Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników kwartetów smyczkowych

dong

Rekomendowane odpowiedzi

tad46

Do tej pory nie lączyłem Bartoka z Beethovenem kryterium "podbitych" emocji. ale w tym co piszesz jest dużo racji. Ciekawe, że gdyby zapytać o "emocjonalnych" kompozytorów to chyba mało kto wskazałby na Bartoka i Beethovena.

Ja w kazdym razie juz od prawie tygodnia słucham Kwintet Dworzaka - Rubinstein i Guerneri Quartet.

• 6 lat później...

Rzadko teraz już zaglądam na forum, a jeszcze rzadziej pisuję. W obu czynnościach ograniczam się niemal wyłącznie do zakładki muzycznej. Stąd w ostatnich dniach poczułem się nieco zdezorientowany, widząc liczne stare wątki nagle podniesione na pierwszą stronę, w dodatku bez widocznego powodu.

Ponieważ w podobnej sytuacji może być więcej użytkowników forum, pozwolę sobie podlinkować ważny post SzuB-a, wyjaśniający częściowo istotę akcji protestacyjnej, która - jak się okazało - ma obecnie miejsce:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Motywacje uczestników akcji są zapewne dosyć zróżnicowane. Jednak działania podjęte przez moderację i administrację forum są na tyle nieczytelne, niezborne, wybiórcze i zwyczajnie niecelne, że nie rokują załagodzenia dość złożonej sytuacji konfliktowej.

Jako użytkownik o dość długim, jeszcze "lukarowym" stażu - pozwolę więc sobie dołączyć do protestu. Proszę tym samym forumowe "władze" o nieco bardziej pogłębioną refleksję, zrozumienie, że akcja nie jest zwykłą awanturą wywołaną przez paru oszołomów, oraz o ustosunkowanie do zacytowanego wyżej postu, który stanowi znacznie celniejsze podsumowanie niż wypowiedzi, do których moderacja i administracja raczyła się do tej pory odnieść.

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Odpowiadając na post Dominika z wątku Wagnerowskiego:

Szukam „najlepszego” wydania Franz Schubert Quartet No. 15 In G.

Preferowany nośnik winyl, ale i po cd sięgnę.

Nie znam się w tej materii, dlatego więcej wytycznych dać nie mogę, nie umiem.

Usłyszałem motyw w filmie W. Allena i mnie zaczarował.

mogę z czystym sumieniem polecić nagranie Quartetto Italiano, dostępne obecnie w poniższym dwupłytowym zestawie CD:

Ukryta Zawartość

ale bez większego trudu możliwe do upolowania także na winylu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.