Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zarobić trochę kasy?

mjuzik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Ma do szanownych forumowiczów pytanie. Mam 18 lat, mieszkam w małej wiosce, z daleka od dużych miast (najbliższe to Sanok), mam trochę wolnego czasu (ale nie za dużo, jestem w klasie maturalnej), chciałbym zarobić trochę kasy (m.in. na sprzęt audio oczywiście). Macie może pomysły jak to zrobić? :)

https://www.audiostereo.pl/topic/39598-jak-zarobi%C4%87-troch%C4%99-kasy/

jak ladnys to chyba tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak szpetnys, to do biedronki sie na kase najmij

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Raczej szpetnym niestety.

Poza tym sposoby typu prostytuowanie się lub sprzedanie własnej matki odpadają ;]

A siedzenie w biedronce nie za bardzo mnie urządza, bo musiał bym zrezygnować z nauki, a wtedy z kolei mnie wojsko zgarnie... :)

• Redaktorzy

Nie ma co się śmiać. Niestety, też nie mam żadnego pomysłu. To nie znaczy, że ich nie ma, na pewno są dobre sposoby, tylko trzeba je znaleźć.

Spróbuj może pohandlować na allegro,obecnie to najprostsza droga żeby uzyskać zastrzyk gotówki.Schemat jest prosty:Licytujesz poszukiwaną rzecz jeżeli uda się tanio kupić to sprzedajesz drożej w opcji Kup Teraz.Inny schemat to kupno np kolekcji 100 winyli i sprzedaż na sztuki później.Jest troche urwania dupy z pakowaniem ale stan konta powoli wzrasta.Trzeci schemat to kupujesz poszukiwaną uszkodzoną rzecz i jeżeli wiesz jak to zrobić kupisz za grosze a zarobisz sporo.(przykład:np reperacja upalonej Diory WS 504 kupisz za grosze a sprawna chodzi po 350zł)

Jest tu warunek musisz być dobrym rzeczoznawcą aby nie przepłacić i uzyskać "przebitke" na danym towarze.

Pomocne będą snajpery aukcyjne,są też bezpłatne

Ja w ten sposób uzbierałem coś 3000zł zaskurniaków tylko pod sprzęt audio w pół roku.Oczywiście to kropla w morzu ale zawsze coś.Jest to obecnie ulokowane w różnych klockach które się ciągle zmieniają i na nich też często zarobie.

W końcu możesz także sprowadzać z zagranicy małe ale kosztowne rzeczy np inteconnect.Są często niedrogo a u nas "chodzą" po kilka stówek.Dlaczego małe rzeczy?Bo wysyłka to kilka Euro a np za duży wzmak klkadziesiąt

Jak widzisz jest troche możliwości ale wymaga to pewnej dozy odwagi i jakiegoś kapitału na początek nawet niewielkiego.

biedronkę odpuść- 3 znajomych chwaliło sie ze ma robote (tez 18 lat) - dwóch zrezygnowało , pracuje jeden-- robota ciężka, gówniane godziny pracy- 500zł (i też nie wierze że tle dostaje)

poszukaj raczej pracy na czarno- np w weekendy gdzieś w warsztacie itp (moj kumpel robi coś przy zderzakach i kołach- zarabia za ok 6 godzin 180 zł (czyli po 3 godziny w sobote i 3 w piątek)- moim zdaniem lipiej 180 zł za 6 godzin roboty niz 500 za cały miesaiąc

Ja Ci radzę - zostan artystą !

Ja tak wlasnie zyję i nie narzekam !

Zajadam się ostrygami, truflami, kawiorem i popijam koniakiem !

Potrafisz tak narysować ?

Warte pewnie z parę milionow $ !

(Niejaki Cy Twombly, pewnie nic Ci to nie mówi, sam widzisz !

Jak taki jakiś nieznany malarzyna zarabia taką kasiorę za takie

bazgroły, to co, Ty nie potrafilbyś ładniej namalować ?!)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potwierdzam pomysł z Allegro. Wiele przedmiotów, niekoniecznie z branży audio, można kupić tam w rozsądnych cenach (często nawet za grosze). Potem można sprzedać z niezłym zyskiem. W sumie to miałem już 2 szanse przebitki rzędu 100% na kwotach ~1000zł, ale bałem się ryzyka. Z tego powodu skończyło się tylko na szansach a nie na zarobku. No właśnie, bez ryzyka nie osiągniesz za wiele. Mowa tutaj oczywiście o ryzyku rozsądnym (czyli takim, na jakie pozwala Ci intuicja). Powodzenia.

Dziękuje wszystkim za rady. Pomyślę nad tym wszystkim, ale to nie jest takie łatwe (ta zabawa na allegro) przede wszystkim ze względu na mało sprawny i kosztowny internet. Ale jakiś pomysł to jest.

• 1 rok później...

======================================================

======================================================

Może którys z Panów z Krakowa lub okolic szuka pracownika? :) Dyspozycyjnego, szybko uczącego się, wykształcenie średnie, status studenta. Praca dorywcza lub pełnowymiarowa na okres od teraz do końca września. Hmm... Co jeszcze... O, uprawnienia na wózki widłowe posiadam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.