Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Luxman L-120A

Seth1985

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post na tym forum. I myśle że uzyskam odpowiedź na zadane w nim pytanie, gdyz czytam już troche to forum i widzę że to kopalnia wiedzy w temacie audio.

Mam okazje zostać posiadaczem Luxmana L-120A i chciałbym się dowiedzieć coś na jego temat. Mianowicie chodzi mi o charakter jego grania, gdyż parametry udało mi się odnaleźć ale parametry to nie wszyskto. Jak już zaczołem temat to zapytam jeszcze jakie kolumny pasowałyby do charakteru tego wzmacniacza. Słucham naprawde przeróżnej muzyki od rocka przez jazz i elektronikę. Lubię wyrazisty wokal krystaliczną górę i szybki miękki bas. Budżet na kolumny to 2000zł w gre wchodzi sprzęt używany.

Pozdrawiam Seth

https://www.audiostereo.pl/topic/40361-wzmacniacz-luxman-l-120a/
  • 1 rok później...

Mam aktualnie tego Luxa, moc 2 x 110W na 8 ohm, 4 ohm też pociągnie tyle że bardziej się grzeje, w moim egzemplarzu wymieniłem wszystkie elektrolity, kolumny mam szybkie i neutralne, sam wzmacniacz ma świetne wysokie i średnicę, natomiast bas przed wymianą kondów był trochę mułowaty, chociaż schodzi odpowiednio nisko, przestrzeń troche słabsza niż w Grundigu A9000 - ogólnie spokojnie moge ten wzmak polecić - jest wyraźnie lepszy niż wynalazki typu Luxman L190/200/210/215. Pozdrawiam Włodas

• 6 miesięcy później...
  • 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.