Skocz do zawartości
IGNORED

HD DVD - game over.

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

"arekgrabowski, 19 Lut 2008, 13:02

oj chlopaki , lubicie bić piane...dyskutować ...o czymś na co nie macie najmniejszego wplywu ... oprocz onanizmu w pociagu rzecz jasna ;)"

Napisz proszę jaki masz wpływ na "brzmienie" stendów od Górka.

z audiofilskim pozdrowieniem,

P.S. Co do sposobu oglądania filmów to mam wybór, komórka, tv, kino ... Najczęściej wybieram kino.

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

>Napisz proszę jaki masz wpływ na "brzmienie" stendów od Górka.

>z audiofilskim pozdrowieniem,

oj chyba nie przemyslales tego pytania... a swoją drogą standy od Górka bardzo mi się podobają i są solidnie wykonane.... a do tego przed zakupem miałem duży wpływ: fornir, wysokość, kamień.... dziwak z Ciebie

tak czy inaczej temat zamknięty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Proponuję kontunuować w blioźniaczym wątku, aby nie mnożyć informacji.

Ukryta Zawartość

ArtS :)

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak Ci co kilka tysiecy - ja się zamknąłem w 899 + dodatkowe filmy po około 60 zł/sztukę.

Czuję się dobrze choć żal mi. HDDVD nie przysparza żadnych kłopotów w odróżnieniu do BR

(poczytałem trochę forów zagranicznych i bałem się tej niedoróbki jakim jest BR teraz.)

Obecnie mam po prostu bardzo dobry DVD. (cieńszansy że toshiba w zemście na sony odda chińczykom licencję za darmo i może jeszcze hd się wyroi? Choć na ten ruch jest za późno o rok).

Mi by było najbardziej żal filmów, które niedługo będą nadawały się do wyrzucenia. Co do problemów z BR, to mam nadzieję, że za rok kiedy planuję przesiadke bedzie to już historia. Miałem okazję oglądać ile czasu potrzebuje BR Sharpa na odpalenie płytki DVDR, mam nadzieję, że z oryginalnymi filmami jest lepiej.

Kolejny wyznawca teorii spiskowych...

Chyba nie widziałeś filmu HD na porządnym telewizorze (lub projektorze) skoro twierdzisz, że chodzi tylko o wyciąganie pieniędzy od klientów.

Chociaż ceny filmów HD są faktycznie wysokie;/

Game over. Płyty HD-DVD podzielą losy słynnych płyt Laser Disc - całą kolekcję sprzedałem kiedyś za grosze w jakimś komisie ;). A co to był za format tak na marginesie, płyty ogromne, czasem cały player pioneera wpadał w rezonans :)

Od wielu miesięcy wszystko wskazywało na taki scenariusz, a moim zdaniem zdecydowała sieć wypożyczalni Blockbuster w USA, dalsze gwoździe do trumny HD-DVD to decyzja Warnera, Universal, Amazon i sieci marketów Walmart... Gdy kilka miesięcy temu w USA pojawiły się sklepach odtwarzacze Toshiby po $129 z kilkoma filmami gratis, to już byłem prawie pewien, że ten desperacki krok wróży wycofanie się i minimalizację strat. Ale faktycznie sporo osób uwierzyło w możliwość sukcesu tego formatu (zwłaszcza w Europie, gdzie jest więcej socjalizmu i ludzie nie "czują" pulsu rynku, są bardziej podatni na "odgórne" decyzje). Myślę, że Niemcy tak mocno poparli HD-DVD ponieważ brak kodów regionalnych dawał szansę na ściąganie znacznie tańszych i zróżnicowanych tytułowo płyt z USA (tak jak robili z Laser Discami kiedyś).

