Skocz do zawartości
IGNORED

Diora WS 504 - poprawa parametrów i ...

spagat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Serdeczne pozdrowienia dla Panów "Artuch" i "pawlikowskiego" oraz reszty forumowiczów.

Przestudiowałem cały wątek (kilka razy) i jestem pod ogromnym wrażeniem pracy (i wiedzy oczywiście) jaką tu włożyliście.

Jestem posiadaczem WS-504 (93 rok produkcji, bez awaryjna praca do dziś) i zabieram się właśnie do "zmian" w tym wzmacniaczu, mam kilka pytań.

1. Czy wymienić na nowe STKi czy zostawić działające.

2. Czy w zasilaczu mogę zastosować kondensatory SAMYOUNG 10000uf/80v (nie ma jasnej precyzyjnej opinii na temat tych kondów) czy może PANASONIC (bez napisu AUDIO)

To tyle na początek.

Pozdrawiam.

Witam.

Serdeczne pozdrowienia dla Panów "Artuch" i "pawlikowskiego" oraz reszty forumowiczów.

Przestudiowałem cały wątek (kilka razy) i jestem pod ogromnym wrażeniem pracy (i wiedzy oczywiście) jaką tu włożyliście.

Jestem posiadaczem WS-504 (93 rok produkcji, bez awaryjna praca do dziś) i zabieram się właśnie do "zmian" w tym wzmacniaczu, mam kilka pytań.

1. Czy wymienić na nowe STKi czy zostawić działające.

2. Czy w zasilaczu mogę zastosować kondensatory SAMYOUNG 10000uf/80v (nie ma jasnej precyzyjnej opinii na temat tych kondów) czy może PANASONIC (bez napisu AUDIO)

To tyle na początek.

Pozdrawiam.

STK te 44 zdaje sie lepsze, a kondziory - wstawiłem kiedyś philipsy 6800 cztery no i co wróciłem do tych orginalnych choć były już nieco napuchnięte, może jakieś nichicony KG 6800 by były lepsze o tych orginalnych

witam.

Tak jak wcześniej napisali koledzy wymień elektrolity, wyrzuć wszystkie Elwy z toru sygnału, koniecznie, to one psuja wysokie tony i maja wpływ na przejrzystość. Czasem w zasilaczu są samsungi, lepsze ale co z tego jak są już stare. Każda Diora ma dziwne "wysokie" bo właśnie ma te kondensatory(elwa). Ja kiedyś dużo bawiłem się z diorą i zdecydowanie najlepsze elektrolity do diory i nie tylko to KENDEIL, uważam je za najlepsze w ogóle. Niedawno nabyłem podobną Diore (704)do tuningu ale niestety nie mogę kupić owych kondensatorów. Opampy też by się przydało wymienić. Na tych kondensatorach to zupełnie inny wzmacniacz. STK nie ma już oryginalnych wiec nie wymieniaj. Fajne opampy są w sklepie AVT, kupowałem coś około 45zł za sztukę.

skk

• 4 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.