Skocz do zawartości
IGNORED

Altus 300 i co dalej ??

ben0052

Rekomendowane odpowiedzi

kurde mam dopiero 15 lat... co wy myslecie ze nie chciałem jakiegos omaka albo innej lampy i infinity kappa lub cos innego i co ktos by przyszedł co sie nie zna i by sie spytał ile dałes a ja 7 kockow a on acha i by wyszedł a po 2 miałem tylko 1500 zł a z racji ze kupiłem ampi [choc nie miałem tego w planach] to juz chciałem wykrecic jakies kd.To tyle i nie sadze ze altusy są the best i jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma i prosze to uszanowac. I jesko tak mowisz teraz o altusach a jak je kupiłes to sobie waliłes na ich widok, tyle co mam do powiedzienia kropka. Myslałem ze mi pomozecie a nie bedziecie krytykować...

ben0052 - gratuluję utarcia nosa wszystkowiedzącym. Fakt, że nie kazdy na forum ma kasę na przynajmniej przyzwoity sprzet i nie wypada nabijać się z poczciwych Altusów. Ale .....

ben0052 - z drugiej strony ci przesmiewcy mają też sporo racji w ocenach altusów. Jak nie masz kasy, kup jednak porządniejszy sprzęt stereo. Porządny stary wzmacniacz (np. Denon PMA-250SE, Rotel Ra-931, NAD 320 - ok. 300-400zł) i dobre tanie kolumny (tannoy m2, eltax century lub universe - ok 300-500zł) zapewnią ci o wiele lepszy dźwięk. Zyska na tym i muzyka i kino domowe (przy dobrym ustawieniu kolumn efekty z dwóch kolumn powinny Cię mile zaskoczyć.

Technics i Altus to był naprawdę niezły sprzęt, ale 20 lat temu i to przy założeniu, że lepszy sprzet był po prostu niedostepny lub astronomicznie drogi.

nie specjalnie się urażony czuje, co najwyżej mocno zdziwiony....???

Otóż drodzy koledzy była to historia płytka ale prawdziwa. Poziomem idealnie odzwierciedla wartość Altusów których nawiasem mówiąc właścicielem był mój tata, który zmuszony był kupić to co mu pułki sklepowe narzuciły.

To że masz 15 lat i nie masz kasy nie przemawia do mnie kompletnie. Tak jak sugeruje Jara nawet z małym budżetem można zbudować przyzwoity zestaw, i my Ci w tym bardzo chętnie pomożemy. Tym bardziej nie powinieneś się obruszać, że wyśmiewamy się z "Twoich" głośników. Śmiejemy się z "cudu techniki", jakim niewątpliwie są Altusy :)

Inna kwestia to amplituner, nie wiem czemu musiałeś wybrać tak stary model i to bez dekoderów ? Nie mam pojęcia jak gra, całkiem możliwe, że nie gorzej od obecnych modeli z niższej półki, ale mimo wszystko nie rozumiem, bo nie jest to żaden biały kruk.

Pozostaje wrażenie że robisz coś na siłę kompletnie się na tym nie znając, twoje prawo. Niestety przyczynia się do tego, że zamieniasz te ciężko zarobione 1,5 tysiąca zł, w błoto. Napewno nie powiem Ci że robisz dobrze,, co więcej wydaje mi się że przez wzgląd na formułę forum (czyt. dążenie do perfekcji) mogę cynicznie podpowiedzieć abyś radykalnie zmienił podejście do tematu, bo to co teraz konstruujesz to jakiś skansen. Ciekawe, że inni forumowicze staneli w obronie.......to dodatkowo czyni ten post śmiesznym :) Po co utwierdzać młodego człowieka, że robi dobrze skoro robi źle ? wstydźcie się.............

Inwektywy przemilcze........dość żałosne i tyle :)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Moje propozycje...

ONKYO TX-SR605

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

YAMAHA RXV 661

Ukryta Zawartość

Pioneer VSX-917

Ukryta Zawartość

Ten jedynie za jakiś czas: HARMAN KARDON AVR 147

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To po co te graty w ogóle kupowałeś ? Żeby mieć sprzęt do kina którego w kinie nie wykorzystasz ......?

Ręce i nogi opadają.....

Z twoim doświadczeniem i wymaganiami połasił bym się na jakiś zeszłoroczny tańszy model. Onkyo 504 będzie w sam raz dla Ciebie.

Tak poza wszelkim. Przemyśl budżet, zdefiniuj jakie dekodery- wyjscia są Ci potrzebne, poczytaj i wybierz typ budowy kolumn które najlepiej sprawdzą się w twoim pomieszczeniu....itp.....itp......i dopiero wtedy szukaj konkretnej marki która spełni twoje oczekiwania.

no ale to nie jest odpowiedź....:) Nie pytam się o to czy żałujesz, tylko o to dlaczego ? Jeżeli szukam KD to nie kupuje tego co nie jest potrzebne za pół ceny, to nie działa w ten sposób....

Nie wiem czemu wysłałeś mi cenę jaką zapłaciłeś za Technicsa wysłałeś mi na priva. Tym niemniej uszanuje to i powiem tylko, że przepłaciłeś i teraz twoja w tym głowa żeby to w miarę bezstratne szybko sprzedać.

ben0052, 10 Lut 2008, 17:56

>to w takim badz razie jakie dvd z tymi deoderami najlepiej lg.

Zastanów się czy na pewno chcesz pozostać z tym Technicsem i Altusami. Jeśli tak to robisz krok wstecz.

Jeśli nie to wystarczy ci dowolny DVD z dekoderem DTS z wyjściami audio na 6 chinchów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.