Nikt nie lubi być zmuszanym do wyboru czegoś droższego o podobnej jakości. Z tego powodu również trochę żałuję HD-DVD, bo w socjal-Europie ceny płyt blu-ray są chore. A jeszcze nikt nie zaproponował odtwarzaczy blu-ray region free. W pewnym sensie to HD-DVD było "bezkodowym blu-rayem" więc nie było takiej potrzeby (ktoś nie chciał być związany kiepską ofertą tytułów na Europę, to wybierał właśnie ten format). Ale co teraz? Czy czekamy na region free blu-ray? Przy takich cenach filmów tutaj ten cały format może szlag trafić! Nie ma sensu płacić po 120zł za film w momencie gdy powinien on kosztować maksymalnie (!) 60zł a średnio 45-50zł za tytuł. Większość pozostanie przy starym DVD (w Polsce w marketach za w miarę świeże tytuły DVD chcą tyle pieniędzy co w USA za blu-ray).

Na BR Free to se mozesz dlugo poczekac ..... i sie nie doczekac !!

O zwyciestwie zadecydowala wieksza kasa Sony , ktora wylozyl dla Warnera , by przeszedl na strone BR ...

Ceny plyt BR raczej nie spadna ... a reszte to sobie mozesz dopowiedziec ...

I niech przestana bredzic ze konsument dokonal wyboru ... niestety za niego dokonano wyboru ..

A kto by się przejmował tymi sloganami reklamowymi ;)

Co do zainteresowania to, płyty zaczynają się coraz lepiej sprzedawać. Klienci platform cyfrowych którzy rozsmakowali się w HD, coraz chętniej kupują odtwarzacze. Spodziewam się spadku cen o 30-40% w ciągu 2 lat.

Ja się chyba wczesniej skuszę.

jacekm, 21 Lut 2008, 18:03

>O zwyciestwie zadecydowala wieksza kasa Sony , ktora wylozyl dla Warnera , by przeszedl na strone BR

>Ceny plyt BR raczej nie spadna ... a reszte to sobie mozesz dopowiedziec ...

O jezu. A jakby wygrało HD DVD, to by ceny spadły? Dlaczego?

Jakiekolwiek tezy na poparcie teorii? Za ileś lat będziesz miał Blu-ray dołączane do czasopism po 10 zł (plus inflacja) :]

Radzę Ci, zapisz sobie gdzieś ten cytat z samego siebie i sprawdź za jakiś czas, na ile się sprawdziły.

Powszechnie dostepna prawda jest to ze HD DVD bylo formatem tanszym od BR ...

A twe marzenia ze za pare lat plyty BR beda dolaczone czasopism zweryfikuje czas ..

Za iles lat bedziemy mieli VOD w HD ...

Jak na razie ( ???) nikt nie dolacza plyt SACD do czasopism ...

LepP, 21 Lut 2008, 20:53

>Może nie zauważyłeś ale SACD nie przyjęło się wcale. Nowe odtwarzacze sony BR nie odtwarzajątego

>formatu.

Sony już dawno przestało mieć wpływ na SACD i niech tak zostanie. Dzięki temu format się rozwija :D

P.S.

PS3 odtwarza SACD ;-)

Nie przesadzaj !

Do wymarcia daleka droga , w jazzie i klasyce jest w czym wybierac i caly czas ukazuja sie nowe plyty SACD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No nie wiem dwa ostatnie newsy z tej strony śa z 6 marce 2007 i z listopada 2006.

Tytuły faktycznie jeszcze się ukazują, na naszym rynku max 20 rocznie. Sam mam odtwarzacz obsługujący ten format i kilka płyt (na szczęście hybrydy), ale niestety po zmianie na BD nie będę miał jak się cieszyć tą jakością.

Pozostaje liczyć, że powstanie jakiś powszechniejszy format przenoszenia dźwięku HD w oparciu o dyski blue rey.

Plyty SACD ukazuja sie i beda sie ukazywac doputy bedzie na nie zapotrzebowanie ...

Jak na razie takowe jest , choc jest to format niszowy i takim tez zostanie .

Sony juz od dawna odpuscilo sobie SACD i jak na razie nie widac na horyzoncie nowego formatu dzwiekowego HD , sadze ze oceniono ze na takowy nigdy nie bedzie masowego zapotrzebowania , skoro wiekszosc sluchaczy na swiecie zadowala sie w zupelnosci jakoscia MP3 ....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.