Skocz do zawartości
IGNORED

rx-v550 a 750 roznice

marcin1982

Rekomendowane odpowiedzi

witam posiadam rx-v550 mam zestaw kolumn 5,1 moge kupic za 1000 zl rx-v750 tylko nie wiem czy rzeczywiscie odczuje roznice na komplecie 5,1 ?

czy ktorys z kolegow posiada 750 tke? jak to chodzi ? dzwiek porownywalny do 550? czyli szkoda wydawania pieniedzy czy o niebo lepszy ?i ja kupic:)

https://www.audiostereo.pl/topic/39996-rx-v550-a-750-roznice/

RX-V 750 jest bardziej rozbudowana, ma 7.1 kanałów + 2 przednie efektowe czyli prawie 9.1, mikrofon pomiarowy do autokalibracji i co najważniejsze wyjścia pre-out. Ma też wiekszą moc (przynajmniej na papierze). Cena jak za 4-letni model dobra, w kinie domowym na pewno się sprawdzi, możesz rozbudować do 7.1. W stereo nie oczekuj cudów, w dźwięku 2.0 nie będzie lepiej, chyba że dokupisz końcówkę mocy.

widze ze malo forumowiczow mialo doczynienia z 750 tka:)

poprostu nie wiem czy rzeczywiscie wykorzystam 7.1 ? system skoro wiekszosc filmow jest dd 5.1 a moj 550 obsluguje 6.1

i chce wlasnie nidlugo dokupic tylni central ! ale czy to obsluguje filmy kodowane w 5,1?czy to cos polepszy ?

Tylny central do dobry pomysł, naprawdę dużo więcej słychać za głową, szczególnie w DTS-ES 6.1. W normalnych realizacjach 5.1 też można go uruchomić. Układ 7.1 to taki niby full wypas, do pełnego wykorzystania w filmach HD. Ja mam właśnie 7.1 i jestem zadowolony, chociaż nie ma aż tak dużej różnicy jak występuje pomiędzy 5.1 a 6.1.

o :) juz cos wiem tak sie wlasnei zastanawiam zeby zostawic ta moja 550 mam ja w pieknym stanie jak ze sklepu i dodac jeszcze tylko ten sourund back tylny central :)poniewaz hd nie mam tylko ready hd a to jak wiadomo namiastka i dluzszym czasie hd fulla nie bede mial to chyba zostane przy moim 550 swoja droga

chce do zestawu dokupic teraz suba co powiecie o yst-sw 800 yamahy? lub 320 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.