Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw niskobudżetowy, jazz + klasyka

Andy777

Rekomendowane odpowiedzi

W odpowiedzi na prośby kolegów fxx i audiotone:

wzmak przyjechał cały i działa, trzeba przyznać, że sprzedający zabezpieczył perfekcyjnie - kartony, styropian, folia, etc., chyba nawet PP nie dała by rady zniszczyć :), stan zewnętrzny idealny, gdyby nie parę ledwo widocznych rysek - jak nówka.

na optykę niezłe cacko, stonowane bursztynowe podświetlenia, display jest trójwymiarowy!

dźwięk: (punktem odniesienia jest tu AN conquest) jak to tranzystor, scena lekko cofnięta, średnica jakby ciut chłodnawa, góra miejscami zbyt metaliczna (przecież Segovia nie grał na metalowych strunach wiolinowych:), bas trochę zbyt okrągły . Oczywiście, dźwięk ogólnie lepszy bardziej płynny i naturalny niż z ampli Yama 1300. Mam wrażenie, że nie był dość długo grany i potrzebuje parę dni formowania. Generalnie do codziennego grania jak w sam raz.

Co jednak najbardziej godne uwagi (i główny powód zakupu) to wewnętrzny DAC. Fenomenalny. Muszę pokombinować, jak wyprowadzić sygnałna zewnątrz bez utraty jakości... na pasywkę i AN.

Kolejny atut to wyjście słuchawkowe: gra świetnie, o ile dobrze przeczytałem schemat sygnał jest podany wprost z końcówek mocy bez żadnych wynalazków po drodze.

Tyle na gorąco. Jak się coś zmieni po wygrzaniu, dam znać.

PS. wielkie dzięki dla artPaw za wskazanie oferty i Twoją pozytywną opinię, która ostatecznie przesądziła o decyzji zakupowej.

fxx,

tej samej klasy wzmak to mam tylko ampli yamę 1300, i AX zjada ją na podwieczorek

ale naprawdę JVC sprzed 15 lat przy AN nie ma się czego wstydzić :) jeśli chodzi o wzmacnianie, a wewnętrzny DAC to jest naprawdę co najmniej hifi, jeśli nie hajend, NOSa PD zjada właśnie na kolację:)

tytułem uzupełnienia: za transport robi shigaraki klon za 150 zł + bezcenne :) modyfikacje

w kolejce do przesłuchania czeka nabyty w tej samej transakcji prześliczny tunerek FX-1100 oraz dorzucony gratis plejerek XL-V141 (20$ 2nd hand, czuję duży potencjał:)

nie mogę się oprzeć, oto one:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Andy777, 23 Lut 2008, 20:38

>nie mogę się oprzeć,

Andy, ale jak to wygląda od środka na Twoje oko? Oglądałem zdjęcia z aukcji i kondy to Silmic i Muse ES. Fabrycznie siedziały tam takie czy wzmak miał wykonany "recap" ?

Wydaje mi się że 15 lat temu nie było Nichicona ES ...

ANDY

ako zewnętzny przetwornik AD lub odwrotnie DA

ponadto oczywiście możliwość nagrywania w formacie 48 bit ciekawych audycji- koncertów z radia / dwójka!/ z mozliwością programowania czasu startu gdy nas nie ma w domu lub sensownego kopiowania na 48bit analogowych płyt których na przykład nigdy nie kupisz, a kumple mają i mogą pożyczyć.

Kasety DAT są w granicach 30zł za 180 minut.

No tak ,ale przetwornik+K2 już masz, w DAT siedzi to samo, lecz może być bardziej koszernie wykonane, DAT skierowany był również na rynek zawodowy, / studio nagraniowe/.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.