Skocz do zawartości
IGNORED

DVD pioneer DV 300 w audio

maikpl

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tu nowy. Posiadam onkyo 505 jest podłączone do komputera z karta dźwiękową prodigy 7.1 hf-fi i chce kupić jakieś do tego dvd. Główne chodzi mi o słuchanie audio. filmy też będę oglądał ale tak na 30%.

Nie wiem czy jest sens inwestować w dvd i czy ono (pioneer dv300) będzie porównywalne do tej karty?? A może jakieś inne dvd z dźwiękiem porównywalnym do prodigy??

https://www.audiostereo.pl/topic/39798-dvd-pioneer-dv-300-w-audio/

Mam od paru tygodni DV 600, dźwięk znakomity. Polecałbym raczej ten model (chociaż nie miałem okazji słuchać DV300 ani 400 przypuszczam że mój gra lepiej ponieważ ma mniejsze zniekształcenia, pasmo przenoszenia i dynamikę). Świetnie grają nawet stare CD sprzed 20 lat.

Porównuję do 20 letniego Pioniera (zmieniarki) i Manty Emperor 3 (gra ładniej od starego Pionka, ale do DV600 Mancie daleko).

Polecam

-> maikpl

Audiotrak Prodigy 7.1 to bardzo przyzwoita karta. Dlatego obawiam się, że przy połączeniu analogowym może być sporo lepsza od tego DVD.

P.S. Tak swoją drogą jak masz podłączoną kartę do amplitunera? Cyfrowo czy analogowo?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.