Skocz do zawartości
IGNORED

Który Harman jest najlpeszy 940 950 970

Karol_Szymanowski

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegoś cd możliwie jak najlepszego około kwoty 800 zł szukam więc wśród harmanów kardonów :) może jakieś propozycje ? czytałem opinie na temat tych wymienionych i ale nie wiem czy starszy lepszy czy ten najnowszy 970 opinie są skrajnie rożne w wyszukiwarce też nic specjalnego nie jest opisane to znaczy KTÓRY JEST NAJLEPSZY ZE HARMANÓW ?? szukam neutralnego cd szczegółowego ....

za 800zl nie kupisz HD970...z używanymi HK jest ten problem że mają kiepskie napędy które lubią padać. Ja mogę zaoferować nowy Onkyo Dx-7355 za 750zl...2 letnia gwarancja...ale niewiem czy dźwięk Ci będzie odpowiadał :)

witam,moim zdanie stare Harmany seri PM 6xx,sam posiadam pm645 i gra swietnie jak za pieniadze jakie za niego dalem ;-),do rocka i heavy oczywiscie

hk 970 ma duza moc i male znieksztalcenia,szerokie pasmo,góra przycieta ale nie zabardzo srednie sa ok,jest duzy zlych opini ale cos mi sie wydaje ze niesa prawdziwe,albo ktos sluchal tego wzmaka z JBL a wydaje mi sie ze to niejest dobry duet,moze jakby nie soprzedawali go np w Media Markt i kosztowal drozej opini zlych bylo by mniej ale to tylko moje zdanie ,wzmak gra calkiem dobrze jak do 2k

pozdrawiam

Karol 940 chyba nie bylo o ile sie nie myle

ale ja radzilbym ci kupic 760- najwyzszy model z poprzednikow, duzo lepszy od 970,

z tego co pamietam na pokladzie ma 2x pcm1702, w kazdym razie tym warto sie zainteresowac w cenie do 800zl

HK 970 to wg. mnie rewelacyjny wzmacniacz. Jestem jego posiadaczem od prawie dwóch lat. Tylko że jest jeden warunek trzeba mu zapewnić odpowiednie towarzystwo. Przepięknie gra z kolumnami usher-a. Pozdrawiam.

melotron, 27 Sty 2008, 19:00

>HK 970 to wg. mnie rewelacyjny wzmacniacz. Jestem jego posiadaczem od prawie dwóch lat. Tylko że

>jest jeden warunek trzeba mu zapewnić odpowiednie towarzystwo. Przepięknie gra z kolumnami usher-a.

>Pozdrawiam.

No następny!!! TU CHODZI O CD!!!

Iceman, 27 Sty 2008, 19:18

I po co zaraz tak nerwowo ?!

Jeśli chodzi o HD 970 to można brać go w ciemno. Z drugiej ręki jak najbardziej jeśli ktoś nie może pozwolić sobie na nowy.

Za 800-1000 zł dostaniesz używany CD ze Stelmachem (i nowym zegarem) na pokładzie. Lepszego CD dla początkujacego nie ma. Deklasuje wszystkie używane CD do 1000-1200 zł.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Karol 940 chyba nie bylo o ile sie nie myle

ale ja radzilbym ci kupic 760- najwyzszy model z poprzednikow, duzo lepszy od 970,

z tego co pamietam na pokladzie ma 2x pcm1702, w kazdym razie tym warto sie zainteresowac w cenie do 800zl

Intous-2xpcm 1702 posiada 740,760 posiada tylko jeden

Miałem CD Harmana ( model sprzed 970 )i dwa razy ( w ciągu pół roku ) zepsuł się napęd. Nigdy więcej Harmana nie kupię.

Mam teraz Rotela ( fakt, że model półkę wyżej ) i jestem pod KAŻDYM względem bardziej zadowolony:

brzmienie, bezawaryjność ( prawie 2 lata ), jakość wykonania.

uważać na CD harmana (970) do dobrych słuchawek albo bardzo przejrzystego systemu głośnikowego !! tego w wielu systemach budżetowych może nie być słychać, ale ten CD jest strasznie krzykliwy i przejaskrawiony... to takie przyciemnione loudness... góra lubi mocno piaszczyć nawet w bardzo korzystnym zestawieniu z b dobrym filtrem sieciowym... sądzę, że to CD należy zestawiać tylko w budżetowych systemach głośnikowych.

No niestety amerykanie wymyślili całkiem fajną charakterystykę dźwięku w Harmanach ale już napędy to tragedia...japończycy robią je prościej ale są bezawaryjne ( podobna sprawa jak z samochodami :])..ale tanie japońce grają nieciekawie...przy nich Harman to bóstwo brzmieniowe

• 1 miesiąc później...

hejka

szukaj modelu 740 lub 760 jak pisza forumowicze:) sam jestem posiadaczem uzywanego 740 i nie sprawia zadnych problemow- czyta wszystko nawet cd za 50gr nagrywane z max predkoscia:) uzywam go juz ok 2 latek ... bardzo solidne cd'ki z burn brown na pokladzie... chetnie bym posluchal i kupil 760 ale praktycznie nie do dostania...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

>Karol_Szymanowski,

>Szukam jakiegoś cd możliwie jak najlepszego około kwoty 800 zł szukam więc wśród harmanów

HD 970 - to porażka. Beznadziejna, zamulona góra. Nie wiem czy starsze modele są lepsze, nie słuchałem, ale 970 stanowczo odradzam. Pozbyłem się tego po tygodniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.