Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny z niezłym basem za około 800 zł

tomeus

Rekomendowane odpowiedzi

>denon.dcd.2560

Ale tu nie chodzi o reklamę. Prosiłem cię wręcz o rzetelny opis brzmienia. Naprawdę mnie to interesuje, ponieważ na Allegro bardzo dużo Elaców z tej samej serii się przewija. Chciałem po prostu zapytać cię jak grają.

Czy to jakaś tajemnica?

Czyli co z tych najlepsze (najdynamiczniej grają) :

Heco Victa 500

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tannoy F3 ( ale wydatek 1200 zl jest mi bardzo nie na reke... )

Ukryta Zawartość

Tonsil Maestro 130

Ukryta Zawartość

Tonsil Premium

Ukryta Zawartość

Czy jeszcze jakieś wchodzą w gre ? Najbardziej cieszyłbym się gdybym sie zmiescil w tych 8 stówkach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

elac el-100: jasne, przejrzyste brzmienie. moze nawet lekko suche. w moim 11 metrowym pokoiku bassu jest w nadmiarze (dudni). głośniki bassowe maja wentylowane cewki (taki bajer). wykonane bardzo porzadnie, a co jest cechą starzych wiekiem niemieckich kolumn-mają sredniotonowca w postaci duzej kopułki. są bardzo detaliczne, swietne do agresywnej muzyki (ja słucham głownie staind, czasem Korn, bon jovi). z dynamicznym sony 690 es idealny duet do metalu i wszelkich odmian rocka własnie. co wiecej pisac-trzeba osłuchac.

Kolega kupił nowe Kefy Q1 w grudniu za 920zł - w tej cenie to bardzo fajne monitory. Porównywaliśmy je w niedzielę z podstawkowymi Premium - obydwie konstrukcje bardzo nam się podobały, ale Tonsilki grały równiej i miały lepszy jakościowo basik (Kefy miały trochę podbity jego wyższy podzakres i w niektórych momentach pojawiało się buczenie).

Te Kefy są bardzo wysoko strojone, grają specyficznie - nienaturalnie, ale nieźle "czarują" - mnie się podobały, ale to jedne z tych konstrukcji, których przed zakupem należy koniecznie przesłuchać..

Witam, co powiecie na KEF Cresta30?

Można je kupić na Allegro w granicach 600-700 zł, słuchałem ze wzm. NADa 352 i cd Krell'a i naprawdę zagrało to świetnie. Z tym systemem grają na stale któreś z JMLabów i Cresty nie miały czego się wstydzić.

zamowilem dzis te Kefy Q1 jako cos dodatkowego do mniejszego pomieszczenia. Zakup w ciemno. W kazdym razie jak do mnie dotra to napisze kilka slow bo przede wszystkim mam zamiar je przetestowac pod katem muzyki elektronicznej, wiec moze bedzie to jakas podpowiedz dla autora tematu....

Czekamy na wpis;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Mam wrażenie że jedyną przewagą KEF Q1 nad moimi eltaxami jest wygląd... Czy może jednak dysponują większym basem ? Umie to ktoś porównać ? Gale 3030 też by sie chyba dla mnie nadawały, nie ?

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Czy robił ktoś tuning tannoy F2? U mnie gra NAD 3020, Yamaha CDX 593, Klotz La Grange, Real Cable 250T - myślę o bi-wiringu, na dół bym dał Real Cable 400T - bas byłby chyba lepszy.

Albo wykukać na Allegro jakiegoś wzmaka Yamahy, tylko którego???

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

McGyver czyli wymienił bys wzmacniacz? jednak? szkoda troche tego zacnego NADa, ale chyba tak zrobię , a Yamaha łatwo kupić na Allegro - bałagan w wysokich - miałem kiedys taki zestaw, ale na drutach i 30 lat temu... nawet nie pamietam jak to grało, miałem chyba Jamo satelite i piękny sub do tego;) ze szkłem na wieszchu

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Kompletny odjazd z tym sprzętem - znajomi patrzą jak na czubka - a ja słyszę różnicę - jeszcze to wszystko nie wygrzane, siedzę z boku a na Bruce Springstinie jakieś dzwoneczki pojawiły sie za moją głową!!! - odlot, a co będzie jak włączę Rogera Watersa? - konkluzja - wielki burdel z tendencją ułożenia tego wszystkiego - kabelki - zacząłem w to wierzyć - Tannoy F2, NAD 3020 Yamaha 593 Klotz La Grange Real Cable BM250 - myślę że jak się obwiringuję na dole RC400T to bedzie lepiej - McGyver radzi wymienić NADa na Denona, może ma rację - ale ja spróbuję wywalić NADa i wpiąć Yamahę, ewent. 2 kloce CA - co Wy na to???

KEF Q1 to glownie zachwycjajaca srednica w tej cenie, przynajmniej na to zwrocilem uwage przy krotki odsluchu w kato;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.