Skocz do zawartości
IGNORED

Do słuchawkowców-symulator przestrzeni

jurek

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo czesto słucham muzyki na słuchawkach. Przesłuchałem sporo wzmacniaczyków (obecnie używam DIY na OPA (134, 604, 627), hybrydy opartej ideowo na prosiaku X-can i lampowca DIY podobnego do Skorpiona- to wszystko na słuchawkach HD-580). Każdy z nich gra na swój sposób interesująco- niestety wszystkie podają dzwięk do wnętrza głowy i praktycznie ma się wrażenie stania pomiędzy muzykami. Sprawę poprawia używanie urządzenia do kontrolowanego przesłuchu pomiędzy kanałami (takie ustrojstwa są instalowane m. in. w droższych modelach wzmacniaczy firmy Headroom

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) lub - na drodze cyfrowej - hyba Sennheiser Lucas i jakieś AKG

Ersatzem takiego mieszacza (do szybkiego sprawdzenia zasady działania, jest plugin do Winampa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chętnie poznam opinie na temat tego pluginu- chodzi mi przede wszystkim o budowanie przestrzeni, pomijam wszelkie inne aspekty (jakość mp3, komputer, jakość dzwięków z karty muzycznej i.t.p.)

Jakiś czas temu zbudowałem elektroniczny symulator- przy zastosowaniu tego ustrojstwa mam wrazenie że muzyka nie gra mi w czubku głowy tylko przed oczyma :))).

Diametralnie zmienia się też barwa dzwięku (łagodnieje ?, zamula ?).

Generalnie mam mieszane odczucia co do zasadności używania tej maszynki (w tej chwili działa na najtańszych częściach- może zastosowanie lepszych elementów daj efekt? ).

Proszę o opinie ludzi którzy słyszeli bądz używają takich wynalazków.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.