temacie, jakos tak mimo realizmu obrazu zieje nienaturalnoscia (nazbyt to wyszukane/wydumane, malo powszechne, takie literackie) samej fabuly.

• 6 miesięcy później...
  • 3 tygodnie później...

Wahadełko - Bajon

Amator , Przypadek - Kieślowski

Wodzirej - Falk

Kobieta Samotna - Holland

Barwy Ochronne - Zanussi

Te filmy dawno się obroniły i pokazały swoją wartość,ale zawsze się znajdzie sfrustrowany i pokrzywdzony przez los internauta ,kwestionujący pozycję tych "obrazów"/ -)))) / w historii naszego kina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.