Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówka za 300$ z węża ogrodowego

_Kuba_

Rekomendowane odpowiedzi

>zoltar7

>A ja poszukuję szlaucha (najchętniej ogrodowego) z dobrym basem :))

Ogrodnictwo jako hobby nam się w kraju szerzy;). Zoltarku, chętnie bym ci pomógł tylko nie wiem o co chodzi z tym "dobrym basem";)

yolaos

Ja pisząc lampa Y nie miałem na myśli byle krzaka , tylko sprzęt pomyślany i zaprojektowany pod kątem współpracy z dużymi kolumnami w dużych przestrzeniach.

Czy uważasz ,że prawdziwa lampa to max. 8W na kanał , bo jak będzie za mocna to straci czar?

Pzdr.

>zoltar7

Ale gdyby usatysfakcjonował cię taki z "basem rozmarzonym" (dokładny cytat, bardzo intrygująca propozycja;)) to wkleiłem nieco wcześniej namiar na takiego szlaucha (fotki z tabelkami z "Hi-Fi i Muzyka").

>Marko_3T

>Czy nie możesz napisać trzech zdań w jednym poście?

odpowiedź: wybaczcie, mogę tylko jakoś tak co dzień późno kładę się spać, skumulowało się i człowiek w końcu wolniej myśli. Ale kładę się dziś wcześniej aby odzyskać świeżość. Pozdrowienia koledzy ogrodnicy.

saczek_XTRM, 11 Lut 2008, 15:21

>no i sam nie wiem... ;-)

>

>Teoretycznie to co pisze Argos ma sens. Rzeczywiście 3way powinno grać lepiej, bo odciąża

>nisko-średniotonowy głośnik od przetwarzania części pasma. Teoretycznie. Ale pamiętam jak nic

>AS2006, Avalony z zacną elektroniką zagrały po prostu jak dla mnie beznadziejnie (na wystawie można

>było znaleźć kilku wystawców prezentujących dużo lepsze brzmienie) a w pokoju Akkusa monitory C95-R1

>miażdżyły te pierwsze niemiłosiernie. Elektronika (nie pamiętam), ale nic wyszukanego. Zdjęcia są

>tutaj:

>

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teoretycznie to co napisałeś ma sens. Gdybyś przeczytał DOKŁADNIE to co napisałem, a także wypowiedź p. Madziara to byś napisał co innego. A napisałem słów kilka o POMIESZCZENIACH, sam duży metraż o niczym nie przesądza, pokój może mieć 20-25 m2 a jak się wzbudzi bas to głupia 18stka będzie huczeć jak głos topielca w studni. Żadne głosniki nie graja same, zawsze ważne jest pomieszczenie, gdyby nie było ważne to bym sobie w ogóle nie zawracał dyni 2 drożniakami. To, że Avalony poległy na AS w żaden sposób ne jest sprzeczne z moją wypowiedzią.

AS to w ogóle nie jest miejsce do wyciągani wniosków, ale jeśli już chcemy to robić to trzeba koniecznie wziać poprawkę na to że im większa kolumna tym lepiej przygotowanego pomieszczenia potrzebuje. Nie wziąłeś tej poprawki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cocine - ja cie równierz ubawie - wyobraz sobie że jade obecnie na tych kablach i nie znalazłem nic dosłownie NIC lepszego a przerzuciłem już sporo w tym około 30 diy

Jeśli ktoś znajdzie na strychu lub w rupieciarni taki kabel - polecam

Sam byłem zaskoczony i spowodował to zupełny przypadek

Dla niedowiarków zaznaczam - wyrażna odczuwalnie różnica - na korzyśc oczywiście

Nadmieniam - to nie jest prowokacja to prawda

"Czy uważasz ,że prawdziwa lampa to max. 8W na kanał , bo jak będzie za mocna to straci czar?"

Myślę , że naklad kasy we wzmakach lampowych mocniejszych niż 15W przy zachowaniu owego czaru jest kosmicznie nieproporcjonalny do wyciśniętej z nich mocy, chociaz nie słyszałem mocnej lampy która rozwiesiła by w powietrzu na pare sekund tyle dzwieków co np 300b, prawda jest taka ,że lampy dziś są modne od powiedzmy paru lat, ale druga prawda ,że 80procent gra jak słabej klasy tranzystor do tego sprawia wiele problemów, a 10 procent gra tak cieńko ,że uwłacza godności wzmaków lampowych .Pozostaje te 10 procent perełek, prawdziwych pieców lampowych , które przenoszą całe pasmo. a nie tylko wycinek bo trafa nawijane były w garażu, albo przez chinoli

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.