Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto zmienić JBL E90 na JBL L880?

Joku

Rekomendowane odpowiedzi

GT

E90 maja aż tak dużo więcej basu aniżeli L880?

Procentowo jak się to przedstawia? 20%-30%?

master...

XTi to chyba tylko 60, bo 80 czy 100 to na pokój 40-50m2.

I bardzo bardzoooo żadko się gdzieś pojawiają w idealnym stanie i na gumowym zawieszeniu.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

XTi potrzebują trochę miejsca od tylnej ściany, XTi80 na 20-25m2 można śmiało wsadzać. Ja miałem je na 18m2 i było ok. Teraz do moich 27m2 próbowałbym z XTi100, chociaż 80ki też by tu zagrały.

U mnie jest tak jak na szkicu, to ustawienie jest optymalne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przetestuje jeszcze jedne ustawienie.

Na tyłach mam E60, wstawie je zamiast E90 i zobacze jak sie zachowają w stereo, będe miał większy obraz co do zastosowania L880.

Chyba E60 są słabsze od L880 a co za tym idzie i basu mają mniej od L880.

Sprawdze.

Zmieniłem E90 na E60 i stwierdzam że E60 grają mniej dynamicznie od E90 i z pewnością dlatego ze maja mniej basu to ten bas zaznaczam na niektórych płytach niejest dudniący tak jak to jest w przypadku E90.

A co powiecie na zmiane E90 na L890? Seria L gra precyzyjniej i neutralniej i może to będzie dobra zamiana?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Takie odniosłem wrażenie. Chociaż te 25cm jakby podpiąć mocniejszy piec to i by może mocniej huknęły.

Ale nie widzę sensu takiego tematu. W tym twoim pokoju to i z E80 wszystkiego nie wyciśniesz bo krew z nosa, a tobie w łowie L890 :D

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

To pierwsze jest niekonieczne, te pozostałe tak. Ale to też tylko pod warunkiem odpowiedniego wzmachola.

Te E60 są prościutkie do napędzenia i chyba też mają większą efektywność.

jako ignorant w zakresie elektroniki mam do Kolegów proste pytanie,

jakie są zagrożenia, jeżeli impedacja kolumn jest niższa niż wzmaka (czy to wpływa na dzwięk, czy są inne zgrożenia), po sprzedaży moich 8hm usherów, będę zmuszony grać 4ohmowymi dynaudio z teacem 6-16ohm.

przepraszam, że w tym temacie, ale gdzieś musiałem sią dopisać, a inny temat, gdzie to wpisałem wyrzucili już na bocznicę.

W sobote podłączałem pod mój system Kef Q7 i jeśli L880 graja podobnie to jest kwas. Konkretnie chodzi mi o dół, średnica w Q7 jest bardzo fajna lecz góra i dół to cieniutko w porównaniu z E90.

Może ktos ma cos do powiedzenia na temat E90-Q7-L880?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ja bym nie zmieniał. E90 bym ostawił. L880 nawet jak i grają lepiej to jesteś przywiązany do dźwięku E90.

Trochę by potrwało zanim byś się przestawił na L880 (nie koniecznie było by to miłe). Ale z czasem doceniłbyś zmianę

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.