Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DVD do 500 zł... :)

AWS 303

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zakupić odtwarzacz DVD. Nie chcę dać więcej niż 500 zł. DVD miałoby służyć do słuchania muzyki w formacie MP3 (najczęściej) oraz do oglądania filmów. Zależy mi na dobrej jakości dźwięku oraz na bezawaryjności. Zastanawiałem sie nad PIONEEREM DV-300 lub DV-400.

Mam więc pytanie: Czy jakość dźwięku i obrazu jest dobra? Czy czyta płyty nagrywane przez komputer? Czy czyta DVD-RW? Czy nie byłoby z nim jakiś problemów, poza czyszczeniem lasera?

Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję. :)

https://www.audiostereo.pl/topic/39861-jaki-dvd-do-500-z%C5%82/

AWS 303,

nie obraź się, nie chcę Cię zrażać do tego forum,

ale jedną z podstawowych zasad pisania na jakimkolwiek forum jest to,

że zanim o coś zapytasz, wysil się i przejrzyj sobie,

czy ktoś już nie pisał o tym czego szukasz.

Temat, który poruszasz przewija się niemal co chwilę,

nawet ze stycznia przejrzyj wątki - znajdziesz odpowiedź.

A odnosząc się do treści Twojego zapytania nie za bardzo rozumiem,

z jednej strony poszukujesz dobrej jakości dźwięku,

a z drugiej piszesz, że będziesz słuchał głównie mp3.

To czego w kónczu oczekujesz od sprzętu - upakowania na płytę ile wlezie, jak najtaniej,

czy jakości - bo o tej zapomnij, jeśli myślisz o mp3.

No chyba, że jesteś głuchy, to wtedy tak.

A odpowiedzi - czy odtwarza to czy tamto, zawiera instrukcja obsługi,

lub specyfikacja techniczna w bylejakim sklepie internetowym.

bez urazy,

pozdro,

maniek74

Do mp3 nie warto kupować markowego sprzętu - im lepszy sprzęt tym bardziej obnaży ich niedoskonałość. Manta, Wiwa, Korr, Bellwood itp. w zupełności wystarczy. A boombox z CD jeszcze lepiej spełni to zadanie.

• 6 miesięcy później...

w tej cenie mieści się panas 54 . myśle ze to rozsądny i pewny wybór.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Pioneer dv400 czyta plytki wypalane na kompie oczywiscie, czyta dvd-rw bez problemow nawet et z tesco(sprawdzalem:) nie czyta dvd wielosesyjnych. Co do dzwieku to jest podkreslony dol pasma- nawet dla mnie wielbiciela mocnego basu jest go za duzo- gra jak by z loudnes wlaczonym na max podkreconym dolnym pasmem ale moze to wina mojego zestawu...:) ogolnie godne polecenia dvd w tym przedziale cenowym

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.