Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogówki do Yamaha RX797 i H/K HD970

marcelinho24

Rekomendowane odpowiedzi

Chce wskoczyć na wyższą półkę kolumn obecnie mam heco victa 700. Poleccie mi coś co fajnie zagra z ampli stereo yamahy i cedekiem H/k HD970.

Cena maksymalnie 1,5 tys za parę. Mocno zastanawiam się nad Dali Concept 6...w grę wchodzą także JBL E80...Mission M34i odpadają bo mają bass refleks z tyłu a kolumny muszę mieć ustawione w rogach pomieszczenia 28m2 i wolałbym bassrefleks z przodu. Z kolumn w tym przedzale cenowym słuchałem tylko jbl e50 ( to samo co e60 tylko regałowa)...za mało detaliczna góra i bass pudełkowaty dudniący o ile przy dawaniu czadu może się podobać to ciche odsłuchy odpadają brak magii brzmienia...przestrzeni itp. Missiony m33i słuchałem kiedyś i było za mało basu zbyt gryzące wysokie ale przestrzeń była fajna:).

Harmana kupiłem specjalnie bo nie ma kłujących męczących sopranów i ma fajnie podbity górny bas...dolne rejestry basu w nagraniach są mocno trzymane na wodzy dzięki temu meble mi nie wędrują po pokoju :)...zastanawiam się nad kupnem samego wzmacniacza ale na razie Yamaha wydaje mi się ostatnim elementem jaki bym chciał zmieniać...główne ograniczenia zwalałbym na kolumny bo na słuchawkach goldringa które są jasno grające dźwięk yamaha /harman jest naprawdę super...selektywny ale nie męczący z bardzo dobrą średnicą i lekko podbitym górnym basikiem...

Chce zasmakowac chodź trochę przestrzeni....dali concept 6 mi ją dzadzą? jak się sprawdzą w moim systemie??

Te Dany może i dobre ale do jazzu a ja słucham dynamicznej muzyki elektronicznej.

- JBL E80

- Mission m34i

- Dali Concept 6

Na każde z nich było by mnie stać, są łatwo dostępne ( sporo nawet na allegro), problem tylko które wybrać...jeśli macie jeszcze jakieś propozycję w cenie do 1.5tys za parę to proszę pisać...ma być namiastka przestrzeni w dźwięku i dobry miekki bas.

można by jeszcze dodać do tego Wafle 9.5 ale nie bardzo podoba mi się ich design noi bass refleks z tyłu ale jeśli by grały z tym sprzętem co mam fajnie to także wchodzą w grę :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bas szyski napewno nie barkuje dynamiki, wysokie tony bardzo przejrzyste, ladna srednica z tym, ze nie wiem jak zagraja z yamaha moze byc zbyt ostro byc moze haraman zlagodzi. U mnie z kompletem yamahy ax 396 , cdx 396 bylo na gorze troche ciecia teraz z lampka bardzo dobry dzwiek. Wielu gani te kolumny. Wielu, ktorzy nie mieli okazji posluchac. Przed zakupem sam bylem sceptycznie nastawiony ale sie przekonalem . Nie mniej jednak odsluch jak najbardziej wskazany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.