Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki komplet kolum do Denona ?

Gość bolantus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bolantus

(Konto usunięte)

Pomóżcie mi wybrać jakiś komplet kolumn do amplitunera DENON ARV-1602 5x70W 8 omów i odtwarzacza DENON DVD 900.

Myslę o pełnym zestawie do kina domowego ze szczególnym naciskiem na pożądne stereo.

Wtej chwili mam 2 kolumny Polaris 300 (180 W 8 omów) ale po pierwsze do

małego pokoju 4x4 to są trochę za duże a po drugie Denon potrzebuje lepszych zachodnich kolumn niż Polarisy które zamierzam sprzedać.

Budżet mam ograniczony i na kolumny mogę wydać ok 2500 zł.

Akurat za tą cenę to można kupić komplet ZESTAW 5.1 KODA AV860 + Sw1000

Ale niewiem czy będe z tego zestawu zadowolony.

A co powieicie na taki pomysł żeby większy nacisk położyć na przednie

podstawkowe a resztę kupić tanśzych kolumn.

Np. jakieś 2 Infinity albo Jamo o mocy 80-100 W na przód do słuchania

w bardzo dobrej jakości stereo a do surrondu 5 kanałowego wystarczyło by

dołożyć jakiś tonsile np. z serii Fenix czyli central + syb + 2 satelitki na

tył.

Co o tym sadzicie i czy macie jakieś inne propozycję.

To drugie rozwiązanie jest o tyle korzystniejsze że stereo będę słuchał w

conajmniej 80% czasu a filmy na DVD i ze satelity w trybie surrond 5

kanałowym najwyżej 20 % czasu !

Proszę o porady i co sądzicie o moim pomyśle ?

https://www.audiostereo.pl/topic/4022-jaki-komplet-kolum-do-denona/

Po pierwsze obok jest forum KD. Towarzystwo ze STEREO zaraz cie stad wygryzie - strasznie mile chlopaki ;-)

Poszukaj wsrod podstawowej serii Tannoy Mercury (Sub ok 1000 zl centralny kupisz za 500-600)

Ostatnio Firma ktorej nienawidze - DECIBEL miala w swoich salonach (Elektryczna Pomarancza) wyprzedaz glosnikow Monitor Audio bronze (mozna skompletowac klawe KC) i Gale (tez fajnie graja)

Zestaw denona gra fajnie wiec szkoda by go bylo przytkac kiepskimi zestawami

chłopie i gdzie tu sens 80 % stereo, 20 % kina :). A zapewniam cię że i na dobrym stereo można film obejrzeć, gdzie przestrzenność pierwszej sceny jest owiele lepsza niż w niejednym zestawie KD. A to że z tyłu cisza, mi to nie przeszkadza. Zresztą jak masz dobre stereo to czasem dźwięki potrafią dochodzić z boku głowy. A co do głośników to na pewno zmień te polarisy, Tannoy i Gale powinny być w porządku.

Pozdr.

ujmę to tak...

znam tego ampli Denona dość dobrze, to ciepłe urządzonko... słuchałem go z moimi Haydnami i mi ten dźwięk naprawde się podobał. Jeśli już używasz sprzętu głównie do muzyki, a nie chcesz sprzedać amplitunerka i DVD to kup Haydny na front a z resztą chwilke poczekaj - moim zdaniem efekt będzie taki, że Haydny zostaną, a Denonki zmienią właściciela... i znów zadasz pytanie: "chłopaki, przekonałem się do stereła - co kupić za ......kzł" - wówczas my Ci odpowiemy.. po więcej porad zapraszam na dział KD :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.