Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie u Petera Luty'08

bikoz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

pawcio uściślę, chodziło mi o import do UE a więc również do Polski.

Zastanów się pawcio, Polska jest w UE tak?, no to skoro w całej UE zawieszono cło na części elektroniczne to znaczy, żę również na import do Polski nie ma cła. Problem polega na tym czy jest to zwolnienie podmiotowe czy przedmiotowe. Bo może być tak, że zwolnione są podmioty importujące a nie sam import i wtedy będzie cło.

Sprawa wygląda następująco

cła nie będzie,bo od jakiegoś czsu jest zawieszone,natomiast chcą mnie obciążyć Vatem 22% od wartości przesyłki i kosztów przesyłki

nie interesuje ich zadeklarowana wartość przesyłki,tylko żądają ode mnie kopii przelewu kasy

i mam dostarczyć to jutro

mam nadzieję,że uda mi sie coś wykombinować na mniejszą kwotę niż faktycznie było - 5k$

to na razie tyle

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.